Sport Atletika

hanžeković memorijal

Najava spektakularnog natjecanja na Savi: svjetski prvak ruši rekord mitinga u skoku u dalj

hanžeković memorijal

Iako je u posljednjih deset godina na Hanžekovićevom memorijalu bilo nekoliko vrlo dobrih natjecanja u skoku u dalj, ove godine bi ono trebalo biti uistinu spektakularno, a i rekord mitinga ozbiljno je ugrožen.

Rekord s odličnih 8.45 metara još od 2007. godine drži bivši olimpijski i svjetski prvak Irving Saladino, a bolje od tog rezultata ove su godine skakala dvojica daljaša koja su već potvrdila dolazak na ovogodišnji Hanžek.

To se prije svega odnosi na aktualnog svjetskog prvaka i olimpijskog doprvaka Luva Manyongu koji je ove godine čak pet puta skakao preko 8.50, najdalje 8.58. Manyongin prošlogodišnji osobni rekord je 8.65 metara.

Dobru podršku u napadu na rekord imat će u Zarcku Visseru (ove godine ima 8.40) i osvajaču brončane medalje s nedavnog Europskog prvenstva u Berlinu Serhiju Nikiforovu (8.23).

Naši Filip Pravdica, Sanjin Šimić i Dino Pervan ove su godine imali nekoliko odličnih međusobnih obračuna, a konkurencija na Hanžeku možda ih može povući i do skokova od osam metara.

Svjetski prvak Luvo Manyonga ove je godine već pet puta skakao preko 8.50 metara, najdalje 8.58 Dino Pervan je lani na Hanžeku bio četvrti. Ove godine konkurencija na Savi će biti iznimno jaka.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika