StoryEditorOCM
Borilački sportoviRING SLOBODAN

Trofej Marjan opet u Splitu! Torcida poziva na pravi sportski spektakl, evo tko sve sudjeluje...

Piše Sport SD
27. travnja 2024. - 11:35
Članovi boksačkog kluba Torcida dočekali su 16-godišnjeg Josipa Tokica, osvajača brončane medalje na Europskom prvenstvu mladih senioraJosko Ponoš/Cropix

Split i sportski centar Gripe ponovo će ugostiti vrhunski boksački spektakl! Boksački klub Torcida Split, dvostruki uzastopni prvaci Prve hrvatske boksačke lige, koji su praktički već osigurali i treću titulu prvaka zaredom, u danima svetkovine Svetog Duje i Dana Marjana u Splitu organizira međunarodni boksački turnir Trofej Marjana!

Kroz međunarodni boksački turnir Trofej Marjana želi se oživjeti dugogodišnja tradicija istoimenog nogometnog turnira u Splitu koji se održavao redovito od 1974. do 1989. godine i na kojem su uz domaći Hajduk i najbolje klubove ondašnje lige sudjelovali brojni ugledni gosti iz inozemstva, trofejni klubovi kao što su Ajax, Anderlecht, Bordeaux, Nantes, Rapid Beč, Grasshopper, Banik Ostrava ili brazilski Vasco de Gama (prvak Južne Amerike!), te jake reprezentacije Poljske, Rumunjske ili ondašnjeg SSSR-a. U tom razdoblju Trofej Marjan bio je najkvalitetniji domaći nogometni turnir i prepoznatljivi simbol početka proljetne nogometne sezone.

image
Paun Paunović/Cropix

Na prvom boksačkom Trofeju Marjana u Splitu potvrđen je nastup boksača iz Italije (selekcija Sicilije), Španjolske, Slovenije i Makedonije uz, naravno, ponajbolje hrvatske boksače.

Selekciju Sicilije vodit će Giovanni Cavallaro, poznati talijanski trener i otac olimpijca Salvatorea koji će ove godine braniti boje Italije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Prvi boksački Trofej Marjana iz male dvorane sportskog centra Gripe bit će u izravnom TV prijenosu na Sportklub Fight TV-u i Sportskoj televiziji.

Novi je to projekt ambicioznog boksačkog kluba s Poljuda koji je pokrenut tek 2018. godine na inicijativu predsjednika i glavnog trenera Dražena Burića (bivši teškaš i reprezentativac) i Ante Stipetića, sadašnjeg predsjednika Kluba navijača Torcida, te Jurice Runtića.

BK Torcida Split u nepune tri natjecateljske godine, uz domaće titule i medalje, nedavno je proslavio i prvu europsku medalju – Josip Tokić osvojio je brončano odličje na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Poreču!

image
Paun Paunović/Cropix
image

Trener Dražen Burić sa svojim borcima

Paun Paunović/Cropix
image

SPECIJAL SLOBODNA DALMACIJA
Split, 121223.
Boksacki klub Torcida unatoc tome sto je tek nedavno osnovan nize zapazene rezultate a sve pod vodstvom trenera Drazena Burica.
Na fotografiji: Trener Drazen Buric sa svojim borcima.
Foto: Paun Paunovic/CROPIX

Paun Paunovic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:38