Sport Atletika

Kolegice i prijateljice

Posebna veza zlatnih olimpijki 'ludih glava': kako je Sandra Sari poklonila Thorkiju i dala ključan savjet prije finala

Kolegice i prijateljice

Senzacionalna Sara Kolak, 21-godišnja Ludbrežanka, noćas je napravila najveće iznenađenje na Olimpijskim igrama u Riju osvajanjem zlatne medalje u bacanju koplja. Kvalifikacije je prošla iz posljednjeg pokušaja, baš kao što je nekoliko dana ranije učinila Sandra Perković, druga hrvatska zlatna olimpijka koja sa Sarom dijeli posebnu vezu.

- Sara ima ludu glavu, potrebnu za vrhunske rezultate. Jaka je poput mene, bit će uspješna kao i ja. Veliki je radnik, malo je luda, na svoju stranu. Krenula je u rukomet jer joj je mama rukometašica, ali se brzo zaljubila u koplje - rekla je Sandra Perković koja je nakon osvajanja zlata imala vremena i volje svojoj ljubimici Sari isplesti pletenicu.

- Rekla sam joj da uživa u finalu, ali i da pokaže zube. U Tokiju će biti među glavnim kandidatkinjama za medalju - dodala je Perković.

Sara Kolak svojoj se kolegici posebno zahvalila u govoru nakon osvajanja medalje:

- Sandra mi je prije finala dobacila nešto što me jako motiviralo, no ne smijem reći što. Znam da će me mnogi uspoređivati s njom jer smo sličnog karaktera, no Perković je samo jedna i ja je obožavam - kazalo je 'čudo iz Ludbrega', a kakva je povezanost između dvije zlatne atletičarke najbolje svjedoči i sljedeća anegdota.

Sara Kolak u svojim nastupima koristi dva koplja. Jedno se zove Zmaj, a drugo Thorkija i poklonila joj ga je  - Sandra Perković.

- Osvojila je juniorsku broncu, a nije imala svoje koplje. S obzirom da joj je Andreas Thorkildsen najdraži bacač, kupila sam joj njegovo koplje, dala napraviti futrolu s natpisom ‘Sara Kolak Croatia’, i nabavila Thorkildsenov potpis. Neka joj bude dodatna motivacija.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika