Sport Domaći nogomet

euroska liga

Poraz u prvom susretu ih je uzdrmao: vreba se svaka pogreška Benfice

euroska liga

Nogometaši Dinama otputovali su u srijedu prije podne za Lisabon. Ohrabrena rezultatom prve utakmice (1:0), maksimirska se ekspedicija oboružala optimizmom uoči uzvratnog susreta s Benficom. Sveprisutno je uvjerenje kako će Bjeličina ''rapsodija u plavom'', u četvrtak navečer, dobiti novi stavak...

Mislim da je naš optimizam razložan. Imamo dobar rezultat iz prvog susreta i odlično ozračje u momčadi. Ponovimo li igru iz Maksimira nije nerealno očekivati naš plasman u četvrtfinale Europske lige - smatra trener ''modrih'', Nenad Bjelica.

Nakon poraza u Zagrebu, Benfica je u ponedjeljak doživjela novi šok: na Luzu je odigrala neodlučeno (2:2) protiv sedmoplasiranog Belenensesa.

Očigledno je poraz od Dinama ostavio traga na samopouzdanju Benficine momčadi. Nastojat ćemo svojom igrom prisiliti domaće igrače na nove pogreške. Bjelica protiv Benfice ne može računati na nekolicinu bitnih igrača:Ademi, Šitum i Hajrović su ozlijeđeni, a Leovac i Šunjić suspendirani. Za očekivati je da će Ademija, odnosno Šunjića zamijeniti Moro, Rrahmani bi trebao zauzeti poziciju Leovca na lijevom boku dočim bi se na desnom krilu (umjesto Hajrovića ili Šituma) imao pojaviti Poljak Kadzior.

- Spomenuti su igrači prirodne zamjene za ove, s kojima u Lisabonu ne možemo računati. No, još nismo donijeli konačnu odluku glede sastava koji će započeti utakmicu protiv Benfice. Tijekom zagrebačke utakmice Benfica je dominirala posjedom lopte, no izvjestitelji su konstatirali tek jednu prigodu pred vratima Livakovića. Za očekivati je da će, na Luzu, pred 60 tisuća domaćih navijača, pritisak portugalske momčadi biti kudikamo izraženiji.

- Ova se Dinamova momčad ne boji protivničkog pritiska. Niti na terenu niti na tribinama. Igrat ćemo slično kao i u prvoj utakmici, s pojačanim defenzivnim blokom i brzom, tranzicijskom igrom. A 60 tisuća navijača sigurno neće impresionirati moje igrače. Za njih bi to mogao biti samo dodatni izazov i još veći motiv. Podcjenjuju li Portugalci Dinamo? Niti nakon poraza u Maksimiru igrači Benfice ne doživljavaju momčad hrvatskog prvaka kao potencijalnu opasnost na putu prema četvrtfinalu. Čak se i mediji - pojmom Dinamo, bave sasvim sporadično...

- U našim medijima ovaj se susret, u kontekstu Dinama, smatra utakmicom sezone. Benfica je takvih utakmica ove sezone sigurno već odigrala nekoliko. Nadam se da će nam portugalski mediji svoju pozornost posvetiti barem nakon utakmice kada već to nisu učinili prije - vjeruje Bjelica.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet