Sport Domaći nogomet

Vinkovci: nogometne suce hvatali za vrat te ih tukli šakom i nogom u glavu

Dva nogometna suca bila su metom napada na nedjeljnim utakmicama u selima Cerić i Apševci u okolici Vinkovaca.

Nastraj na suca M.D. (27) u Ceriću, gdje su poslijepodnevnu utakmicu igrali domaći nogometni klub Mladost i Borac iz sela Jarmina, uspjeli su spriječiti redari koji su reagirali na pokušaj 68-godišnjaka iz publike da suca uhvati rukama za vrat.

U Apševcima je nogometni sudac M.V. (22) imao manje sreće, pa je u fizičkom napadu zadobio lakše tjelesne ozljede. Pred kraj utakmice između apševačkog kluba Bosut i nogometaša Podgrađa iz istoimenog sela, suca su napala dvojica gostujućih igrača nezadovoljna suđenjem, udarivši ga nogom, te šakom u glavu.

Napadnuti sudac utakmicu je zbog izgreda prekinuo u 82. minuti. Izgrednici na seoskim nogometnim terenima „zaradili“ su prekršajne prijave prema Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, potvrdili su u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj.

-U zadnje su vrijeme zaredali napadi na suce koji sude utakmice u 2. i posebno 3. županijskoj nogometnoj ligi. Bude naguravanja sudaca, hvatanja za vrat, udaranja ili natjeravanja suca po terenu – komentirao je nakon dva posljednja napada Bojan Zobenica, tajnik Županijske organizacije sudaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Prema pričanjima upućenih, problematični znaju biti nogometni susreti unutar 3. županijske lige gdje nerijetko suci izvuku „kraći kraj“ na seoskim terenima gdje zna biti pripitih ili igrača koji ne drže do nogometnih pravila.

Zobenica se sjeća i sličnog incidenta otprije 3-4 godine kada je premlaćeni sudac na pet dana završio u bolnici.

Povremeno, izgredi budu i nacionalno motivirani. Točne informacije o napadima na suce u Ceriću i Apševcima još utvrđuju u Županijskom nogometnom savezu.

Sanja Butigan / EPEHA

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Domaći nogomet