StoryEditorOCM
Domaći nogometne igra u nantesu

Dinamo dovodi igrača kojeg se klub želi riješiti? Francuzi donose detalje, došao bi besplatno...

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
7. veljače 2024. - 09:43

Ronael Pierre-Gabriel, 25-godišnji desni bek francuskog Nantesa, mogao bi besplatno doći u Dinamo.

Informaciju je objavio portal Ouest-France, koji ističe kako se Pierre-Gabriel po dolasku iz Mainza prošlog ljeta nije uspio nametnuti u momčadi, unatoč tome što je na samom početku pružio nekoliko dobrih partija - pišu Sportske novosti.

Dinamo pak traži rješenje na desnoj strani obrane nakon teške ozljede Sadegha Moharramija, jer je na toj poziciji ostao samo na Stefanu Ristovskom.

- S nama je i normalno trenira. No, rekao sam mu da neće biti u prvim izborima, iako ga smatramo jednim od naših igrača. Zna da neće imati puno prostora, ali druga tržišta nisu zatvorena – znakovito je poručio trener Nantesa Jocelyna Gourvennec.

Francuzi tvrde kako je Nantes igraču spreman dati slobodne papire jer je tek treći izbor na svojoj poziciji, drugim riječima, žele ga se riješiti iako mu ugovor s Nantesom istječe tek 2026. godine, zbog čega i nije igrao zadnja dva mjeseca.

image

Trener Dinama Sergej Jakirović

Goran Mehkek/Cropix

"Ove sezone je samo šest puta bio starter. To što ga je bivši trener Pierre Aristouy izostavljao iz prve postave bilo je iznenađenje jer je Pierre-Gabriel igrao dobro. Ali promjenom trenera situacija mu se pogoršala. Novi trener Jocelyn Gourvennec objasnio je da na poziciji koju igra Pierre-Gabriel preferira Marcusa Coca ili Kelvina Amiana. To je razlog zbog kojeg Pierre-Gabriela prepušta Dinamu bez odštete iako mu ugovor s Nantesom traje sve do ljeta 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.5 milijuna eura", pišu Francuzi.

Pierre-Gabriel karijeru je započeo u Saint-Etienneu koji ga je 2018. godine za šest milijuna eura prodao Monacu. Uslijedio je transfer u Mainz koji ga je slao na posudbe u Brest, Strasbourg i Espanyol, da bi se prošlog ljeta kao slobodan igrač priključio Nantesu.

Ove sezone u 12 nastupa u Ligue 1 skupio je tek 594 minute. Ukupno u francuskom prvenstvu ima 124 nastupa uz jedan pogodak i dvije asistencije, dok je u Bundesligi i La Ligi skupio po osam nastupa. Može igrati i na stoperskoj poziciji, bez obzira na visinu od 177 cm.

Ove zime željeli su ga dovesti Adana Demirspor, Cardiff i Toronto, no Ouest-France tvrdi da je 25-godišnji Francuz odabrao zagrebački Dinamo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:23