Sport Atletika

Potvrdio kvalitetu

Borit će se za medalju: Stipe Žunić s drugim rezultatom u finalu bacanja kugle, Filip Mihaljević podbacio

Potvrdio kvalitetu

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Stipe Žunić borit će se za odličja na Europskom atletskom prvenstvu koje je u ponedjeljak započelo u Berlinu, nakon što je u prvom kvalifikacijskom pokušaju bacio 20,61 metara te za 21 centimetar nadmašio kvalifikacijsku normu.

Žunić je bacao u drugoj kvalifikacijskoj skupini, u kojoj su u prvom pokušaju normu prebacila još dvojica bacača, branitelj naslova europskog prvaka Nijemac David Storl (20,63 m) i aktualni europski doprvak Poljak Michal Haratyk (20,59 m), dok u prvoj kvalifikacijskoj skupini to nije pošlo za rukom nijednom natjecatelju.

U prvoj skupini bacao je i drugi hrvatski predstavnik, brončani s dvoranskog SP-a u Portlandu 2016. Filip Mihaljević, ali je potpuno podbacio. Mihaljević je imao samo jedan ispravan pokušaj, u drugoj od tri serije, u kojoj je dobacio do 19,32 metara, što je bilo dovoljno samo za 12. mjesto u njegovoj skupini te je bilo jasno da će ostati bez finala i prije nego što je na red došla druga skupina. Mihaljević je na kraju osvojio 22. mjesto u konkurenciji 30 bacača.

Kvalifikacijsko natjecanje kuglaša održano je izvan Olimpijskog stadiona (na kojem će biti održano finale), na improviziranom bacalištu na povijesno značajnom Breitsheidplatzu u zapadnom dijelu Berlina, u blizini legendarnog kolodvora Zoo i ruševina crkve cara Wilhelma.

Finalno natjecanje za bacače kugle na rasporedu je u utorak, s početkom u 20.33 sati.

Osim Stipe Žunića, koji će u utorak nastupiti u večernjem finalu kuglaša, drugog dana natjecanja na EP-u u Berlinu na startu će biti još dvoje hrvatskih reprezentativaca u sportskom hodanju na 50 km, Ivana Renić u konkurenciji hodačica te Bruno Erent u konkurenciji hodača. Oni će se natjecati na berlinskim ulicama, a njihove utrke startaju u 8.35 sati.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika