Sport Domaći nogomet

OBEĆANA ZEMLJA

Nakon Chivasa, Amer osvanuo u Dubrovniku

OBEĆANA ZEMLJA

Odlučio sam dati sebi priliku u onome što volim. Želio bih se okušati u Prvoj hrvatskoj ligi, a ako ne uspijem vratit ću se u SAD i raditi u turističkoj agenciji koju moji roditelji vode već 37 godina. Želim znati da sam uradio sve što sam mogao

Odlučio sam dati sebi priliku u onome što volim. Želio bih se okušati u Prvoj hrvatskoj ligi, a ako ne uspijem vratit ću se u SAD i raditi u turističkoj agenciji koju moji roditelji vode već 37 godina. Želim znati da sam uradio sve što sam mogao - rekao je Hazdovac

Dva gola po utakmici prosjek je napadača dubrovačkog GOŠK-a Petera Johna Hazdovca u posljednja dva susreta. Prije desetak dana zabio je oba gola u gostujućoj 2:0 pobjedi nad Primorcem 1929. U subotu je, pak, Hrvat rođen u SAD-u koji je ovog ljeta pojačao klub, u šest minuta dvaput zatresao mrežu u 3:1 slavlju nad imenjakom GOŠK-om iz Kaštel Gomilice, trećom uzastopnom pobjedom momčadi s Lapada kojom drži bodovni korak s liderom Treće lige Raštanama.

- Izuzetno sam zadovoljan rezultatima, jer znam da su nam svi predviđali plasman u sredini ljestvice. Imamo momčad koja je dobar spoj mladosti i iskustva i svi se odlično nadopunjujemo. Međutim, najvažnije je sampouzdanje koje su nam usadili treneri Milan Petrović i Marinko Kurtela te to što igramo bez imperativa - rekao je 22-godišnji Hazdovac čiji su roditelji Niko i Luce iz Mljeta, odnosno Konavala, prije četrdesetak godina odselili ‘preko bare’ u San Pedro gdje su se i upoznali.

Nogometna stipendija

Učinak Hazdovca ne bi bio čudan da prije dolaska u Hrvatsku početkom srpnja, nije uglavnom igrao u obrani. Tijekom četiri godine provedene na sveučilištu CalPolyPomona na kojem je zbog nogometnog talenta dobio stipendiju te bio kapetan momčadi, u obrani ga je najčešće vidio i trener i poznati bivši reprezentativac SAD-a Paul Caligiuri.

HAZDOVAC_SKOK-060908

Branimir Kvartuč / CROPIX

- Najčešće me koristio na mjestu stopera, iako sam u srednjoj školi uglavnom igrao u veznom redu, ali često mi je kada smo lovili rezultat znao pred kraj susreta dati šansu na mjestu napadača. U SAD-u je drukčije u odnosu na europski nogomet, igrač ne robuje jednoj poziciji, mora biti polivalentan. Zbog mojih 195 centimetara visine mnogi me vide kao napadača. U modi su visoki i brzi napadači. Gledam i učim kako igraju Mandžukić i Crouch jer moderni napadač mora imati sve. Brzinu, tehniku, čvrstinu...

U početku nije sve išlo glatko, Hazdovac se još privikavao na hrvatski nogomet, ali je u posljednjim susretima eksplodirao. Ukupno je dosad postigao pet pogodaka, te ‘zaradio’ dva jedanaesterca.

- Na startu sam bio nervozan, još sam se tražio. Pogađao sam stative, nije me htio gol. Međutim u posljednjim susretima me konačno krenulo. Moram priznati da mi sada ide jako dobro. Puno sam naučio i jako mi je drago što sam se odlučio doći u Dubrovnik - rekao je Hazdovac.

Prati ga Zadar

Hazdovac je u Hrvatsku došao početkom srpnja. nakon što je bio na probi i u MLS momčadi Chivasa koja dijeli stadion s LA Galaxyjem, i dao je sebi rok od godine dana nakon završetka koledža (smjer turizam) tijekom kojeg će okušati može li napraviti nogometnu karijeru.

- Mlad sam, nemam obaveza i odlučio sam dati sebi priliku u onome što volim. Želio bih se okušati u Prvoj hrvatskoj ligi, a ako ne uspijem vratiti ću se u SAD i početi raditi u turističkoj ageniciji koju moji roditelji vode već 37 godina. Želim znati da sam uradio sve što sam mogao - rekao je Hazdovac, ljubitelj skateboardinga i snowboardinga, te odlazaka na plažu.

Ljetos je bio na pragu igranja u 1.HNL sa Zadrom.
- Prvo sam stigao uz pomoć očeva prijatelja u Nogometnu akademiju Kranjčar gdje sam radio s Markom Mlinarićem, a tada se pojavila opcija da odem u Zadar. Bilo je fenomenalno raditi s trenerom Daliborom Zebićem, odlično iskustvo, ali su već imali dovoljan broj napadača. Pitali su me otkud sam porijeklom pa sam u dogovoru Rene Sinovčića i Pere Vićana završio u Dubrovniku dok će me Zadar pratiti. Ovdje sam da se dokažem da mogu i više, da izborim Prvu ligu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet