Sport Dalmacija u balunu

međunarodni turnir

U Makarskoj počinje osmi "Makarska Cup", sudjeluje i Hajduk

međunarodni turnir

NK Zmaj je organizator i domaćin, a grad Makarska pokrovitelj osmog po redu međunarodnog nogometnog turnira za dječake Makarska Cup koji će se odigrati od 27 do 30 travnja u Makarskoj. Od ove godine turnir je osim Županijskog uvršten i u kalendar HNS, a na njemu će nastupiti 34. kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Kosova.

Natjecanje će se odvijati u tri uzrasne kategorije ( U-10, U-12, U-14) sa 54 sastava, utakmice će se pored Makarske odigravati i u Tučepima te Baškoj Vodi. U sve tri kategorije momčadi će biti podjeljene u 4 skupine sa 4 ili 5 klubova, nakon što se odigraju utakmice u grupama dva najboiljeplasirana sastava ulaze u četvrtfinale doznajemo od direktora turnira Petra Talajića. Nakon toga igra se po kup sustavu, finalne utakmice odigrat će se 30 travnja sa početkom u 16. sati. Pored domaćeg Zmaja i susjeda Jadrana i Uranie sudjelovanje na turniri potvrdili su Hajduk, Osijek, Rijeka kao i Olimpija (Ljubljana), Zrinjski (Mostar), Elektron (Podgorica) pa će ljubitelji nogometa imati priliku na djelu vidjeti najtalentiranije mlade nogometaše iz ovog dijela Europe.

Od organizatora saznajemo da će na turniru očekuje nastup gotovo 800. igrača i njihovih trenera, ako se k tome još dodaju i roditelji Makarska će ova tri dana biti ne samo nogometni već i turistički centar Hrvatske.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Dalmacija u balunu