Sport Atletika

atletika

Hrvatska ispada u drugu europsku ligu, Blanka ne može sama

atletika

Usprkos činjenici što je Blanka Vlašić sjajnom pobjedom donijela 46 bodova hrvatskoj atletskoj reprezentaciji na Kupu Europe Prve B lige u Istanbulu, to nije spriječilo degradaciju naše izabrane vrste u ‘kraljici sportova’.

Ni 206 nije bilo dovoljno za reprezentaciju / afp
Naime, nakon što je Europska atletska federacija zbroja sve rezultate pristigle sa Kupa Europe koji je prošlog vikenda okupirao atletska borilišta u Annecyju (Superliga), Leiri i Istanbulu (Prva liga), te Tallinu i Banskoj Bystrici (Druga liga), postalo je jasno kako će Hrvatska dogodine natjecati u Drugoj ligi, što je u prijevodu treći razred Ekipnog prvenstva Europe.

Hrvatski natjecatelji su ukupno ‘utržili’ 943 boda, no nedostajalo im je 32 do predzadnje pozicije koja posljednja vodi u Prvu ligu. Nju je kao 24. reprezentacija zauzela Norveška. U Drugoj ligi nas dogodine (Hrvatska se planira kandidirati za domaćinstvo) dočekuju nacionalne vrste Irske, Bugarske, Latvije, Slovačke, Litve, Austrije i Cipra. Europski kup u onom elitnom društvu u muškoj je konkurenciji osvojila Velika Britanija, dok su u ženskoj najsupješnije bile Ruskinje.

v.ozretić

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Atletika