Sport Domaći nogomet

MAKSI NEMIR

Nezadovoljni članovi osnovali udrugu 'Dinamo to smo mi', evo čime su "zaprijetili" upravi kluba...

MAKSI NEMIR

Nekolicina članova GNK Dinamo osnovala je udrugu pod nazivom – ''Dinamo to smo mi''. Radi se o članovima koji nisu zadovoljni načinom na koji se maksimirski klub vodi. Napose su protiv privatizacije kluba. 

Već ovoga tjedna udruga ''Dinamo to smo mi'' namjerava pokrenuti konkretne akcije kako bi zaustavila proces preoblikovanja, odnosno privatizacije GNK Dinamo. Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta odaslan je podnesak u kojemu se ističe netransparentnost i nestatutarno vođenje klupskog članstva (protivno Zakonu o udrugama).

Također je upućen i zahtjev za inspekcijskim nadzorom Gradskom kontrolnom uredu, a udruga se izravno obratila i predsjedniku kluba Mirku Barišiću te Izvršnom odboru glede diskriminirajućeg statusa članova kluba. 

- Osnovali smo udrugu ponukani teškom situacijom u klubu. Dinamo se nalazi u velikim financijskim problemima. Osnovna namjera nam je zaustaviti sramotnu i netransparetnu privatizaciju a klupske akte uskladiti sa Statutom i Zakonom o sportu. Dinamo ste svi vi. To nije krilatica, jer dobro zvuči već stoga što je to istina – istaknuo je predsjednik udruge Juraj Čošić, na predstavljanju ''Dinamo to smo mi''. Skupu je nazočilo stotinjak članova udruge, a pristupnicu su potpisali i nekadašnji kapetani ''modre'' momčadi – Dario Šimić i Tomo Šokota. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet