Sport Atletika

šokiran i iznenađen

Svjetski sprinterski prvak otkazao treneru koji je umiješan u doping aferu

šokiran i iznenađen

Svjetski prvak na 100 m Amerikanac Justin Gatlin u utorak je izjavio kako je "šokiran i iznenađen" dopinškim skandalom u kojeg je uvučen njegov trener Dennis Mitchell, dodavši da je odmah raskinuo suradnju s njim čim je čuo za to.

Novinar "Daily Telegrapha" je na tajnom zadatku glumio atletičara, a  Mitchell, bivši američki sprinter koji je u karijeri već bio suspendiran zbog dopinga, i sportski agent Robert Wagner su mu ponudili doping.

Gatlin (35) kojeg su gledatelji na ovogodišnjem SP-u u Londonu kada je osvojio naslov prvaka na 100 m dočekali zvižducima na Instagramu je objavio: "Ne koristim i nisam koristio sredstva koja poboljšavaju izvedbu. Iznenađen sam i šokiran otkako sam saznao da moj trener ima neke veze s ovim optužbama. Otkazao sam mu suradnju čim sam saznao za to."

"Sve zakonske opcije su na stolu s obzirom da neću dopustiti drugima da lažu o meni", dodao je.

Athletics Integrity Unit i Američka antidopinška agencija (USADA) su objavile da istražuju slučaj. 

Mitchell, koji je pod zakletvom priznao korištenje zabranjenih supstanci tijekom karijere, izjavio je za "Daily Telegraph": "Nisam ni u jednom trenutku sugerirao da neki od sportaša s kojima sada radim koristi doping, niti da treniram nekoga i da koristimo doping."

Wagner je također odbacio optužbe da sudjeluje u dopingiranju sportaša.

Gatlin je tijekom karijere izazivao dosta kontroverzi, 2001. godine je suspendiran na dvije godine zbog korištenja amfetamina.
Na OI 2004. osvojio je zlato, a godinu dana kasnije je opet pao na doping testu i suspendiran je na osam godina. Ta mu je kazna smanjena na četiri godine.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika