StoryEditorOCM
Domaći nogometzanimljivo zapažanje

Bivši trener Dinama izjavio da je Karoglanov problem ono što svi smatraju njegovim najvećim plusom

Piše Sport SD
22. siječnja 2024. - 12:21

Bivši nogometaš i trener Dinama Krunoslav Jurčić bio je gost HRT-ove emisije Stadion uoči nastavka HNL-a. Dinamo i Lokomotiva kreću u utorak (odogođena utakmica), a u petak počinje redovno 20. kolo Supersport HNL-a.

- Bit će zanimljivo kao nikad u zadnjih šest, sedam godina. Bila je neobično kratka pauza, rekao je u uvodu Jurčić.

O dolasku Ivana Perišića u Hajduk Jurčić je kazao:

- Njegov povratak u HNL je veliki dobitak. Naravno da je on, kao što znamo, ozlijeđen i znamo da se neće odmah vratiti. Vidim da se već prodaju dresovi s njegovim imenom, Hajduk je otišao daleko u marketingu. Ako Hajduk očekuje da će Perišić pomoći u europskim kvalifikacijama, onda je to jedna prava priča. Sama pojava Perišića u svlačionici diže ekipu i diže joj rejting. No ima jako tešku ozljedu, pitanje je kad će biti potpuno spreman. Ako može pomoći Hajduku u završnici prvenstva, to je u redu, ali realnije je očekivati i nadati se da bude spreman za Europsko prvenstvo.

O Hajdukovoj igri Jurčić kaže:

- Hajduk mora riješiti dva problema. Hajduk teško stvara šanse. Ako ne bude igrao tečnije i lakše zabijao, imat će problema na malim utakmicama. To je prvi problem Hajduka. Postoji i problem da Karoglan nema još nijedan poraz. Kad dođe do poraza, kako će se reagirati u toj situaciji? Tad samo automatizmi izvlače trenera i ekipu. Hajduk ne igra lako protiv nikoga, zato je možda bolje da na startu igra derbi, gdje će biti maksimalno motiviran. Euforija kod splitskih navijača lako se može okrenuti u drugom smjeru u slučaju poraza. Ljudi koji vode Hajduk su se ozbiljno pripremili i nakon dugo godina Hajduk ide ozbiljno po prvo mjesto, zaključio je Jurčić.

image

Krunoslav Jurčić

Ronald Goršić/Cropix

Osvrnuo se Jurčić i na Dinamov prijelazni rok.

- Dinamov prijelazni rok je najveći upitnik. Jako malo možemo saznati što je Dinamo napravio, da li se dobilo ili izgubilo na kvaliteti. Dosta je bilo neobičnih stvari. Sada je ta zadnja linija koja se spominje u medijima, a od te linije samo je Ristovski igrao konstantno, Živković također u Lokomotivi, a Dinamo nema vremena za eksperimente, mora odmah dobivati utakmice. Dinamov plus je kvalitetan i širok roster, ako igrači koji su već od ranije tamo dođu u pravu formu, Dinamo postaje prvi favorit. Petković je daleko najbolji igrač HNL-a i u Dinamu se trebaju moliti za njegovo zdravlje, smatra Jurčić. 

Više pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 18:42