Sport Dalmacija u balunu

bolji uvjeti

Stišava se bura oko nedobivanja licencije: igrači i uprava Junaka održali sastanak pomirbe

bolji uvjeti

Nakon četverodnevne drame vezane uz Junakovo nedobivanje licence za 2. HNL, stvari se polako vraćaju na svoje mjesto. Iako navijači i dalje ratuju transparentima, na relaciji Uprava - igrači došlo je do pomirbe. Kapetan Teo Vardić u društvu starijih kolega iz momčadi, održao je sastanak s Upravom, uz pomirljive tonove.

Tražili smo od Uprave da objasni događanja. Rečeno nam je da Grad nije krivac, da je gradonačelnica Križanac izrazila podršku ulasku Junaka u 2. ligu, uz uvjet da rebalansirana sredstva prihvati Gradsko vijeće. Zapelo je papirologiji, kazao mu je predsjednik Dujo Maleš:

- Klub je bio uvjeren u dulji rok za predaju dokumenata koji su bila nedostatni u prvom krugu licenciranja, mišljenje je bilo da je krajnji rok do lipnja, stoga se papiri nisu poslali na vrijeme.

Predsjednik je priznao krivicu. Igrači su inzistirali na poboljšanju infrastrukture.

- Naš uvjet za izglađivanje situacije bio je da klub hitno krene u sanaciju pomoćnog igrališta, da se postavi umjetna trava u punoj veličini. Obećano nam je da će to biti riješeno. Naš je stav da barem djeca iz kluba imaju uvjete treniranja dostojne vremena u kojem živimo. Dosta je treniranja po Piketu (zračno pristanište, op.a.), Glavicama i Brnazama. Barem to zaslužujemo to kao kompenzaciju.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu