Sport Atletika

Perković ipak smije na Igre: Sretna sam, iako ni šest mjeseci nije malo

Sandra Perković moći će nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu! “Bronhi” nakon kojeg će lakše disati hrvatskoj bacačici diska stigao je iz Svjetske atletske federacije koja je potvrdila prijedlog kazne Hrvatskog atletskog saveza, Perković je zbog korištenja nedopuštenog psihostimulansa metilheksanamina suspendirana na 6 mjeseci, pauzirat će do 7. prosinca.
Da je kazna bila na period duži od šest mjeseci, prema strogim pravilima Međunarodnog olimpijskog odbora, Perković ne bi imala pravo nastupa na idućim Olimpijskim igrama u Londonu.

No, metilheksanamin nije preparat koji pojačava sportaševe sposobnosti, a nije bio niti naveden kao sastojak u preparatu kojeg je Perković uzela. Ipak, ni šest mjeseci nije mala kazna, pogotovo što je u tom periodu i Svjetsko prvenstvo u korejskom Daeguu.
- Sretna što sam dobila pravo nastupa na Igrama. Ni šest mjeseci nije malo, ali atletika mora biti rigorozna, nema tu samo opomena. Moramo se naučiti - kazala nam je Perković.

Izgubila je i stipendiju HOO-a.
- HOO i Zagrebački sportski savez su iza mene. Izgubila jesam stipendiju, ali to je HOO morao napraviti prema pravilima. No, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je odlučio da će biti uz mene. Svi ćemo u mom timu sada biti oprezniji, a dogodine me čekaju Olimpijske igre, Dijamantna liga i Europsko prvenstvo, dovoljno prilika da nadoknadim propuštanje SP-a u Daeguu - kazala nam je Perković.

P. SMOLČIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika