Sport Domaći nogomet

pogledajte video

Ivan Perišić ušao u anale međusobnih ogleda Portugala i Hrvatske

pogledajte video

Ivan Perišić ušao je u anale međusobnih ogleda Portugala i Hrvatske. Tek u petom susretu i 408  odigranih minuta hrvatski su nogometaši postigli prvi pogodak protiv Portugala. Pomalo sretno hrvatska je momčad stigla do vodećeg zgoditka. Nakon nekontroliranog napucavanja i odbijanja, lopta je naletjela Perišiću na nogu. Rui Patricio nije imao izgleda...

Rezultatska prednost hrvatske momčadi nestala je u 32. minuti. Domaća je momčad izjednačila – iz prekida. Pizzi je ubacio loptu u hrvatski šesnaesterac, gdje je dominatan u skoku bio stoper Pepe (nadvisio je Vidu). Za 35-godišnjeg kapetana domaće momčadi bio je ovo jubilarni 100-ti reprezentativni nastup (Pepe je inače Brazilac, kojega su Portugalci ''usvojili''). 

Nažalost, dodatnu nesreću za hrvatsku reprezentaciju predstavljala je Vidina ozljeda. Postalo je razvidno kako stožerni branič hrvatske momčadi ne može nastaviti igru. Naime, minutu prije izjednačenja Vida je spašavao vrata Lovre Kalinića nakon što je ovaj nepotrebno istrčao. Pritom je hrvatski vratar nehotice još i ozlijedio suigrača. Do konca prvog poluvremena funkcionirao je stoperski dvojac: Mitrović – Jedvaj!

U nastavku je Jedvaj proslijeđen na desni bok (Vrsaljko je ostao u svlačionici), a uz Mitrovića, zaigrao je Milić. Tako je izbornik Zlatko Dalić kompletirao užu obranu (vratar i tandem stopera) igračima iz – Belgijske lige. 

Obrana hrvatske momčadi uspješno je odolijevala do kraja susreta. Radi se o defenzivnoj liniji (Jedvaj, Mitrović, Milić, Barišić) koja je prvi puta zaigrala zajedno. Vrlo vjerojatno i – posljednji. 
Prispodobivo prijateljskim utakmicama, poslije ''masovne zamjene figura'', utakmica se u drugom dijelu poprilično razvodnila.

Jedinu dramatičnu situaciju vidjeli smo pred hrvatskim vratima u 78. minuti. Ubačaj Gelsona s lijevog boka, Milić je skrenuo prema vlastitoj mreži. No, neka je dobra vila pomaknula vratnicu i spasila hrvatsku momčad...

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet