stdClass Object ( [id] => 101093 [title] => Katalinić na klupi Splita, potpisali Budiša i Vidić, dolazi i Deranja! [alias] => katalinic-na-klupi-splita-potpisali-budisa-i-vidic-dolazi-i-deranja [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ivan Katalinić je novi trener (šef stručnog stožera) Splita, a njegov pomoćnik je Stipe Balajić! Split je pred novinarima promovirao izjutra novi stručni stožer, friški prvoligaš posegnuo je za iskustvom Katalinića zahvalivši se istodobno na dosadašnjem radu svom sada već bivšem treneru Tonću Bašiću.

Sportski direktor “crvenih“ iz Parka mladeži Nenad Pralija izrazio je žaljenje što Bašić nije pristao da i on bude dio novog stručnog stožera, pod Katalinićevom paskom.
- Najprije je prihvatio ponuđeno, a onda se dogodio preokret, Bašić nam je javio kako ipak ne prihvaća novu ulogu. To nas je teško pogodilo, predsjednik Žužul i ja smo razočarani Bašićevom odlukom, pružili smo mu priliku da ostane, a on je nije prihvatio. Zahvaljujemo mu na radu i uspjehu što nas je iz treće uveo u drugu, a onda i u prvu ligu, mislili smo da će ostati zajedno s nama, šteta što nije – rekao je Pralija.

Smatra “tehniko“ da ne treba objašnjavati kako je izbor Katalinića logičan i da je momčad ususret uzburkanim prvoligaškim vodama trebala pronaći iskusnijeg kormilara, te se pojačati i u stručnom segmentu:
- Zadovoljstvo nam je i čast što nam je u klub došlo veliko trenersko ime i znalac. Odabir Ivana Katalinića je pravi potez. Drago nam je da je i mladi trener Stipe Balajić prihvatio naš poziv da radi s Katalinićem.

Pralija je tako doveo pobočnike iz zajedničke epizode Hajdukove Lige prvaka 94/95, već je to opjevana bliskost Nenada Pralije i stručnjaka Ivana Katalinića, a sad je tu još i Stipe Balajić koji se te sezone pridružio Hajduku da popuni igrački kadar. Petnaest godina kasnije, eto i njega opet s njima u stručnoj piramidi, u crvenom dresu prvoligaškog Feniksa Splita.

Mikrofon je došao do Ivana Katalinića, da se predstavi u novom ruhu:
- Zahvaljujem sportskom direktoru Praliji na povjerenju, a želim čestitati i kolegi Bašiću na svemu što je dosad napravio. Ja sam prošle sezone bio trener u trećoj ligi s Dugopoljem i znam da za osvojeno prvo mjesto u svakoj ligi treba i truda i znanja, teško je raditi, uspjeh nigdje ne dolazi sam od sebe. A Bašić je uveo Splita i u drugu i u prvu ligu... Nije ostao s nama, ali život ide dalje, mi treneri nismo za jedan dan, otvaraju su nova mjesta – Katalinić je najprije o prethodniku govorio biranim riječima.

Zna što znači uzeti putnu torbu u ruke i krenuti dalje. Tako je napustio Dugopolje...
- Znaju moji Dugopoljci da sam ovdje, u Splita, javio sam se Mati Smodlaki kad sam potpisao dvogodišnji ugovor za Split, gore sam imao jednogodišnju obvezu i nismo dalje pregovarali... Split se javio, prepoznao sam ga kao ambiciozan klub i pravi projekt što ga vode dva brata Žužul i Neno Pralija.

Paun Paunović / CROPIX
Nije se dugo mislio. Katalinić ima bogat curriculum karijere, nedavno je proslavio 59. rođendan, ali nije presušio u želji sa dokazivanjem:
- Split ima ambicija i nudi pravi izazov, to je presudno, a drugo, na vratima sam od kuće. Mogu još pomoći, u snazi sam i željan rada. Iz prve lige vjerojatno će ispadati pet momčadi i to nas upozorava i daje još više motiva.

Treba raditi, a trebat će i sreće. Ali, ja sam uvjeren da Split neće plivati samo jedno ljeto u Prvoj ligi, Karlovac je putokaz da se može, da nije utopija krenuti iz treće lige i doći na prag plasmana u Europu. Treba pogoditi s igračima i dovesti najpotrebnije, pa ja vjerujem da Split ne samo da će izboriti ostanak, nego da se može usmjeriti prema vrhu ljestvice – optimist je Katalinić.

Balajić: Veselim se suradnji

Red je da i Stipe Balajić kaže svoje. Bio je trener Solina, sad se raduje prvoligaškom iskustvu i nauku uz lisca Katalinića:
- Čeka nas teško i zahtjevno prvenstvo, to mogu i ja sa svoje strane ponoviti. Rado sam prihvatio poziv od Pralije i šjor Ivana i veselim se našoj suradnji, zadovoljstvo je biti dio takvog sastava. I ja mislim da se trebamo pojačati kako bismo spremni ušli u sezonu. Što drugo nego da svima nama poželim puno dobrih rezultata. Mogu vam najaviti, to još nismo spomenuli, da ćemo brzo početi s pripremama – rekao je Stipe na pressici.

Dobio je zadatak da izvidi terene i termine na Pohorju, tamo gdje običava ići Hajduk na ljetne pripreme. On će to najbolje provjeriti, Balajić je legenda Maribora, najbolje u karijeri dao je “vijoličastima“ kroz njihove nastupe u europskoj Ligi prvaka. I sad je i on u službi - splitovaca.

Katalinić donosi novi gard, medijski interes, hoće li ponuditi opet štoseve grlenih izjava, posebno uoči derbija, ne samo Dinama, nego i Hajduka, jer sad je u prvoligaškoj ponudi i gradski derbi u Splitu, nešto sasvim novo, svježe i dobrodošlo:
- Ha, ha, vidjet ćemo kakvu ćemo momčad imati, pa će onda biti i izjava, bez brige. Bitno je da ja svojim iskustvom mogu pomoći – odgovorio je.

Nakon Splita ostalo je još samo da budete i izbornik:
- A, kad nisam postao onda kad sam trebao (prije osam godina op. a.) onda ni neću. Ali, dobro ste rekli, nikad ne reci nikad! – živnuo je Kate.

Hajdukovac u Splita, a splitovac Stanko Poklepović u Hajduku, podbadamo. U prostoriji za pressice, iznad Katine glave, slika je momčadi Splita s Ivićem i Poklepovićem „u ona doba“ na prvoligaškoj sceni. A da se zamijenite “u neka doba“?!
- A ne, ne, ugovor je na dvije godine, mi ne damo našeg trenera – nasmijao se Pralija.

SLAVEN ALFIREVIĆ

Budiša i Vidić potpisali za Split!

U popodnevnim satima najave su dobile potvrdu. Igor Budiša i Velimir Vidić, stoperski par koji je prošle sezone uspješno igrao za Šibenik, u paketu se preselio u splitski Park mladeži i potpisao ugovor sa ‘crvenima’.

Na meti Deranja

Split je sastavio zanimljiv stručni stožer, a sad treba riješiti i pojačanja.
- Sportski direktor najbolje zna o tome, trebalo bi nam pet, šest pojačanja, radi se na tome, nije lako naći adekvatne, ali traži se – kaže Katalinić.

Pralija je potvrdio:
- Trebala bi nam petorica nogometaša koji imaju prvoligaško iskustvo.

Došao je napadač Romano Obilinović, potpisali su stoperi Šibenika Velimir Vidić i Igor Budiša, spominje se i “lijeva noga“ Josip Lukačević koji je bio i u Hajduku (Orašje, Luč-Energija, Široki Brijeg, Cibalia), pa onda i Zvonimir Deranja, povratak Popaja?!
- Dobro ste to nabrojali, ali neki od njih neće doći – Pralija je pokušao prikriti planove.

Hoćete li razgovarati s Hajdukom?
- I to nam je u planu, vidjet ćemo, moramo sastaviti sretan spoj iskustva i mladosti – kaže Pralija.

Katalinić pak apostrofira potrebu da se angažira jedan lijevonogi igrač, da mu momčad ima potrebnu ravnotežu.

Bašić: Vrijeme za novi iskorak

Tonća Bašića nema u novom stručnom stožeru, zahvalio se na ponudi, Pralija kaže da je razočaran kopernikanskim obratom Tonća Bašića, hoću, pa onda ipak – neću. A što kaže Bašić:
- Jesam, prihvatio sam, pa odustao, puno sam razmišljao i na kraju dobro razmislio dok nisam, eto, odlučio.

S Bašićem je Split preskakao rangove, iz treće u drugu, iz druge u prvu, ali prvu neće okusiti.

Nije vam se svidio “kolektivni rad i ugovor“, vučemo ga mobitelom za jezik:
- Puno su ljudi u Splita uradili za mene, a i ja sam davao sve od sebe. Procijenio sam kako je sazrio trenutak da ja sam napravim svoj iskorak.

Je li bio problem s licencijom?
- Ne, ja mogu dobiti privremenu licenciju jer sam pri kraju na putu do diplome.

“Problem“ je da bi Bašić sa svojih 36 bio najmlađi prvoligaški trener. Da bi se upustio u otvoreniji razgovor Bašić kaže da mu treba još jedna (ne)prospavana noć.

Svoji na svome, počinju radovi na stadionu

Grijeh bi bio prvoligašku sezonu odigrati “u gostima“ u Poljudu kraj svoga vlastitog stadiona u Parku mladeži. “Crveni“ su uvjereni kako će biti svoji na svome:
- Uskoro će započeti radovi da na stadionu dotjeramo ono što fali za dobivanje licencije.

Nije li to riješen spor s Gradom oko dogradnje sadržaja na stadionu?
- Čut će se za koji dan, ne bih govorio unaprijed, ali ćemo svakako obaviti radove na vrijeme – tajnik kluba Špiro Barbarić pomalo je tajnovit uz odobravanje Nenada Pralije.

Više od nadstrešnice za publiku, kako saznajemo, potrebno je u gledalištu montirati još tisuću i pol sjedalica, te dotjerati prostore za svečanu i novinarsku ložu.

Pralija: Neće biti problema s novcem, troškovi prve i druge lige su slični  

Kakva je Splitu prva liga, kakav je to zalogaj, nije li puno skuplja nego drugoligaško natjecanje?
- Nije, jer su putovanja skoro ista, mi smo i prošle godine odlazili u Vukovar, Suhopolje, Zagreb, noćili i plaćali hotele. A nogometaše nećemo plaćati kao Dinamo, Rijeka, Hajduk... Mi im zauzvrat nudimo afirmaciju – otklonio je Pralija bojazni financijske naravi.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-06-02 11:45:39 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-06-02 19:00:47 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-06-02 18:44:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 12297 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/06/02/sport/rnk_split_katalinic3-020610.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x317" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7643701 Threads: 3 Questions: 1553222289 Slow queries: 4733830 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111273172 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/domaci-nogomet/katalinic-na-klupi-splita-potpisali-budisa-i-vidic-dolazi-i-deranja-101093 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/katalinic-na-klupi-splita-potpisali-budisa-i-vidic-dolazi-i-deranja-101093?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 203349 [name] => nksplit [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nksplit [link] => /tag/nksplit ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Katalinić na klupi Splita, potpisali Budiša i Vidić, dolazi i Deranja! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-14-18-30-35-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/06/02/sport/rnk_split_katalinic3-020610.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/06/02/sport/rnk_split_katalinic3-020610.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Ivan Katalinić je novi trener (šef stručnog stožera) Splita, a njegov pomoćnik je Stipe Balajić! Split je pred novinarima promovirao izjutra novi stručni stožer, friški prvoligaš posegnuo je za iskustvom Katalinića zahvalivši se istodobno na dosadašnjem radu svom sada već bivšem treneru Tonću Bašiću.

Sportski direktor “crvenih“ iz Parka mladeži Nenad Pralija izrazio je žaljenje što Bašić nije pristao da i on bude dio novog stručnog stožera, pod Katalinićevom paskom.
- Najprije je prihvatio ponuđeno, a onda se dogodio preokret, Bašić nam je javio kako ipak ne prihvaća novu ulogu. To nas je teško pogodilo, predsjednik Žužul i ja smo razočarani Bašićevom odlukom, pružili smo mu priliku da ostane, a on je nije prihvatio. Zahvaljujemo mu na radu i uspjehu što nas je iz treće uveo u drugu, a onda i u prvu ligu, mislili smo da će ostati zajedno s nama, šteta što nije – rekao je Pralija.

Smatra “tehniko“ da ne treba objašnjavati kako je izbor Katalinića logičan i da je momčad ususret uzburkanim prvoligaškim vodama trebala pronaći iskusnijeg kormilara, te se pojačati i u stručnom segmentu:
- Zadovoljstvo nam je i čast što nam je u klub došlo veliko trenersko ime i znalac. Odabir Ivana Katalinića je pravi potez. Drago nam je da je i mladi trener Stipe Balajić prihvatio naš poziv da radi s Katalinićem.

Pralija je tako doveo pobočnike iz zajedničke epizode Hajdukove Lige prvaka 94/95, već je to opjevana bliskost Nenada Pralije i stručnjaka Ivana Katalinića, a sad je tu još i Stipe Balajić koji se te sezone pridružio Hajduku da popuni igrački kadar. Petnaest godina kasnije, eto i njega opet s njima u stručnoj piramidi, u crvenom dresu prvoligaškog Feniksa Splita.

Mikrofon je došao do Ivana Katalinića, da se predstavi u novom ruhu:
- Zahvaljujem sportskom direktoru Praliji na povjerenju, a želim čestitati i kolegi Bašiću na svemu što je dosad napravio. Ja sam prošle sezone bio trener u trećoj ligi s Dugopoljem i znam da za osvojeno prvo mjesto u svakoj ligi treba i truda i znanja, teško je raditi, uspjeh nigdje ne dolazi sam od sebe. A Bašić je uveo Splita i u drugu i u prvu ligu... Nije ostao s nama, ali život ide dalje, mi treneri nismo za jedan dan, otvaraju su nova mjesta – Katalinić je najprije o prethodniku govorio biranim riječima.

Zna što znači uzeti putnu torbu u ruke i krenuti dalje. Tako je napustio Dugopolje...
- Znaju moji Dugopoljci da sam ovdje, u Splita, javio sam se Mati Smodlaki kad sam potpisao dvogodišnji ugovor za Split, gore sam imao jednogodišnju obvezu i nismo dalje pregovarali... Split se javio, prepoznao sam ga kao ambiciozan klub i pravi projekt što ga vode dva brata Žužul i Neno Pralija.

Paun Paunović / CROPIX
Nije se dugo mislio. Katalinić ima bogat curriculum karijere, nedavno je proslavio 59. rođendan, ali nije presušio u želji sa dokazivanjem:
- Split ima ambicija i nudi pravi izazov, to je presudno, a drugo, na vratima sam od kuće. Mogu još pomoći, u snazi sam i željan rada. Iz prve lige vjerojatno će ispadati pet momčadi i to nas upozorava i daje još više motiva.

Treba raditi, a trebat će i sreće. Ali, ja sam uvjeren da Split neće plivati samo jedno ljeto u Prvoj ligi, Karlovac je putokaz da se može, da nije utopija krenuti iz treće lige i doći na prag plasmana u Europu. Treba pogoditi s igračima i dovesti najpotrebnije, pa ja vjerujem da Split ne samo da će izboriti ostanak, nego da se može usmjeriti prema vrhu ljestvice – optimist je Katalinić.

Balajić: Veselim se suradnji

Red je da i Stipe Balajić kaže svoje. Bio je trener Solina, sad se raduje prvoligaškom iskustvu i nauku uz lisca Katalinića:
- Čeka nas teško i zahtjevno prvenstvo, to mogu i ja sa svoje strane ponoviti. Rado sam prihvatio poziv od Pralije i šjor Ivana i veselim se našoj suradnji, zadovoljstvo je biti dio takvog sastava. I ja mislim da se trebamo pojačati kako bismo spremni ušli u sezonu. Što drugo nego da svima nama poželim puno dobrih rezultata. Mogu vam najaviti, to još nismo spomenuli, da ćemo brzo početi s pripremama – rekao je Stipe na pressici.

Dobio je zadatak da izvidi terene i termine na Pohorju, tamo gdje običava ići Hajduk na ljetne pripreme. On će to najbolje provjeriti, Balajić je legenda Maribora, najbolje u karijeri dao je “vijoličastima“ kroz njihove nastupe u europskoj Ligi prvaka. I sad je i on u službi - splitovaca.

Katalinić donosi novi gard, medijski interes, hoće li ponuditi opet štoseve grlenih izjava, posebno uoči derbija, ne samo Dinama, nego i Hajduka, jer sad je u prvoligaškoj ponudi i gradski derbi u Splitu, nešto sasvim novo, svježe i dobrodošlo:
- Ha, ha, vidjet ćemo kakvu ćemo momčad imati, pa će onda biti i izjava, bez brige. Bitno je da ja svojim iskustvom mogu pomoći – odgovorio je.

Nakon Splita ostalo je još samo da budete i izbornik:
- A, kad nisam postao onda kad sam trebao (prije osam godina op. a.) onda ni neću. Ali, dobro ste rekli, nikad ne reci nikad! – živnuo je Kate.

Hajdukovac u Splita, a splitovac Stanko Poklepović u Hajduku, podbadamo. U prostoriji za pressice, iznad Katine glave, slika je momčadi Splita s Ivićem i Poklepovićem „u ona doba“ na prvoligaškoj sceni. A da se zamijenite “u neka doba“?!
- A ne, ne, ugovor je na dvije godine, mi ne damo našeg trenera – nasmijao se Pralija.

SLAVEN ALFIREVIĆ

Budiša i Vidić potpisali za Split!

U popodnevnim satima najave su dobile potvrdu. Igor Budiša i Velimir Vidić, stoperski par koji je prošle sezone uspješno igrao za Šibenik, u paketu se preselio u splitski Park mladeži i potpisao ugovor sa ‘crvenima’.

Na meti Deranja

Split je sastavio zanimljiv stručni stožer, a sad treba riješiti i pojačanja.
- Sportski direktor najbolje zna o tome, trebalo bi nam pet, šest pojačanja, radi se na tome, nije lako naći adekvatne, ali traži se – kaže Katalinić.

Pralija je potvrdio:
- Trebala bi nam petorica nogometaša koji imaju prvoligaško iskustvo.

Došao je napadač Romano Obilinović, potpisali su stoperi Šibenika Velimir Vidić i Igor Budiša, spominje se i “lijeva noga“ Josip Lukačević koji je bio i u Hajduku (Orašje, Luč-Energija, Široki Brijeg, Cibalia), pa onda i Zvonimir Deranja, povratak Popaja?!
- Dobro ste to nabrojali, ali neki od njih neće doći – Pralija je pokušao prikriti planove.

Hoćete li razgovarati s Hajdukom?
- I to nam je u planu, vidjet ćemo, moramo sastaviti sretan spoj iskustva i mladosti – kaže Pralija.

Katalinić pak apostrofira potrebu da se angažira jedan lijevonogi igrač, da mu momčad ima potrebnu ravnotežu.

Bašić: Vrijeme za novi iskorak

Tonća Bašića nema u novom stručnom stožeru, zahvalio se na ponudi, Pralija kaže da je razočaran kopernikanskim obratom Tonća Bašića, hoću, pa onda ipak – neću. A što kaže Bašić:
- Jesam, prihvatio sam, pa odustao, puno sam razmišljao i na kraju dobro razmislio dok nisam, eto, odlučio.

S Bašićem je Split preskakao rangove, iz treće u drugu, iz druge u prvu, ali prvu neće okusiti.

Nije vam se svidio “kolektivni rad i ugovor“, vučemo ga mobitelom za jezik:
- Puno su ljudi u Splita uradili za mene, a i ja sam davao sve od sebe. Procijenio sam kako je sazrio trenutak da ja sam napravim svoj iskorak.

Je li bio problem s licencijom?
- Ne, ja mogu dobiti privremenu licenciju jer sam pri kraju na putu do diplome.

“Problem“ je da bi Bašić sa svojih 36 bio najmlađi prvoligaški trener. Da bi se upustio u otvoreniji razgovor Bašić kaže da mu treba još jedna (ne)prospavana noć.

Svoji na svome, počinju radovi na stadionu

Grijeh bi bio prvoligašku sezonu odigrati “u gostima“ u Poljudu kraj svoga vlastitog stadiona u Parku mladeži. “Crveni“ su uvjereni kako će biti svoji na svome:
- Uskoro će započeti radovi da na stadionu dotjeramo ono što fali za dobivanje licencije.

Nije li to riješen spor s Gradom oko dogradnje sadržaja na stadionu?
- Čut će se za koji dan, ne bih govorio unaprijed, ali ćemo svakako obaviti radove na vrijeme – tajnik kluba Špiro Barbarić pomalo je tajnovit uz odobravanje Nenada Pralije.

Više od nadstrešnice za publiku, kako saznajemo, potrebno je u gledalištu montirati još tisuću i pol sjedalica, te dotjerati prostore za svečanu i novinarsku ložu.

Pralija: Neće biti problema s novcem, troškovi prve i druge lige su slični  

Kakva je Splitu prva liga, kakav je to zalogaj, nije li puno skuplja nego drugoligaško natjecanje?
- Nije, jer su putovanja skoro ista, mi smo i prošle godine odlazili u Vukovar, Suhopolje, Zagreb, noćili i plaćali hotele. A nogometaše nećemo plaćati kao Dinamo, Rijeka, Hajduk... Mi im zauzvrat nudimo afirmaciju – otklonio je Pralija bojazni financijske naravi.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/katalinic-na-klupi-splita-potpisali-budisa-i-vidic-dolazi-i-deranja-101093 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=dc0557923befc3d739ea7373cb778215e5305855 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Katalini%C4%87+na+klupi+Splita%2C+potpisali+Budi%C5%A1a+i+Vidi%C4%87%2C+dolazi+i+Deranja%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fkatalinic-na-klupi-splita-potpisali-budisa-i-vidic-dolazi-i-deranja-101093 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fkatalinic-na-klupi-splita-potpisali-budisa-i-vidic-dolazi-i-deranja-101093 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Katalinić na klupi Splita, potpisali Budiša i Vidić, dolazi i Deranja!

Piše PSD.
2. lipnja 2010. - 20:44

Ivan Katalinić je novi trener (šef stručnog stožera) Splita, a njegov pomoćnik je Stipe Balajić! Split je pred novinarima promovirao izjutra novi stručni stožer, friški prvoligaš posegnuo je za iskustvom Katalinića zahvalivši se istodobno na dosadašnjem radu svom sada već bivšem treneru Tonću Bašiću.

Sportski direktor “crvenih“ iz Parka mladeži Nenad Pralija izrazio je žaljenje što Bašić nije pristao da i on bude dio novog stručnog stožera, pod Katalinićevom paskom.
- Najprije je prihvatio ponuđeno, a onda se dogodio preokret, Bašić nam je javio kako ipak ne prihvaća novu ulogu. To nas je teško pogodilo, predsjednik Žužul i ja smo razočarani Bašićevom odlukom, pružili smo mu priliku da ostane, a on je nije prihvatio. Zahvaljujemo mu na radu i uspjehu ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 20:30