Sport Domaći nogomet

Nakon 2045 dana

Rijeka je zaklopila svoje trofejno poglavlje sa slovenskim stručnjakom: nakon šest susreta bez pobjede odlučio je prekinuti mučenje

Nakon 2045 dana

Matjaž Kek više nije trener Rijeke, otišao je, nisu ga nagovorili da ostane, Rijeka je zaklopila svoje trofejno poglavlje sa slovenskim stručnjakom: pet i pol godina Keka, 2045 dana, naslov prvaka, dva kupa, jedan superkup i tri ulaska u skupine Eurolige! Ajde, tko će ga nadmašiti i kad?!

Subotnji poraz od Gorice mu je prelio čašu strpljenja, odavna je već bilo naznaka kako na Rujevici nije idilično, nedavno je Kek otišao u Maribor, na jedan dan, pa se ipak vratio, rekli su nije to bilo ništa, lažna uzbuna... Ipak, bilo je znakovito...

U šestoj utakmici zaredom bez pobjede (Istra 3:3, Dinamo 1:1, Osijek 1:1, Lokomotiva 0:2, Slaven Belupo 0:0, Gorica 1:2) odlučio je prekinuti mučenje. Premda su ga navijači iz Armade molili da ostane trenerom, zaustavili ga izvan stadiona i pričali s njim ("nek odu igrači, ti ostani, stavljaj juniore..."), povratka ipak nema.

Jučer, s novinarima, čelnik Rijeke Damir Mišković kazao:

- Zajedno smo zaključili da je najbolje da se rastanemo. Volio bih da ostane kao viši savjetnik za struku u našem klubu, ali neka se sad odmori. Hvala mu na svemu.

Zašto je ostavku prihvatio:

- Dovoljno smo ozbiljni ljudi da shvatimo kad je došao kraj...

O naslijedniku naknadno. Prijepor je nastao koliko je trenutačna momčad Rijeke dobra, je li za vrh... Kek ih nije pokrenuo, a kreatori sastava Mišković i sportski direktor Srećko Juričlić su to tražili i očekivali. Zasićenje.

Kek ostaje upamćen i po tome kako je u besvijest nizao neporaženost protiv Hajduka, pobjeđivao i u Poljudu, sve dok ga Željko Kopić prije godinu dana nije svladao na Rujevici sa 2:1.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet