Sport Domaći nogomet

VELIKA POBJEDA

Slaven Žužul: Momci jednostavno žive Europu

VELIKA POBJEDA
Lomili su novinari predsjednika Splita Slavena Žužula za komentar susreta, a na koncu je kada je pristao na upit o tome priznao:

- Ovo je najveća pobjeda Splita! Sigurno. Protiv ozbiljnog protivnika. Jer mi smo od hrvatskih klubova koji su u Europi dosad imali najteže protivnike.

Nije krio veselje prvi čovjek kluba. Zafrkavao je i junaka pobjede mladog Marka Roga.

- Ovo je bila prekrasna utakmica, Split se pokazao u prekrasnom svjetlu. Europa je probudila sve ovo pozitivno što se događa u klubu, naše zajedništvo, duh ove momčadi. Ovo je bila erupcija toga. Momci jednostavno žive Europu. Rekao sam im prije susreta da pokažu karakter i zajedništvo i da ćemo onda pobijediti, to su i pokazali od prve do zadnje minute – kazao je Žužul.

Što je tajni sastojak koji je Split od prošlosezone momčadi sklone oscilacijama pretvorio u momčad koja sedam susreta na startu sezone ne zna za poraz?

- Neki se vide, neki će tek isplivati. No tajni sastojak vam neću reći ha, ha - rekao je Žužul, ali ne skače pred rudo. Ne želi govoriti o play off rundi. Na upit da je Split već tamo jednom nogom kazao je:

- Ne, gotovo je samo prvo poluvrijeme! - upozorio je Žužul.

Rog je zabio svoj prvijenac za Split. U trećeligašu Varaždinu nije navikao da treba dati izjave sedmoj sili, pa je kada je konačno stigao pred novinare ispričavao kako nije ni znao da ga se čeka.

- Presretan sam zbog pobjede i gola. Rugašević je dao odličnu povratnu i zabio sam. Nismo im dopustili nijednu konkretnu šansu, no ovo je samo prvih 90 minuta, čeka nas još težak posao u Ukrajini. Morat ćemo još zapet i borit se da izborimo play off rundu – kazao je Rog.

Ne pamti se dugo ovako dobra igra 'crvenih'.

- Zadnji put smo ovako dobru utakmicu odigrali prije dvije godine. Ukrajinci su ostali bez ijedne prave šanse za gol – komentirao je stoper Tomislav Glumac.

Starosjedioc Andrija Vuković u Splitu je od vremena treće lige i otvoreno je kazao.

- U šoku smo, očekivali smo sasvim drugu utakmicu. Ovo mi je šesta sezona ovdje, ali ovo je najzrelija utakmica Splita od kada sam tu i vjerojatno najveća pobjeda u povijesti!

Počasni predsjednik Splita Žarko Mihaljević sijao je od sreće.

- Srce mi je veliko, bravo Splite, nastavi ovako. Igrali smo europski, muški, znalački. Pohvalio bih malog Roga, ali i cijelu momčad. Da smo ovako odigrali protiv Istre ne bi bilo problema. Čestitam svima od igrača do uprave. Doživjeli smo treće pretkolo Europske lige na vlastitom terenu, pobjedu, a vjerujem da ćemo i četvrto. Split je to zaslužio.

FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet