StoryEditorOCM
Domaći nogometnemilosrdno

Budimir na pogon bivšeg hajdukovca srušio Osijek, pogledajte kako je utrpao tri komada u pola sata

Piše Gradimir Đukarić/SN
15. listopada 2023. - 17:14

Juniori Osijeka istrčali su na teren u utakmici za 3. mjesto Memorijala Blago Zadro i očekivano izgubili od Širokog Brijega. Završilo je 4:0, što je bio i rezultat na poluvremenu. Svakako je bilo predviđeno da juniori bijelo-plavih odigraju utakmicu finalnog dana bez obzira na ishod polufinala protiv Vukovara u kojoj je dan ranije najbolja momčad Osijeka poražena 2:0.

Prvotimci su, prema ranijem dogovoru, dobili slobodan dan prije nego što ih Zoran Zekić u ponedjeljak opet okupi na pomoćnom terenu Opus Arene. Osijekov podmladak pružio je koliko je mogao, ali naravno puno iskusniji i fizički nadmoćniji protivnik iskoristio je sve svoje prednosti, pišu Sportske novosti.

Trenutno trećeplasirana momčad juniorske HNL pritom lišena usluga nekoliko standardnih prvotimaca poput Prekodravca, Perkovića i Matkovića koji su s U19 reprezentacijom brzo se našla u zaostatku protiv trenutno trećeplasirane momčadi BiH Premier lige. Stephen Chinedu bio je pritom prvo ime utakmice, a bivši igrač Hajduka koji je nastupao u drugoj momčadi je u samo 20. minuta zabio hat-trick.

image
Ante Cizmic/Cropix

Već u 8. minuti Široki je došao u prednost nakon kontranapada kojeg je realizirao Nigerijac. Osijek je bio u prilici ekspresno odgovoriti, već u idućem napadu Farkašev udarac obranio je vratar Širokog. Nije prošlo puno vremena, a Chinedu se opet upisao u strijelce. Igrala se 15. minuta kada je nigerijski napadač zabio za 2:0, a već u 28. kompletirao je hat-trick. Do kraja poluvremena Mamić je povećao prednost Širokog na 4:0. Bio je to ujedno i konačan rezultat. U nastavku je padala samo kiša, ne i golovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:01