Sport Domaći nogomet

trener dinama zadovoljan ždrijebom

Bjelica zrači optimizmom: Mislim da skupina neće biti veliki problem jer vjerujem u sve svoje igrače

trener dinama zadovoljan ždrijebom

Prolazna je to skupina i mislim da su to protivnici s kojima će se Dinamo moći nositi, kazao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon ždrijeba skupine Europske lige u kojoj je zagrebački sastav za protivnike dobio belgijski Anderlecht, turski Fenerbahče i slovački Spartak Trnavu. 

Dinamo je u ždrijebu u Monte Carlu izbjegao najveće klubove poput Chelseaja, Arsenala, Seville i Lazija i dobio je prolaznu skupinu u kojoj bi mogao nakon skoro pola stoljeća opet doživjeti proljeće u Europi.  

"Bilo je tu malo ekipa koje možete zaželjeti u svojoj skupini jer su sve jako dobre momčadi. Dobili smo tri protivnika s kojima se možemo nositi. Svi su vrlo kvalitetni protivnici -  Spartak Trnava prvak je svoje zemlje, Anderlecht je godinama u vrhu belgijskog nogometa i Fenerbahce je među 3-4 turska kluba uvijek u vrhu.

Atraktivni su protivnici i pozitivno je to što nisu predaleka putovanja. Sve je blizu i nećemo imati dodatne napore koje smo imali recimo putovanjem u Astanu. Moglo je ispasti bolje, moglo je biti gore, ali zadovoljni smo. Treba se najbolje moguće pripremiti za svakog protivnika i vjerujem da u šest utakmica imamo šanse za pobjede.

Arsenal, Chelsea, Sevilla i drugi veliki klubovi takve utakmice znaju igrati s drugim momčadima, a naši protivnici igrat će sigurno s najboljim sastavima. Time nije olakšan naš posao, ali mislim da se možemo nositi sa svima. Manje-više Anderlecht i Fenerbahče u rangu su Astane i Young Boysa, a Spartak Trnava je možda nivo Hapoela.

Sa svima smo se njima dobro nosili, vjerujem da će tako biti i sada. Mislim da će detalji odlučivati", kazao je Bjelica, koji je s obzirom na to što je momčad prikazala ove sezone, opravdano optimističan na početku europskog natjecanja:

"Mi želimo proći dalje i mislimo da imamo šanse. Ne zato što smo dobili ovu skupinu jer i da je bolja skupina - vjerovali bismo u prolaz. Ekipa je do sada pokazala da ima dovoljno kvalitete i da se dobro nose s tipovima momčadi koje smo prošli ili koje smo sada dobili.

Mislim da imamo dovoljno snage i energije da Dinamo na kraju zauzme jedno od dva prva mjesta. Ritam utakmica bit će dosta naporan i s obzirom na domaće prvenstvo. Nakon stanke imamo sedam utakmica u tri tjedna. Imamo širok kadar, to je bitno, svi igrači su već nastupili i mislim da su svi dovoljno kvalitetni da se nose s nadolazećim naporima.

Prvenstvo, Kup, Europa liga... svi će dobiti minute, samo svi moraju biti spremni za igru. Mislim da grupa Europa lige neće btii veliki problem jer vjerujem u sve svoje igrače. A to znači da nemam 12 igrača, nego više od 25", kazao je Bjelica za službenu web-stranicu Dinama.  

Prvo kolo Europske lige na rasporedu je 20. rujna, a grupni dio natjecanja završit će 13. prosinca. Prve utakmice nokaut faze bit će odigrane 14. veljače 2019., a finalna utakmica bit će odigrana 29. svibnja sljedeće godine u Bakuu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet