StoryEditorOCM
Borilački sportovibravo, majstore

Najbolji europski obarač ruke je Rino Mašić, osvojio je čak četiri zlata, za lijevu i desnu ruku, tek mu je 18 godina

Piše mozaik sd
20. lipnja 2023. - 11:39

Uspjesi hrvatskih sportaša u svim sportovima vrijedni su i raduju sportsku publiku i širu javnost.

Ne treba sumnjati da će tako biti i s hrvatskim uspjesima na 32. europskome prvenstvu u obaranju ruke, održanom u Kišinjevu u Moldaviji.

U konkurenciji više od 900 natjecatelja iz 30 europskih zemalja hrvatski obarači ruku osvojili su čak 13 medalja, a 18-godišnji Rino Mašić sam je osvojio četiri zlatne. U kategoriji preko 90 kilograma postao je prvak Europe za mlađe seniore, kao i među seniorima u kategoriji do 110 kilograma, u obje kategorije i za desnu i za lijevu ruku.

- Imati u svojim redovima najuspješnijeg natjecatelja Prvenstva Europe privilegij je kojim se mogu rijetki pohvaliti, rekao je Aleksandar Jakovac, predsjednik hrvatskog i dopredsjednik europskog saveza za obaranje ruke.

image

Borba Rina Mašića u jednoj od najtežih konkurencija, onoj hrvatskoj

Vladimir Dugandžić/Cropix

Ostali osvajači medalja su junior Fran Mikulić (srebro na lijevu ruku, do 75 kg) te sportaši s invaliditetom: Domagoj Cvitković - zlato na lijevu i srebro na desnu ruku (100 kg, kolica), Luka Drokan - srebro u seniorskoj (80 kg), Rudi Antolić - bronca u seniorskoj 80 kg) te srebro i bronca u juniorskoj (preko 65 kg) i Sabina Bogunović - bronca na lijevu i desnu ruku, piše Večernji.

Veliki uspjeh Rina Mašića i ostalih trebao bi povećati pažnju koja se u Hrvatskoj posvećuje ovome trofejnom sportu, hrvatski obarači to očito zaslužuju.

image

Obarač s rukama zlatnoga sjaja

Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:19