Sport Domaći nogomet

Jurica Buljat iz Stanova otišao u Ukrajinu

Iz Stanova su pustili vijest kako je Jurica Buljat, iskusni lijevi stoper, iz Zadra otišao u Ukrajinski Metalist iz Harkova, klub koji je tražio iskusnog obrambenog igrača. Kocka koju je bacio trener Igor Rakajev, zaustavila se pokraj imena dojučerašnjeg igrača Zadra.

 - Bilo je još nekih kombinacija i u Zadru su to znali, jer smo ranije postigli dogovor da mogu otići ukoliko mi se ukaže neka zanimljiva ponuda iz inozemstva. Ukrajinci su me pozvali, neko sam vrijeme bio s njima i odigrao nekoliko oglednih utakmica u Turskoj, nakon čega su mi ponudili ugovor – kazao je Buljat.

Čini se kako će Buljat nastupiti već ove nedjelje u nastavku ukrajinskoga prvenstva kad je njegov klub gost Dinama iz Kijeva.

 - Ne znam, vidjet ćemo, ali spreman sam. U Zadru sam odlično radio od početka zimskih priprema. Zahvaljujem stožeru na čelu s Igorom Štimcom, te prof. Luki Radmanu, a dojučerašnjim suigračima želim što više bodova i ostanak u prvoligaškom društvu.
Inače, Buljat je nakon prvoga odlaska iz Zadra krenuo u Hajduk, odakle se kasnije zaputio u Maccabi Haifu( Izrael). Vratio se ponovno u Zadar, i onda jedno vrijeme igrao u drugoligašu iz Njemačke, Energie Cottbusu , pa u Zadru.
D.Žura

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet