Sport Dalmacija u balunu

iz korjena

Split konačno dobio svoje ‘galacticose’: pokrenut novi klub s velikim ambicijama

iz korjena

Uvijek je lijepo kada djeca treniraju, bave se sportom, a treneri koji su za to školovani i rade. Dalmatinski Olimp je prilog za sportsku kulturu življenja, namijenjen velikim dijelom mladima, stoga nam je uvijek drago kada se ljudi iz klubove sjete, pošalju nam poneku “kartolinu”.

Jednu smo dobili od mladog nogometnog kluba iz Splita. Nogometni klub Galaxy Split je dječji nogometni klub za djecu od 4 do 14 godina koji je započeo s radom u siječnju ove godine. Osnivač i voditelj kluba je Tomislav Petrić koji je nakon nogometne karijere koja je trajala 17 godina odlučio ostati u nogometu ali ovoga puta u ulozi nogometnog trenera.

Klub djeluje na tri lokacije: Cageball Solin Japirko, zatim na terenu u Spinutu pokraj pomoćnog terena na Poljudu, te u suradnji sa kotarom Blatine-Škrape na igralištu kotara. Klub broji osamdesetak članova i iz dana u dan ta brojka djece raste te je u kratkom periodu prepoznat na- čin rada.

Na treninzima djece su po tri trenera koji se brinu o njima, njihovom napretku i potiču da djeca razvijaju socijalne vještine kao i nogometne vještine. U NK Galaxy djeluju profesori kinezijologije i treneri s nacionalnim i UEFA licencama. Poznato je kako sport promiče zdrav stil života, potiče timski duh, razvija disciplinu i potiče stvaranje radnih navika što namje u klubu osnovna misao vodilja te još veći motiv da ostvare i sprovedu sve svoje zamisli.

Djeca imaju mogućnost trenirati svih pet dana u tjednu u svojim dobnim skupinama i jutarnjim i popodnevnim terminima. Do iduće sezone u planu im je potpisivanje suranje sa jednim renomiranim nogometnim klubom gdje će stariji igrači NK Galaxy pioniri, kadeti i juniori imati priliku igrati na velikom terenu te da tako prošire cijelu nogometnu priču. Na turniru u Zadru “Abeceda Cup” NK Galaxy se po prvi puta predstavio s 2011. godištem i mlađima te osvojio solidno četvrto mjesto, na što je cijeli klub ponosan.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu