Sport Dalmacija u balunu

sigurna stvar

Velika stvar za Imotsku krajinu: 'U Drugoj ligi nećemo biti samo prolaznici'

sigurna stvar

Prvaci smo, ali nemamo love i ne želimo u Drugu ligu – govorili su prošle godine baš u ovo doba čelnici Croatije iz Zmijavaca. Ove godine prvaci možda i neće biti, ali zato u Drugu ligu – sigurno idu!

- Mogu potvrditi da Croatia ulazi u 2. HNL. Tako smo odlučili i sve posložili po pitanju infrastrukture i financija. Lani nismo imali uvjete za takav iskorak, no sada je vrijeme sazrelo – rekao nam je direktor Croatije Svetimir Mrkonjić nakon što je jedino tom klubu iz 3. HNL Jug odlukom Žalbenog tijela za licenciranje HNS-a u Središnjem postupku odobrena drugoligaška licenca. Junaku, biogradskom Primorcu, Uskoku i Splitu odbijena je i u drugom pokušaju.

Dva kola do kraja sezone Croatia je treća na ljestvici s 49 bodova, a ispred nje su Primorac (B) s 50 i Junak s 51. Čak i ako ne budu prvaci, Zmijavčani su siguran drugoligaš. Propozicije pojašnjavaju zašto:

Natkrili 600 sjedećih mjesta, izgradili dva parkinga

- Ukoliko prvoplasirani i drugoplasirani klub određene skupine nije dobio licencu za Drugu HNL za natjecateljsku godinu 2019/2020. ili ne želi ući u Drugu HNL, može ga zamijeniti najbolje plasirani klub iz te skupine koji ima licencu za Drugu HNL zaključno do 6. mjesta u određenoj skupini.

A Croatia u najgorem slučaju može biti peta.

Zmijavci, dakle, slave. Drugu ligu dočekat će na svom stadionu u sklopu Sportskog centra Marijan Šuto Mrma koji počinje sjati u novom ruhu.

- Natkrili smo 600 sjedećih mjesta, a imamo još 500 sjedećih nenatkrivenih i oko 1000 stajaćih mjesta. Izgradili smo dva parkinga, nove kancelarije, svlačionice... Velika je ovo stvar za cijelu Imotsku krajinu, a mi u Drugoj ligi nećemo biti samo prolaznici – poručuje Svetimir Mrkonjić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu