Sport Dalmacija u balunu

PRIJATELJU U SPOMEN

Dječaci s Parka mladeži nadmoćni na Memorijalu Nikola Kaćunić Talaja

PRIJATELJU U SPOMEN

Dječaci RNK Splita osvojili su prvi Memorijalni nogometni turnir „Nikola Kačunić Talaja" koji se za uzrast 2002./03. održao u Dugom Ratu. Splitovci su u finalu porazili domaćina Orkan, potvrdivši svoju nadmoć na cijelom turniru.

Split je bio najbolji, tu nema dileme. To su već godine u kojima veći klubovi, a među njima i Split, uzimaju djecu iz ovih manjih. Bilo je dobrog baluna - veli nam Mario Franolić, predsjednik Humanitarne udruge „Talaja" koja je zajedno s Orkanom organizirala ovaj turnir.

Splićani su u polufinalu svladali makarski Zmaj, dok je Orkan izbacio Omiš. Treće je mjesto pripalo Omišanima koji su poslije penala bili bolji od Zmaja. Udruga „Talaja", kao i turnir, nosi ime po njihovu prerano preminulom sumještaninu, branitelju, sportašu i prijatelju Nikoli Kačuniću Talaji.

On je cijeli život proveo u Orkanu pa smo povezani s tim klubom. Htjeli smo pomoći djeci i ukazati im na lijepe, pozitivne priče, da nije sve u materijalnim stvarima. Talaja je bio čudo od čovjeka, svima je rado pomagao. Nema tko ga nije volio i želimo da djeca znaju za njega. Bio je branitelj, obožavao je Hajduk, a kao igrač je bio beskompromisan, ali pravedan - prisjetio se Franolić svog prijatelja. Evo, već je i četvrta godina prošla otkako Talaje više nema i upravo toliko udruga djeluje. Iza nje je puno lijepih, humanih akcija.

- Stipendiramo učenike, donacijama pomažemo potrebitima koliko možemo, a omladinskim pogonima klubova iz Dugog Rata donirali smo opremu, dresove... Ljudi su nas prihvatili. Franolić je pohvalio i vodstvo Orkana te njihovu omladinsku školu koja je, kaže, izvukla organizacijski dio turnira, dok je Udruga bila tu na ispomoć.

- Sve u svemu, baš jedna lijepa pozitivna priča koju s guštom stvaramo - zaključio je Franolić, izrazivši nadu kako će sljedeće izdanje Memorijala biti još brojnije i uspješnije.

Dodjela nagrada

1. mjesto: RNK SPLIT (nagradu uručio predsjednik Udruge Talaja : Mario Franolić)

2. mjesto: NK ORKAN (nagradu uručio predsjednik NK Orkana: Milana Trogrlić)

3. mjesto: NK OMIŠ (nagradu uručio dopredsjednik UHDDR-a Dugi Rat Rozarko Šušić)

Najbolji igrač: Luka botić (Split) nagradu uručio legenda NK ORKANA : Dalibor Franolić

Najbolji strijelac: Duje Bratim (SPLIT) nagradu uručio instruktor NSŽSD-e : Zdravko Marić

Najbolji vratar: Duje Zemunik (Orkan) nagradu uručio trener : Tihomir Trogrlić

Nagrada Talaja: Tomislav Škarica (Omiš) nagradu uručio šef Omladinske škole NK Orkana : Mladen Perišić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu