Sport Atletika

23. međunarodni božićni miting ‘hajduk 2017’

Poljud pun djece: 'Dogodine će mali atletičari trčati po novoj tartan stazi'

23. međunarodni božićni miting ‘hajduk 2017’

Preko 400 djece od 5 do 12 godina natjecalo se na stadionu Poljud u trkačkim disciplinama (od 60 do 800 metara) i skoku u dalj.

Za puno dječje radosti zaslužan je Atletski klub Hajduk iz Splita koji je 23. put na istom mjestu organizirao međunarodni Božićni miting, koji ove godine nosi ime „Hajduk 2017“.     

Sudjelovala su djeca iz hrvatskih atletskih klubova Hajduk, ASK Split, Zadar, Benkovac, Dubrovnik, Rogovo iz Svetog Filipa i Jakova, Sv. Ante iz Knina, Sv. Marka iz Makarske, Marsonije iz Slavonskog Brod, te iz klubova susjedne BiH - Banja Luka, Sarajevo i Novi Grad iz Sarajeva. 

- Bilo je 519 startova organiziranih u 94 grupe. Podijelili smo 132 medalje za prva tri mjesta, te brojne diplome. Djeca su dobila i slatkiše najpoznatije hrvatske tvornice koja nas prati sve 23 godine. Zbog velikog broja mališana bila je to zahtjevna i kompleksna organizacija, koju su uspješno odradili splitski atletski suci na čelu s prof. Matom Omazićem – kaže Ivan Akrap, tajnik i trener u AK Hajduk koji je duže od tri desetljeća stacioniran na Poljudskoj ljepotici.

Hvali Mladena Mihanovića koji je bio zadužen za elektroniku, te olimpijca Franu Bakarića koji je obavio dužnost glavnog voditelja i spikera.    

- Pomogli su 30 bivših i sadašnjih atletičara Hajduka koji su postavljali startne blokove, proglašavali pobjednike, pripremali darove za najmlađe, pisali diplome, pazili na red… Sve je dobro ispalo i lijepo vrijeme nas je poslužilo – naglašava Akrap i napominje kako im u nogometnom Hajduku uvijek izlaze u susret.

Evo što će Božićni miting osigurati u budućnosti:

- Naš AK Hajduk je u rujnu ove godine odredio Laru Regjo, koja je već deset godina naša članica, koja je odličan govornik engleskog jezika i studentica Ekonomskog fakulteta, za posebnog povjerenika kluba za odnose s EU.

- Njezin zadatak je nastaviti ovaj projekt koji traje već 23 godine i da od EU dobije pomoć da se projekt dalje uspješno razvija. To uključuje popravak tartana nakon Ultra Europe festivala – kazuje tajnik atletskog kluba koji okuplja dvjestotinjak djece.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika