Sport Atletika

sp u atletici

U kvalifikacijama pomela konkurenciju: Sandra Perković večeras ide po drugo svjetsko zlato

sp u atletici

Posljednji dan Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu donosi i posljednju priliku Hrvatske za zlato. Najbolju priliku. Sara Kolak ostala je bez medalje, Stipe Žunić nadmašio je očekivanja osvojivši broncu, a večeras na Olimpijski stadion izlazi Sandra Perković od koje se u bacanju diska, realno, uvijek očekuje zlato. A to i ona sama od sebe očekuje.

U sportu, doduše, ne postoji takvo što kao „sigurna stvar“, pa tako nije sigurno ni to da će Sandra večeras osvojiti drugo svjetsko zlato, ali ako je suditi prema kvalifikacijama u kojima je „pomela“ konkurenciju, ono je sasvim izvjesno.

Zadovoljna je Sandra bila hicem u kvalifikacijama (69.97 m), ali nije bila zadovoljna što ga je dohvatila iz drugog pokušaja, nakon „iksa“ u prvom. Kako je i sama priznala, prelagano je ušla u prvi hitac. Preopušteno. Ne voli baš kvalifikacije, draža su joj finala. Tu nema straha o popuštanju koncentracije. I zato večeras imamo pravo očekivati još bolju Sandru Perković.

Najbliže suparnice Sandri u kvalifikacijama bile su dvije cure iz one druge kvalifikacijske skupine, to su Kubanka Yaime Perez (65.58) koja ju je dva puta ove sezone pobijedila i Australka Dani Stevens (65.56). Sandrina prva pratiteljica u njezinoj skupini bila je Kubanka Denia Caballero sa 63.79. Vidite i sami da je razlika između tih hitaca i Sandrinog prilično velika.

‘Skinuti’ Caballero

- Svi su u finalu konkurencija. Meni je najvažnije biti mirna i spremna jer u finalu se ide na sve ili ništa. Ovdje sam postala olimpijska pobjednica, obožavam ovdje bacati, sve volim na ovom stadionu. Želim to maksimalno iskoristiti u finalu – rekla je Sandra za HRT.

Podsjetimo, dvadesetsedmogodišnja Zagrepčanka u svojoj blistavoj karijeri već je bila svjetska prvakinja 2013. u Moskvi, dok je prije dvije godine u Pekingu uzela srebro. Uz to je i dvostruka olimpijska pobjednica i četverostruka prvakinja Europe. Sandra je vlasnica najboljeg hica ove sezone (71.41), što joj je i osobni rekord. Najbliža joj je Perez sa 69.19, a upravo nju uz aktualnu svjetsku prvakinju Caballero vidi kao glavne konkurentice.

Tu su još Njemica Nadine Müller, brončana sa zadnjeg SP-a, zatim Francuskinja Melina Robert-Michon, srebrna iz Rija... Jaka konkurencija, ali ako Sandra bude prava, nitko je neće moći zaustaviti. Kao ni toliko puta u zadnjih nekoliko godina. Finale počinje večeras u 20.10 sati uz izravan prijenos na HTV2. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika