Sport Domaći nogomet

stari as

Ćiro u svom elementu komentirao prolaz u finale: Englezi su nam napravili najveću uslugu kada su se počeli bahatiti, na jedan fini način su nas galvanizirali, motivirali, upozorili

stari as

Trener svih trenera, ma štogod mislili o njemu Miroslav Ćiro Blažević je na HRT-u komentirao uspjeh reprezentacije u Rusiji. Ova generacija nadmašila je uspjeh iz 1998. godine, popela se najmanje stepenicu više. Ćiro je odbio prognozirati rezultat finala, na svoj osebujni način.

- Danas sam u jednoj takvoj emociji da mi je doktor morao dati nešto za smirenje. Izmislio sam jednu istinu kako Rusi i Englezi imaju atomske bombe, a mi imamo atomske športaše - rekao je Ćiro, a potom nastavio:

- Prije deset godina sam se bojao da će me netko prestići. Sada je moj učenik Zlatko Dalić napravio što sam ja trebao napraviti, a nisam. Sretan sam zbog finala. Čuli smo se prije utakmice i rekao sam mu da radi po svom nahođenju. Englezi su nam napravili najveću uslugu kada su se počeli bahatiti. Mi smo bili favoriti, ali onda, oni odjednom počeše lajati. Na jedan fini način su nas galvanizirali, motivirali, upozorili.

O svome mogućem dolasku u Moskvu na finale Ćiro je na svoj način prokomentirao situaciju u Savezu.

- Da im je*** mater, mene niko ne zove u Rusiju. Niko nema potrebu pitati "bi li ti Ćiro išao". Kako su Šuker i Mamić preuzeli Savez mene niko ne zove. Zvao me Dalić, ali trebao je predsjednik Saveza.

Kako protiv Francuza u finalu, je li to prilika za osvetu za polufinale 1998.

- Ne bih ja rekao osveta, jer to je teška riječ. Ali jedan revanš za ‘98, to može. Ako sudbina ima svoje prste, ovo će biti prilika da im se revanširamo. Protiv Francuza će biti drugačija utakmica od ove protiv Engleske. Ne želim umanjiti pobjedu Hrvatske, ali ovo je slaba Engleska. Istina, bilo je teško, ali u biti nisu imali nikakvu šansu – zaključio je Ćiro Blažević.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet