Sport Dalmacija u balunu

dalmacija u balunu

S Klisa vidi se Treća Liga: Uskok bolji od Hajduka taman za jedan gol

dalmacija u balunu

S Klisa vidi se Treća Liga! Hajduku iz Pridrage pak ostaje žaliti za propuštenim prigodama iz kojih nisu znali matirati suparničkog vratara. Svejedno domaćini su znali zapjevati uz Torcidinu himnu, "Zbog jedne ljubavi!", te su tako odagnali tugu jer na domaćem travnjaku, nakon 2:2 na Klisu, nisu znali potvrditi viši nogometni razred. Jest, iza dvoboja, se moglo čuti i prigovore na suđenje Josipa Dugandžića, koji je prema mišljenju mnogih propustio svirati jedanaesterac za Hajduk, svega koju minutu prije nego li će Stipe Vrdoljak pogoditi za pobjedu Klišana. Gol je izazvao oduševljenje gsotujućih navijača, koji su po završetku utakmice, slavili naveliko.

Inače, početak ogleda pripao je "bijelima", koji su na njihovu nesreću propustilili realizirati penal, loptu koju je uputio Goran Burčul obranio je Ante Duvnjak. I nakon toga šoka, Hajduk je nastavio napadati, Uskok se uglavnom branio, međutim, Mile Klapan, spremno je dočekao ubačaj Burčula s desne strane i pogodio desnu stranu mreže gostiju. Odlučni da se ne predaju "uskoci" su navalili, Ivan Kristijan Maretić zaključio je odličnu akciju i poravnao omjer. Imali su Pridražani, svoje nove minute za vodstvo, ali ih lopta nije slušala, uz sve popustila im je koncentracija kod ranije opisanog pogotka gostiju.

Na tribinama, se svjedočilo sportskom navijačkom dvoboju dviju Torcida, one pridraške i kliške!

- Zahvaljujemo našim domaćinima na izvrsnom prijamu, ali i na pravoj "ratničkoj" utakmici, koja je zajedno s onom na Klisu pokazala koliko je nogometne kvalitete u Dalmaciji. Ne mogu opisati koliko nam znači ovaj trijumf kojim smo barem dijelom vratili slavu i tradiciju koja je iz Uskoka. Hajduku pak želimo da nam se što prije priključi u Trećoj HNL – kazao je Jerko Radić, sportski direktor NK Uskok, koji je u ovoj prigodi s klupe vodio momčad Klišana.

- Naši igrači i klupska uprava iskazali su silnu želju za pobjedom, međutim, sportska sreća ovoga puta bila je na strani gostiju kojima čestitamo ulazak u Treću ligi. Mi ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli i nadam se već u idućoj sezoni priključiti se Uskoku u trećeligaškom društvu – kazao je Stipe Čulina , predsjednik Hajduka iz Pridrage.

Semafor

Hajduk (P) - Uskok 1:2

PRIDRAGA – Igralište "Mile Čulina – Bulin". Gledatelja: 800.. Kvalifikacijaka za ulazak u 3.HNL. Hajduk (P) – Uskok 1 2 (1:0).

Sudac: Josip Dugandžić ( Komin ) - 6.

Strijelci: 1:0 Klapan ( 39 ), 1:1 Maretić ( 50), 1:2 S.Vrdoljak ( 87 ).

Najbolji igrač: Stipe Vrdoljak ( Uskok).

HAJDUK (P): A.Pedić (6), Narančić (6)( od 88. Zekan - ), J.Pedić ( 6)(od 50 . A.Čulina 6), Žilić (6), Buljat (6 ), Zubčić (6), Remšak (6,5) G. Burčul (6,5), Brkić (6), Klapan (6,5)(od 66. M.Pedić 6), R.Burčul (6).

USKOK: Duvnjak (6), M. Vučemilović – Grgić (6), Stanković (6 )( od 89. Belajić - ), D.Vučemilović - Grgić (6,5), Radić (6), D. Vrdoljak (6), Maretić (6,5), I.Glavina (6), Z.Glavina (6), Ćaleta (6,5)(od 64. Balić 6 ), S.Vrdoljak (7).

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu