Sport Domaći nogomet

Novi izbornik

Ovako je prije četiri godine govorio Zlatko Dalić: Moj sportski cilj je Hajduk, kad jednom dođem u Split to će mi biti kruna karijere

Novi izbornik

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije je Zlatko Dalić, objavio je na današnjoj konferenciji za medije Davor Šuker, predsjednik HNS-a.

Šuker je naglasio kako su u igri za novog izbornika bila četiri imena, a čelni ljudi Saveza smatrali su kako novi izbornik mora biti Hrvat.

Izbor je tako pao na Zlatka Dalića. Trenersku karijeru Dalić je počeo 2005. godine u Varteksu, a zatim je nanizao Rijeku, Dinamo Tirana i Slaven Belupo prije nego što se 2010. godine zaputio u Saudijsku Arabiju.

U njegovoj karijeri navijačima Hajduka posebno je zanimljiva 2013. godina kada je Dalić, nakon odlaska Jensa Anderssona, bio u najužim kombinacijama za novog sportskog direktora.

- Popili smo kavu. Velika je za mene čast u zadovoljstvo što sam u kombinacijama za mjesto sportskog direktora Hajduka. Već sam u prošlosti mnogo puta bio u igri za mjesto trenera Hajduka, ali se to nikada nije ostvarilo. Nakon razgovora uzeli smo time out i Hajduk i ja, trebalo je malo odmora. Hajduk ipak ima i neke druge kandidate, a ja imam neke svoje planove. Moj sportski cilj u karijeri jest Hajduk, bilo u trenerskoj, bilo u ulozi sportskog direktora - poručio je u prosincu 2013. godine našem novinaru Dalić te dodao:

- Vidjet ćemo hoćemo li se klub i ja ‘spojiti’, Hajduk bi mi svakako bio veliki izazov. Kada jednom dođem u Hajduk to će mi biti kruna karijere.

Kao što je poznato, Dalić ipak nije preuzeo funkciju sportskog direktora Bijelih, a u hrvatski nogomet vraća se u ulozi izbornika. Jednokratnog ili dugoročnog, odlučit će vjerojatno utakmica u Kijevu.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet