Sport Atletika

nenadmašna

Atletika piše novu povijest: bilježit će one koje su barem jednom slavile protiv peterostruke europske prvakinje

nenadmašna

Sandra Perković u ženskoj konkurenciji je sportašica koja piše povijest svjetske atletike. Jedna od najvećih, bez obzira što je IAAF u svojim izborima namjerno zaobilazi. No, rezultati koje Perkovićeva postiže su izvanserijski. Pet puta za redom europska prvakinja, dvostruka svjetska prvakinja i srebrna s SP-a, dvostruka olimpijska pobjednica, šesterostuka pobjednica dijamantne lige.

Što dalje? Osvojiti sve to još jednom, jedini joj motiv može biti pokušati dohvatiti nestvaran svjetski rekord u bacanju diska od 76,80 metara ostvaren još daleke 1988. godine kada su Istočne Njemice, u ovom slučaju Gabriele Reinsch, bacale poput muškaraca, a doping kontrole nisu imale moć “prepoznavanja” stimulansa. Ako itko može srušiti tu barijeru, onda je to Sandra Perković, jedina koja može pomaknuti granice u bacanju diska.

Zapravo, koliko je Sandra Perković velika sportašica u svjetskim okvirima govori i podatak da će u povijest ući one bacačice koje će uspjeti zabilježiti barem jednu pobjedu protiv Zagrepčanke. Kvalitete na svjetskoj sceni ima, ali je duboko u sjeni, pa će jednog dana kada se budu ispisivali svjetski almanasi stajati i podatak “nastupala u doba Sandre Perković i dobila je jednom”. Ne šalimo se, nimalo

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika