Sport Atletika

Alpe-Jadran: Atletičarima četiri zlata

Hrvatski atletičari do 16 godina starosti imali su uspješan početak drugoga dana Igara mladeži Alpe-Jadran u mađarskom Szombathelyu. Sa novih sedam medalja atletičara - ćetiri zlata i tri srebra - hrvatska riznica odličja na Igrama na kojima nastupaju mladi sportaši iz Austrije, Mađarske, Italije i Slovenije narasla je na ukupno 21 odličje, od čega je osam najsjajnijih.

Atletičari su zadržali ritam od utorka, kada su također osvajali medalje u svakoj disciplini u kojoj su nastupali. Sandy Protić se domogao zlata na 1500 metara istrčavši stazu za 4:06.21 minuta, a u istoj disciplini kod djevojčica slavila je Maja Pačarić sa rezultatom od 4:47.42 minute.

Zlato na 400 metara uzela je nasljednica Danijele Grgić Romana Tea Kirinić sa vremenom od 56.34 sekundi, a četvrto hrvatsko atletsko zlato pripalo je Luciji Cvitanović koja je koplje hitnula na daljinu od 45.77 metara.

Dario Horvat je na 100 metara bio srebrni sa 10.98 sekundi, Ana Medić je također uzela srebro u dalju sa skokom od 5.61 metara, dok je kopljaš Krešimir Burnač bio drugi sa daljinom od 55.65 metara.

Svoj očekivani put prema velikom finalu sa najvjerovatnije Slovenkama nastavile su i odbojkašice koje su sa uvjerljivih 3:0 svladale Korušku.

Natjecanja na Igrama mladeži u Szombathelyu nastavljaju se danas popodne. Cilj hrvatske reprezentacije na Igrama je oboriti rekord Igara otprije dvije godine iz mađarskog Kaposvara kada su naše mlade sportske nade uzele čak 39 odličja.

(H)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika