Sport Domaći nogomet

uskrsnuće

Antonio Mršić: Ne brinite, Splitu neću skinuti bod!

uskrsnuće
Rastancima s Dujmovićem i Vojnovićem otvorila se rupa u defenzivnom dijelu veznog reda Splita, no čini se kako ju je trener Zoran Vulić popunio dolaskom Slavka Blagojevića, ali i "uskrsnućem" Antonija Mršića.

- Otkad sam došao u Split nisam uvijek imao priliku pokazati što mogu. Sretan sam da je trener prepoznao moje kvalitete i dao mi priliku. Moje je da mu se na terenu odužim – kaže Mršić koji je u prvom dijelu sezone bio izvan planova struke. Kod prijašnjeg trenera Ivana Matića nije ni išao na ljetne pripreme, trenirao je s juniorima, a ni na mini pripreme u listopadu. Tek je dobio skromnu minutažu u nekoliko utakmica.

- Ne znam zašto sam bio izvan kadra, samo mi je kazano da ću trenirati s juniorima. Nije mi bilo lako to proživljavati. Najviše mi je bilo žao što sam propustio europske utakmice. Zbog toga sam došao u Split. Nadam se da je došlo i mojih pet minuta. Grist ću da zadržim mjesto. Tko čeka dočeka. Tako mi je bilo i u Zadru kada sam u juniorima zabio 30 golova u sezoni, ali sam morao četiri godine igrati u trećoj ligi da bi izborio povratak u prvu. Navikao sam na duži put, ali bitno je da dođem do cilja.

U godinu i pol koliko je u Splitu poseban je teret bio na njemu kada je momčad vodio otac Mršić.
- Koliko god je meni bilo teško njemu je bilo teže. Kad god bi me stavio i ne bi ispalo dobro bilo je priča zašto me stavio, a ako me ne bi stavio bilo je obrnuto. Stalno je bio na udaru.

I to ne na svojoj uobičajenoj poziciji ofenzivnog veznjaka ili povučene špice.

- U prve dvije utakmice bilo mi je malo čudno, ali igračima koji razumiju nogomet i koji imaju moć ponavljanja nije se teško prilagoditi.

Sudeći po mjerenjima protiv Karpaty Lviva si pretrčao čak 13 kilometara?

- Uvijek su mi prigovarali da malo trčim ha, ha. Tvrdoglavost je moja glavna snaga.

Mršić je u centru pažnje i zbog odluke Disciplinske komisije HNS-a koja je na osnovi njegove prijave Arbitraži HNS-a donijela odluku kojom Splitu prijeti oduzimanje bodova ako ne isplati dugovanja igraču. To je stari spor, doslovno zaboravljeni, koji je izronio. Baš u trenutku kada je Mršić nogometno "uskrsnuo".

- I mene je to iznenadilo kada su mi rekli drugi igrači. Moje je da igram nogomet i pričam na terenu. Braća Žužul su uvijek bili vrlo korektni prema meni i ostalim igračima. To je bilo nešto sitno. Oduzimanje bodova stvarno ne želim. Bit će sve u redu.

Kakav ćemo Split gledati na proljeće?

- Igramo dosta ofenzivnije. Trener Vulić je donio pozitivnu energiju. Nadam se da ćemo izboriti Europu, da ću i ja okusiti draž europskih utakmica. Prošle godine Europa mi je pobjegla, ove neće. Imamo kvalitetu da se izdignemo u prvenstvu, a i dobar raspored da u kupu prođemo do finala, možda i da ga osvojimo.

Frane Vulas

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet