stdClass Object ( [id] => 1094688 [title] => Želite u Banovinu? Ne treba vam izmišljati toplu vodu, samo završite započete projekte: Dom omladine, Žnjan, Arenu, Bračku, Vukovarsku i Lovrinačku ulicu... [alias] => zelite-u-banovinu-ne-treba-vam-izmisljati-toplu-vodu-samo-zavrsite-zapocete-projekte-dom-omladine-znjan-arenu-bracku-vukovarsku-i-lovrinacku-ulicu [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Povjesničari tvrde da Dioklecijanova palača nikad nije dovršena. A kako se iz nje rodio grad, valjda je to i naš usud. Tri desetljeća živimo u samostalnoj Hrvatskoj, postali smo i dio Europske unije, moćne zajednice bogatih država, a nismo u stanju realizirati najjednostavnije komunalne projekte, od kojih su neki započeti još u pokojnoj Jugoslaviji.

Umjesto da kandidatkinje i kandidati za gradonačelnike mlate praznu slamu, pa otvaraju pitanja koja nemaju veze s nadležnostima lokalne uprave i samouprave, red bio pozabaviti se problemima koji su im ostavljeni u amanet. Tu; pred nosom. Tim ulicama i četvrtima prolaze/zimo svaki dan. 

1. Dom omladine

Kad je osamdesetih stavljen u funkciju, zvali smo ga Dom omladine. U međuvremenu, ime mu je promijenjeno u Dom mladeži, a u najnovije doba taj splitski Skadar na Bojani zovu Dom mladih. Zgrada je nedovršena i iziskuje silna ulaganja kako bi se njena velika dvorana konačno privela svrsi, a cijeli objekt zaživio sukladno onom što su projektanti zamislili.

---

image
Dom mladih nikad nije do kraja završen
 
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

2. Žnjan

Od 1998. kad smo na Žnjanu ugostili Ivana Pavla Drugog, Split nije iskoristio svoj najveći prostorni potencijal. Istinabog, pustopoljina na rubu grada više nije plato načičkan bespravno podignutim ugostiteljskim objektima, a gradska tvrtka dobila je koncesiju za njegovo upravljanje na duge staze.   Projekt uređenja je usvojen, ishođena je i lokacijska dozvola, no sve što se tu kani napraviti, vraški je skupo. Aktualna vlast prekršila je obećanje da će u ovom mandatu urediti Žnjan. Hoće li to poći za rukom idućoj garniruti političara u Banovini?

---

image
Žnjan je najveći prostorni gradski resurs
 
Grad Split
---

3. Poslovni toranj Spaladium Arene

U "neboderu" naslonjenom na Arenu trebale su biti smještene sve gradske tvrtke, a ostatak prostora komercijaliziran. Umjesto toga, i dalje iz Arene viri armaturna žica kao podsjetnik na lako izrečena obećanja. Od njenog otvaranja prošlo je nesretnih trinaest godina. Suinvestitori se i dalje međusobno optužuju po sudovima, a dugo se muku mučilo i s održavanjem Arene upozoravajući na njenu nedovoljnu iskorištenost i činjenicu da je prevelika za splitske potrebe.

---

image
Ružno lice Spaladium Arene 


 
Nikola Vilić/Cropix
---

4. Bračka ulica

Konačno smo se pomakli s mjesta. Dio Bračke ulice dobio je nogostupe, javnu rasvjetu i drvored koji bi jednog dana trebao šetačima osigurati potreban hlad u ljetnim mjesecima. Tu su i dva nova rotora koje su Splićani bezrazložno izvrgli ruglu na društvenim mrežama, no sasvim dobro funkcioniraju. Ostaje otvoren problem pružanja Bračke prema Pazdigradu jer su se toj i dalje začepljenoj prometnoj gradskoj arteriji, ispriječile bespravno izgrađene kuće koje su u međuvremenu legalizirane.

---

image
Bračka ulica se uređuje na "peci bokune"
 
Tom Dubravec/Cropix
---

5. Vukovarska ulica

Umjesto da kao glavna gradska prometnica spoji centar Splita sa Stobrečom i Podstranom, Vukovarska je, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, zapela kod City Centra one. Uskoro će se odčepiti pravac koji je povezuje sa Sirobujom što će donekle smanjiti gužve kod velikog trgovačkog centra, no izlazak iz grada ovim pravcem ili ulazak u centar Splita, i dalje je sanak pusti. 

---

image
U Vukovarskoj se stalno stvaraju prometni čepovi
 
Bozidar Vukičević/Cropix
---

6. Trg Hrvatske bratske zajednice

Niti je, a kako se to desetljećima obećaje, uređen Trg Hrvatske bratske zajednice, niti je tu preseljena gradska uprava, a Banovina "oslobođena" za komercijalne sadržaje. Je li došlo vrijeme da se parkiralište ukopa, a prašnjavi plato nedaleko od stare gradske jezgre, pretvori u oku ugodan i funkcionalan gradski trg?

---

image
Trg Hrvatske bratske zajednice desetljećima čeka uređenje
 
Jakov Prkić/Cropix
---

7. Lovrinačka ulica

I na ovoj prometnici koja bi trebala spajati istočno dio grada s kupalištima na Žnjanu, radi se na "peci bokune". U mandatu ove vlasti, dobila je svoj smisao na Mejašima nadovezujući se na novoizgrađeni Put Vrborana, no umjesto da "prošiša" u pravcu juga pa se spusti na more, ne možemo dalje jer gradski oci (još) nisu postigli dogovor o otkupu privatnih parcela koje se nalaze na trasi do Žnjana, pa se na glavnu gradsku plažu vozilima i dalje prilazi iz samo dva smjera: preko Radoševca i Pazdigrada.

---

image
Križanje Vukovarske i Lovrinačke
Saša Burić/Cropix
---

8. Tehnološki park u Dračevcu

O tome da će nekadašnja vojarna biti pretvorena u neku vrstu gospodarskog inkubatora, slušamo dvadesetak godina. Navodno, radovi samo što nisu počeli, a potrebna sredstva su osigurana. Vjerovati je da taj golemi prostor više neće biti zapušten do te mjere da njime tumaraju (bijesne) lisice.

---

image
Ovako bi trebao izgledati tehnološki park na Dračevcu
Simulacia
---

9. Kopilica

Čemer i jad. Tužno lice Splita. Poslovna zona koja svjedoči o propasti industrije i tranziciji grada koji pokušava živjeti isključivo od turizma i trgovine. Uređenje Kopilice je na čekanju. I tako gotovo pola stoljeća.

---

image
Od sviju napuštena Kopilica
 
Bozidar Vukičević/Cropix
---

10. Autobusni kolodvor

Već je sto puta trebao biti uređen ili premješten u predgrađe, a ništa se od toga nije dogodilo. Često je predmet sprdnje domaćih i turista.

---

image
Splitski autobusni kolodvor nije nam na ponos i diku
 
Vojko Bašić/Cropix
---

11. Istočna obala

Vele, zablistat će, samo što nije. Radi se na njenom proširenju, planira se i rasterećenje prometa ulicom koja bi luku, preko Toča, povezala s Bijankinijevom, no o tim planovima čitam još od vremena kad sam naučio prva slova, a ove mi je godine ravno pedeset. Postoje i ozbiljni planovi uređenja zapuštene zgrade Dalmacijavina, no kad će točno biti realizirani, s obzirom na tolika iznevjerena obećanja, nitko se ne bi usudio reći.

---

image
Radovi na istočnoj obali splitske gradske luke 

 
Nikola Vilić/Cropix
---

12. Karepovac

O.K., odlagalište otpada je utabano, više se ne gušimo u smeću, no ne krenemo li skoro u njegovo konačno zatvaranje, ponovno će nas zapljusnuti smrad. Ima li itko od kandidatkinja i kandidata za gradonačelnika, hrabrosti izgovoriti rečenicu će u njegovom mandatu Karepovac biti stavljen ad acta?

---

image
Karepovac je saniran, ali nije iseljen 
 
Zvonimir Barišin/Cropix
---

13. Monumentalna česma

Vrijeme je da se na vrh Rive vrati nasilno uklonjena "Bajamontuša" ili da se pobornicima povratka spomenika dovođenju vode u Split, otvoreno kaže da od toga neće biti ništa. Dosta je (tragi)komedije.

---

image
Replika Bajamontuše izrađene od srebra
 
Ante Čizmić/Cropix
---

14. Spajanje Zente s Križinama i Trstenikom

Od Zente do Križina, do Krstarice i Fregate, ne može se automobilom jer cesta koja prolazi pored Franjevačkog samostana o. fra Ante Antića, završava u šipražju. Radi se o stotinjak metara ulice koja bi povezala južni i istočni dio Splita, ali posljednjih desetak godina jedva ju se i spominje, iako građani Blatina, Splita 3 i Trstenika, tuda često prolaze da bi skratili put do KBC-a. Sredite već jednom tu Zajčevu, povežite je s ulicom Trstenik. Nije to ne znam kakav teret za gradski proračun. 

---

image
Predio na splitskom Trsteniku, gdje bi se trebale spojiti Zajčeva ulica i ulica Trstenik
 
Joško Ponoš/ Cropix
---

15. Metro

Pokušaj povezivanja Kopilice i gradske luke željeznicom, neslavno je propao. Most koji bi spajao Split i Kaštela i tako prometno rasteretio ulaz u grad - na dugom je štapu. I o jednom, i o drugom, govori se još od završetka Domovinskog rata, no s riječi se nije prešlo na djela.

---

image
Splitski metro više ne vozi
 
Tom Dubravec/Cropix
---

16. Šetnica Duilovo - Stobreč

I o pješačkom spoju Splita i Stobreča govori se, a brat bratu, bar trideset i pet godina. Konačno, gradska tvrtka "Vodovod i kanalizacije" kreće u realizaciju projekta 1700 metara šetnice koja na simulacijama djeluje sjajno! Novac je dijelom osiguran iz europskih fondova, a radovi bi mogli biti gotovi za dvije godine. Držimo im palčeve.  

---

image
Ovuda bi trebala proći šetnica koja bi povezivala Duilovo i Stobreč 
 
Ante Čizmić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEDOVRŠENI GRAD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => NEDOVRŠENI GRAD 1 1 1 1 1 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-04-28 07:59:38 [created_by] => 3206 [created_by_alias] => Saša Ljubičić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-04-28 16:16:22 [modified_by] => 3206 [publish_up] => 2021-04-28 14:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1999 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/04\/28\/15371544.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/17648444.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/17648478.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/17636554.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/13619050.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/17576808.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/14066944.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/17289914.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/16897948.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/17443962.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/15960314.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/17199466.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/16903878.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/12826328.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/11208801.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/15636308.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/13369558.jpg","\/images\/slike\/2021\/04\/28\/17221620.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Josko \u0160upi\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Paun Paunovi\u0107\/Cropix","Zvonimir Bari\u0161in\/Cropix","Bozidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Grad Split","Vladimir Dugand\u017ei\u0107\/Cropix","Simulacia","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Bozidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/ Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Ru\u0161evna zgrada Dalmacijavina u gradskoj luci
\n\u00a0","Kri\u017eanje Vukovarske i Lovrina\u010dke","Spaladium Arena","Karepovac je saniran, ali nije iseljen\u00a0
\n\u00a0","U Vukovarskoj se stalno stvaraju prometni \u010depovi
\n\u00a0","\u017dnjan je najve\u0107i prostorni gradski resurs
\n\u00a0","Dom mladih nikad nije do kraja zavr\u0161en
\n\u00a0","Ovako bi trebao izgledati tehnolo\u0161ki park na Dra\u010devcu","Trg Hrvatske bratske zajednice desetlje\u0107ima \u010deka ure\u0111enje
\n\u00a0","Ru\u017eno lice Spaladium Arene\u00a0
\n
\n
\n\u00a0","Splitski autobusni kolodvor nije nam na ponos i diku
\n\u00a0","Radovi na isto\u010dnoj obali splitske gradske luke\u00a0
\n
\n\u00a0","Od sviju napu\u0161tena Kopilica
\n\u00a0","Replika Bajamontu\u0161e izra\u0111ene od srebra
\n\u00a0","Splitski metro vi\u0161e ne vozi
\n\u00a0","Bra\u010dka ulica se ure\u0111uje na \u201dpeci bokune\u201d
\n\u00a0","Ovuda bi trebala pro\u0107i \u0161etnica koja bi povezivala Duilovo i Stobre\u010d\u00a0
\n\u00a0","Predio na splitskom Trsteniku, gdje bi se trebale spojiti Zaj\u010deva ulica i ulica Trstenik
\n\u00a0"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","52:52","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1282","hd_15371544_1920.jpg":"1920x1080","k_15371544_1280.jpg":"1280x1280","k_15371544_1024.jpg":"1024x1024","k_15371544_640.jpg":"640x640","k_15371544_480.jpg":"480x480","k_15371544_340.jpg":"340x340","k_15371544_220.jpg":"220x220","o_15371544_1280.jpg":"1280x854","o_15371544_1024.jpg":"1024x683","o_15371544_640.jpg":"640x427","o_15371544_480.jpg":"480x320","o_15371544_340.jpg":"340x227","o_15371544_220.jpg":"220x146","h_15371544_1280.jpg":"1280x854","h_15371544_1024.jpg":"1024x683","h_15371544_640.jpg":"640x427","h_15371544_480.jpg":"480x320","h_15371544_340.jpg":"340x227","h_15371544_220.jpg":"220x147","pp_15371544_1280.jpg":"1006x1280","pp_15371544_1024.jpg":"805x1024","pp_15371544_640.jpg":"503x640","pp_15371544_480.jpg":"377x480","pp_15371544_340.jpg":"267x340","pp_15371544_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17648444_1920.jpg":"1920x1080","k_17648444_1280.jpg":"1280x1280","k_17648444_1024.jpg":"1024x1024","k_17648444_640.jpg":"640x640","k_17648444_480.jpg":"480x480","k_17648444_340.jpg":"340x340","k_17648444_220.jpg":"220x220","o_17648444_1280.jpg":"1280x853","o_17648444_1024.jpg":"1024x682","o_17648444_640.jpg":"640x426","o_17648444_480.jpg":"480x320","o_17648444_340.jpg":"340x226","o_17648444_220.jpg":"220x146","h_17648444_1280.jpg":"1280x854","h_17648444_1024.jpg":"1024x683","h_17648444_640.jpg":"640x427","h_17648444_480.jpg":"480x320","h_17648444_340.jpg":"340x227","h_17648444_220.jpg":"220x147","pp_17648444_1280.jpg":"1006x1280","pp_17648444_1024.jpg":"805x1024","pp_17648444_640.jpg":"503x640","pp_17648444_480.jpg":"377x480","pp_17648444_340.jpg":"267x340","pp_17648444_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1259","hd_17648478_1920.jpg":"1920x1080","k_17648478_1280.jpg":"1280x1280","k_17648478_1024.jpg":"1024x1024","k_17648478_640.jpg":"640x640","k_17648478_480.jpg":"480x480","k_17648478_340.jpg":"340x340","k_17648478_220.jpg":"220x220","o_17648478_1280.jpg":"1280x839","o_17648478_1024.jpg":"1024x671","o_17648478_640.jpg":"640x419","o_17648478_480.jpg":"480x314","o_17648478_340.jpg":"340x222","o_17648478_220.jpg":"220x144","h_17648478_1280.jpg":"1280x854","h_17648478_1024.jpg":"1024x683","h_17648478_640.jpg":"640x427","h_17648478_480.jpg":"480x320","h_17648478_340.jpg":"340x227","h_17648478_220.jpg":"220x147","pp_17648478_1280.jpg":"1006x1280","pp_17648478_1024.jpg":"805x1024","pp_17648478_640.jpg":"503x640","pp_17648478_480.jpg":"377x480","pp_17648478_340.jpg":"267x340","pp_17648478_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17636554_1920.jpg":"1920x1080","k_17636554_1280.jpg":"1280x1280","k_17636554_1024.jpg":"1024x1024","k_17636554_640.jpg":"640x640","k_17636554_480.jpg":"480x480","k_17636554_340.jpg":"340x340","k_17636554_220.jpg":"220x220","o_17636554_1280.jpg":"1280x853","o_17636554_1024.jpg":"1024x682","o_17636554_640.jpg":"640x426","o_17636554_480.jpg":"480x320","o_17636554_340.jpg":"340x226","o_17636554_220.jpg":"220x146","h_17636554_1280.jpg":"1280x854","h_17636554_1024.jpg":"1024x683","h_17636554_640.jpg":"640x427","h_17636554_480.jpg":"480x320","h_17636554_340.jpg":"340x227","h_17636554_220.jpg":"220x147","pp_17636554_1280.jpg":"1006x1280","pp_17636554_1024.jpg":"805x1024","pp_17636554_640.jpg":"503x640","pp_17636554_480.jpg":"377x480","pp_17636554_340.jpg":"267x340","pp_17636554_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1231","hd_13619050_1920.jpg":"1920x1080","k_13619050_1280.jpg":"1280x1280","k_13619050_1024.jpg":"1024x1024","k_13619050_640.jpg":"640x640","k_13619050_480.jpg":"480x480","k_13619050_340.jpg":"340x340","k_13619050_220.jpg":"220x220","o_13619050_1280.jpg":"1280x820","o_13619050_1024.jpg":"1024x656","o_13619050_640.jpg":"640x410","o_13619050_480.jpg":"480x307","o_13619050_340.jpg":"340x217","o_13619050_220.jpg":"220x141","h_13619050_1280.jpg":"1280x854","h_13619050_1024.jpg":"1024x683","h_13619050_640.jpg":"640x427","h_13619050_480.jpg":"480x320","h_13619050_340.jpg":"340x227","h_13619050_220.jpg":"220x147","pp_13619050_1280.jpg":"1006x1280","pp_13619050_1024.jpg":"805x1024","pp_13619050_640.jpg":"503x640","pp_13619050_480.jpg":"377x480","pp_13619050_340.jpg":"267x340","pp_13619050_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1079","hd_17576808_1920.jpg":"1920x1080","k_17576808_1280.jpg":"1280x1280","k_17576808_1024.jpg":"1024x1024","k_17576808_640.jpg":"640x640","k_17576808_480.jpg":"480x480","k_17576808_340.jpg":"340x340","k_17576808_220.jpg":"220x220","o_17576808_1280.jpg":"1280x719","o_17576808_1024.jpg":"1024x575","o_17576808_640.jpg":"640x359","o_17576808_480.jpg":"480x269","o_17576808_340.jpg":"340x191","o_17576808_220.jpg":"220x123","h_17576808_1280.jpg":"1280x854","h_17576808_1024.jpg":"1024x683","h_17576808_640.jpg":"640x427","h_17576808_480.jpg":"480x320","h_17576808_340.jpg":"340x227","h_17576808_220.jpg":"220x147","pp_17576808_1280.jpg":"1006x1280","pp_17576808_1024.jpg":"805x1024","pp_17576808_640.jpg":"503x640","pp_17576808_480.jpg":"377x480","pp_17576808_340.jpg":"267x340","pp_17576808_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_14066944_1920.jpg":"1920x1080","k_14066944_1280.jpg":"1280x1280","k_14066944_1024.jpg":"1024x1024","k_14066944_640.jpg":"640x640","k_14066944_480.jpg":"480x480","k_14066944_340.jpg":"340x340","k_14066944_220.jpg":"220x220","o_14066944_1280.jpg":"1280x1920","o_14066944_1024.jpg":"1024x1536","o_14066944_640.jpg":"640x960","o_14066944_480.jpg":"480x720","o_14066944_340.jpg":"340x510","o_14066944_220.jpg":"220x330","h_14066944_1280.jpg":"1280x854","h_14066944_1024.jpg":"1024x683","h_14066944_640.jpg":"640x427","h_14066944_480.jpg":"480x320","h_14066944_340.jpg":"340x227","h_14066944_220.jpg":"220x147","pp_14066944_1280.jpg":"1006x1280","pp_14066944_1024.jpg":"805x1024","pp_14066944_640.jpg":"503x640","pp_14066944_480.jpg":"377x480","pp_14066944_340.jpg":"267x340","pp_14066944_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1385x851","hd_17289914_1920.jpg":"1920x1080","k_17289914_1280.jpg":"1280x1280","k_17289914_1024.jpg":"1024x1024","k_17289914_640.jpg":"640x640","k_17289914_480.jpg":"480x480","k_17289914_340.jpg":"340x340","k_17289914_220.jpg":"220x220","o_17289914_1280.jpg":"1280x786","o_17289914_1024.jpg":"1024x629","o_17289914_640.jpg":"640x393","o_17289914_480.jpg":"480x294","o_17289914_340.jpg":"340x208","o_17289914_220.jpg":"220x135","h_17289914_1280.jpg":"1280x854","h_17289914_1024.jpg":"1024x683","h_17289914_640.jpg":"640x427","h_17289914_480.jpg":"480x320","h_17289914_340.jpg":"340x227","h_17289914_220.jpg":"220x147","pp_17289914_1280.jpg":"1006x1280","pp_17289914_1024.jpg":"805x1024","pp_17289914_640.jpg":"503x640","pp_17289914_480.jpg":"377x480","pp_17289914_340.jpg":"267x340","pp_17289914_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x942","hd_16897948_1920.jpg":"1920x1080","k_16897948_1280.jpg":"1280x1280","k_16897948_1024.jpg":"1024x1024","k_16897948_640.jpg":"640x640","k_16897948_480.jpg":"480x480","k_16897948_340.jpg":"340x340","k_16897948_220.jpg":"220x220","o_16897948_1280.jpg":"1280x628","o_16897948_1024.jpg":"1024x502","o_16897948_640.jpg":"640x314","o_16897948_480.jpg":"480x235","o_16897948_340.jpg":"340x166","o_16897948_220.jpg":"220x107","h_16897948_1280.jpg":"1280x854","h_16897948_1024.jpg":"1024x683","h_16897948_640.jpg":"640x427","h_16897948_480.jpg":"480x320","h_16897948_340.jpg":"340x227","h_16897948_220.jpg":"220x147","pp_16897948_1280.jpg":"1006x1280","pp_16897948_1024.jpg":"805x1024","pp_16897948_640.jpg":"503x640","pp_16897948_480.jpg":"377x480","pp_16897948_340.jpg":"267x340","pp_16897948_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_17443962_1920.jpg":"1920x1080","k_17443962_1280.jpg":"1280x1280","k_17443962_1024.jpg":"1024x1024","k_17443962_640.jpg":"640x640","k_17443962_480.jpg":"480x480","k_17443962_340.jpg":"340x340","k_17443962_220.jpg":"220x220","o_17443962_1280.jpg":"1280x853","o_17443962_1024.jpg":"1024x682","o_17443962_640.jpg":"640x426","o_17443962_480.jpg":"480x320","o_17443962_340.jpg":"340x226","o_17443962_220.jpg":"220x146","h_17443962_1280.jpg":"1280x854","h_17443962_1024.jpg":"1024x683","h_17443962_640.jpg":"640x427","h_17443962_480.jpg":"480x320","h_17443962_340.jpg":"340x227","h_17443962_220.jpg":"220x147","pp_17443962_1280.jpg":"1006x1280","pp_17443962_1024.jpg":"805x1024","pp_17443962_640.jpg":"503x640","pp_17443962_480.jpg":"377x480","pp_17443962_340.jpg":"267x340","pp_17443962_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1189","hd_15960314_1920.jpg":"1920x1080","k_15960314_1280.jpg":"1280x1280","k_15960314_1024.jpg":"1024x1024","k_15960314_640.jpg":"640x640","k_15960314_480.jpg":"480x480","k_15960314_340.jpg":"340x340","k_15960314_220.jpg":"220x220","o_15960314_1280.jpg":"1280x792","o_15960314_1024.jpg":"1024x634","o_15960314_640.jpg":"640x396","o_15960314_480.jpg":"480x297","o_15960314_340.jpg":"340x210","o_15960314_220.jpg":"220x136","h_15960314_1280.jpg":"1280x854","h_15960314_1024.jpg":"1024x683","h_15960314_640.jpg":"640x427","h_15960314_480.jpg":"480x320","h_15960314_340.jpg":"340x227","h_15960314_220.jpg":"220x147","pp_15960314_1280.jpg":"1006x1280","pp_15960314_1024.jpg":"805x1024","pp_15960314_640.jpg":"503x640","pp_15960314_480.jpg":"377x480","pp_15960314_340.jpg":"267x340","pp_15960314_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1277","hd_17199466_1920.jpg":"1920x1080","k_17199466_1280.jpg":"1280x1280","k_17199466_1024.jpg":"1024x1024","k_17199466_640.jpg":"640x640","k_17199466_480.jpg":"480x480","k_17199466_340.jpg":"340x340","k_17199466_220.jpg":"220x220","o_17199466_1280.jpg":"1280x851","o_17199466_1024.jpg":"1024x681","o_17199466_640.jpg":"640x425","o_17199466_480.jpg":"480x319","o_17199466_340.jpg":"340x226","o_17199466_220.jpg":"220x146","h_17199466_1280.jpg":"1280x854","h_17199466_1024.jpg":"1024x683","h_17199466_640.jpg":"640x427","h_17199466_480.jpg":"480x320","h_17199466_340.jpg":"340x227","h_17199466_220.jpg":"220x147","pp_17199466_1280.jpg":"1006x1280","pp_17199466_1024.jpg":"805x1024","pp_17199466_640.jpg":"503x640","pp_17199466_480.jpg":"377x480","pp_17199466_340.jpg":"267x340","pp_17199466_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_16903878_1920.jpg":"1920x1080","k_16903878_1280.jpg":"1280x1280","k_16903878_1024.jpg":"1024x1024","k_16903878_640.jpg":"640x640","k_16903878_480.jpg":"480x480","k_16903878_340.jpg":"340x340","k_16903878_220.jpg":"220x220","o_16903878_1280.jpg":"1280x853","o_16903878_1024.jpg":"1024x682","o_16903878_640.jpg":"640x426","o_16903878_480.jpg":"480x320","o_16903878_340.jpg":"340x226","o_16903878_220.jpg":"220x146","h_16903878_1280.jpg":"1280x854","h_16903878_1024.jpg":"1024x683","h_16903878_640.jpg":"640x427","h_16903878_480.jpg":"480x320","h_16903878_340.jpg":"340x227","h_16903878_220.jpg":"220x147","pp_16903878_1280.jpg":"1006x1280","pp_16903878_1024.jpg":"805x1024","pp_16903878_640.jpg":"503x640","pp_16903878_480.jpg":"377x480","pp_16903878_340.jpg":"267x340","pp_16903878_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2054","hd_12826328_1920.jpg":"1920x1080","k_12826328_1280.jpg":"1280x1280","k_12826328_1024.jpg":"1024x1024","k_12826328_640.jpg":"640x640","k_12826328_480.jpg":"480x480","k_12826328_340.jpg":"340x340","k_12826328_220.jpg":"220x220","o_12826328_1280.jpg":"1280x1369","o_12826328_1024.jpg":"1024x1095","o_12826328_640.jpg":"640x684","o_12826328_480.jpg":"480x513","o_12826328_340.jpg":"340x363","o_12826328_220.jpg":"220x235","h_12826328_1280.jpg":"1280x854","h_12826328_1024.jpg":"1024x683","h_12826328_640.jpg":"640x427","h_12826328_480.jpg":"480x320","h_12826328_340.jpg":"340x227","h_12826328_220.jpg":"220x147","pp_12826328_1280.jpg":"1006x1280","pp_12826328_1024.jpg":"805x1024","pp_12826328_640.jpg":"503x640","pp_12826328_480.jpg":"377x480","pp_12826328_340.jpg":"267x340","pp_12826328_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1193","hd_11208801_1920.jpg":"1920x1080","k_11208801_1280.jpg":"1280x1280","k_11208801_1024.jpg":"1024x1024","k_11208801_640.jpg":"640x640","k_11208801_480.jpg":"480x480","k_11208801_340.jpg":"340x340","k_11208801_220.jpg":"220x220","o_11208801_1280.jpg":"1280x795","o_11208801_1024.jpg":"1024x636","o_11208801_640.jpg":"640x397","o_11208801_480.jpg":"480x298","o_11208801_340.jpg":"340x211","o_11208801_220.jpg":"220x136","h_11208801_1280.jpg":"1280x854","h_11208801_1024.jpg":"1024x683","h_11208801_640.jpg":"640x427","h_11208801_480.jpg":"480x320","h_11208801_340.jpg":"340x227","h_11208801_220.jpg":"220x147","pp_11208801_1280.jpg":"1006x1280","pp_11208801_1024.jpg":"805x1024","pp_11208801_640.jpg":"503x640","pp_11208801_480.jpg":"377x480","pp_11208801_340.jpg":"267x340","pp_11208801_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2611","hd_15636308_1920.jpg":"1920x1080","k_15636308_1280.jpg":"1280x1280","k_15636308_1024.jpg":"1024x1024","k_15636308_640.jpg":"640x640","k_15636308_480.jpg":"480x480","k_15636308_340.jpg":"340x340","k_15636308_220.jpg":"220x220","o_15636308_1280.jpg":"1280x1740","o_15636308_1024.jpg":"1024x1392","o_15636308_640.jpg":"640x870","o_15636308_480.jpg":"480x652","o_15636308_340.jpg":"340x462","o_15636308_220.jpg":"220x299","h_15636308_1280.jpg":"1280x854","h_15636308_1024.jpg":"1024x683","h_15636308_640.jpg":"640x427","h_15636308_480.jpg":"480x320","h_15636308_340.jpg":"340x227","h_15636308_220.jpg":"220x147","pp_15636308_1280.jpg":"1006x1280","pp_15636308_1024.jpg":"805x1024","pp_15636308_640.jpg":"503x640","pp_15636308_480.jpg":"377x480","pp_15636308_340.jpg":"267x340","pp_15636308_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2880","hd_13369558_1920.jpg":"1920x1080","k_13369558_1280.jpg":"1280x1280","k_13369558_1024.jpg":"1024x1024","k_13369558_640.jpg":"640x640","k_13369558_480.jpg":"480x480","k_13369558_340.jpg":"340x340","k_13369558_220.jpg":"220x220","o_13369558_1280.jpg":"1280x1920","o_13369558_1024.jpg":"1024x1536","o_13369558_640.jpg":"640x960","o_13369558_480.jpg":"480x720","o_13369558_340.jpg":"340x510","o_13369558_220.jpg":"220x330","h_13369558_1280.jpg":"1280x854","h_13369558_1024.jpg":"1024x683","h_13369558_640.jpg":"640x427","h_13369558_480.jpg":"480x320","h_13369558_340.jpg":"340x227","h_13369558_220.jpg":"220x147","pp_13369558_1280.jpg":"1006x1280","pp_13369558_1024.jpg":"805x1024","pp_13369558_640.jpg":"503x640","pp_13369558_480.jpg":"377x480","pp_13369558_340.jpg":"267x340","pp_13369558_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1177","hd_17221620_1920.jpg":"1920x1080","k_17221620_1280.jpg":"1280x1280","k_17221620_1024.jpg":"1024x1024","k_17221620_640.jpg":"640x640","k_17221620_480.jpg":"480x480","k_17221620_340.jpg":"340x340","k_17221620_220.jpg":"220x220","o_17221620_1280.jpg":"1280x784","o_17221620_1024.jpg":"1024x627","o_17221620_640.jpg":"640x392","o_17221620_480.jpg":"480x294","o_17221620_340.jpg":"340x208","o_17221620_220.jpg":"220x134","h_17221620_1280.jpg":"1280x854","h_17221620_1024.jpg":"1024x683","h_17221620_640.jpg":"640x427","h_17221620_480.jpg":"480x320","h_17221620_340.jpg":"340x227","h_17221620_220.jpg":"220x147","pp_17221620_1280.jpg":"1006x1280","pp_17221620_1024.jpg":"805x1024","pp_17221620_640.jpg":"503x640","pp_17221620_480.jpg":"377x480","pp_17221620_340.jpg":"267x340","pp_17221620_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7802924 Threads: 1 Questions: 1637723657 Slow queries: 4866870 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111442543 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/zelite-u-banovinu-ne-treba-vam-izmisljati-toplu-vodu-samo-zavrsite-zapocete-projekte-dom-omladine-znjan-arenu-bracku-vukovarsku-i-lovrinacku-ulicu-1094688 [printLink] => /split/zelite-u-banovinu-ne-treba-vam-izmisljati-toplu-vodu-samo-zavrsite-zapocete-projekte-dom-omladine-znjan-arenu-bracku-vukovarsku-i-lovrinacku-ulicu-1094688?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 233136 [name] => Banovina [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => banovina [link] => /tag/banovina ) [1] => stdClass Object ( [id] => 229892 [name] => Žnjan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => znjan [link] => /tag/znjan ) [2] => stdClass Object ( [id] => 291751 [name] => vukovarska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vukovarska [link] => /tag/vukovarska ) [3] => stdClass Object ( [id] => 288907 [name] => Bračka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bracka [link] => /tag/bracka ) [4] => stdClass Object ( [id] => 365420 [name] => spaladium arena [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => spaladium-arena [link] => /tag/spaladium-arena ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEDOVRŠENI GRAD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Želite u Banovinu? Ne treba vam izmišljati toplu vodu, samo završite započete projekte: Dom omladine, Žnjan, Arenu, Bračku, Vukovarsku i Lovrinačku ulicu... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3206 [name] => Saša Ljubičić [username] => sa-a-ljubi-i [email] => sa-a-ljubi-i@sd.hr [password] => $2y$10$mxAdRkEFZ22AqSd9Kjt8S.hoOMCyPMexvcawBarn3lew0U.YIhUJe [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/sasa-ljubicic-3206 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1724 [gender] => m [description] => [image] => 1724.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1724.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/15371544.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Josko Šupić/Cropix [mainImageDesc] => Ruševna zgrada Dalmacijavina u gradskoj luci
  [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/15371544.jpg [title] => Ruševna zgrada Dalmacijavina u gradskoj luci
 
Josko Šupić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/17648444.jpg [title] => Križanje Vukovarske i Lovrinačke Saša Burić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/17648478.jpg [title] => Spaladium Arena Paun Paunović/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/17636554.jpg [title] => Karepovac je saniran, ali nije iseljen 
 
Zvonimir Barišin/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/13619050.jpg [title] => U Vukovarskoj se stalno stvaraju prometni čepovi
 
Bozidar Vukičević/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/17576808.jpg [title] => Žnjan je najveći prostorni gradski resurs
 
Grad Split ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/14066944.jpg [title] => Dom mladih nikad nije do kraja završen
 
Vladimir Dugandžić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/17289914.jpg [title] => Ovako bi trebao izgledati tehnološki park na Dračevcu Simulacia ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/16897948.jpg [title] => Trg Hrvatske bratske zajednice desetljećima čeka uređenje
 
Jakov Prkić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/17443962.jpg [title] => Ružno lice Spaladium Arene 


 
Nikola Vilić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/15960314.jpg [title] => Splitski autobusni kolodvor nije nam na ponos i diku
 
Vojko Bašić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/17199466.jpg [title] => Radovi na istočnoj obali splitske gradske luke 

 
Nikola Vilić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/16903878.jpg [title] => Od sviju napuštena Kopilica
 
Bozidar Vukičević/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/12826328.jpg [title] => Replika Bajamontuše izrađene od srebra
 
Ante Čizmić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/11208801.jpg [title] => Splitski metro više ne vozi
 
Tom Dubravec/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/15636308.jpg [title] => Bračka ulica se uređuje na ”peci bokune”
 
Tom Dubravec/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/13369558.jpg [title] => Ovuda bi trebala proći šetnica koja bi povezivala Duilovo i Stobreč 
 
Ante Čizmić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/04/28/17221620.jpg [title] => Predio na splitskom Trsteniku, gdje bi se trebale spojiti Zajčeva ulica i ulica Trstenik
 
Joško Ponoš/ Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Povjesničari tvrde da Dioklecijanova palača nikad nije dovršena. A kako se iz nje rodio grad, valjda je to i naš usud. Tri desetljeća živimo u samostalnoj Hrvatskoj, postali smo i dio Europske unije, moćne zajednice bogatih država, a nismo u stanju realizirati najjednostavnije komunalne projekte, od kojih su neki započeti još u pokojnoj Jugoslaviji.

Umjesto da kandidatkinje i kandidati za gradonačelnike mlate praznu slamu, pa otvaraju pitanja koja nemaju veze s nadležnostima lokalne uprave i samouprave, red bio pozabaviti se problemima koji su im ostavljeni u amanet. Tu; pred nosom. Tim ulicama i četvrtima prolaze/zimo svaki dan. 

1. Dom omladine

Kad je osamdesetih stavljen u funkciju, zvali smo ga Dom omladine. U međuvremenu, ime mu je promijenjeno u Dom mladeži, a u najnovije doba taj splitski Skadar na Bojani zovu Dom mladih. Zgrada je nedovršena i iziskuje silna ulaganja kako bi se njena velika dvorana konačno privela svrsi, a cijeli objekt zaživio sukladno onom što su projektanti zamislili.

---

image
Dom mladih nikad nije do kraja završen
 
Vladimir Dugandžić/Cropix
---

2. Žnjan

Od 1998. kad smo na Žnjanu ugostili Ivana Pavla Drugog, Split nije iskoristio svoj najveći prostorni potencijal. Istinabog, pustopoljina na rubu grada više nije plato načičkan bespravno podignutim ugostiteljskim objektima, a gradska tvrtka dobila je koncesiju za njegovo upravljanje na duge staze.   Projekt uređenja je usvojen, ishođena je i lokacijska dozvola, no sve što se tu kani napraviti, vraški je skupo. Aktualna vlast prekršila je obećanje da će u ovom mandatu urediti Žnjan. Hoće li to poći za rukom idućoj garniruti političara u Banovini?

---

image
Žnjan je najveći prostorni gradski resurs
 
Grad Split
---

3. Poslovni toranj Spaladium Arene

U "neboderu" naslonjenom na Arenu trebale su biti smještene sve gradske tvrtke, a ostatak prostora komercijaliziran. Umjesto toga, i dalje iz Arene viri armaturna žica kao podsjetnik na lako izrečena obećanja. Od njenog otvaranja prošlo je nesretnih trinaest godina. Suinvestitori se i dalje međusobno optužuju po sudovima, a dugo se muku mučilo i s održavanjem Arene upozoravajući na njenu nedovoljnu iskorištenost i činjenicu da je prevelika za splitske potrebe.

---

image
Ružno lice Spaladium Arene 


 
Nikola Vilić/Cropix
---

4. Bračka ulica

Konačno smo se pomakli s mjesta. Dio Bračke ulice dobio je nogostupe, javnu rasvjetu i drvored koji bi jednog dana trebao šetačima osigurati potreban hlad u ljetnim mjesecima. Tu su i dva nova rotora koje su Splićani bezrazložno izvrgli ruglu na društvenim mrežama, no sasvim dobro funkcioniraju. Ostaje otvoren problem pružanja Bračke prema Pazdigradu jer su se toj i dalje začepljenoj prometnoj gradskoj arteriji, ispriječile bespravno izgrađene kuće koje su u međuvremenu legalizirane.

---

image
Bračka ulica se uređuje na "peci bokune"
 
Tom Dubravec/Cropix
---

5. Vukovarska ulica

Umjesto da kao glavna gradska prometnica spoji centar Splita sa Stobrečom i Podstranom, Vukovarska je, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, zapela kod City Centra one. Uskoro će se odčepiti pravac koji je povezuje sa Sirobujom što će donekle smanjiti gužve kod velikog trgovačkog centra, no izlazak iz grada ovim pravcem ili ulazak u centar Splita, i dalje je sanak pusti. 

---

image
U Vukovarskoj se stalno stvaraju prometni čepovi
 
Bozidar Vukičević/Cropix
---

6. Trg Hrvatske bratske zajednice

Niti je, a kako se to desetljećima obećaje, uređen Trg Hrvatske bratske zajednice, niti je tu preseljena gradska uprava, a Banovina "oslobođena" za komercijalne sadržaje. Je li došlo vrijeme da se parkiralište ukopa, a prašnjavi plato nedaleko od stare gradske jezgre, pretvori u oku ugodan i funkcionalan gradski trg?

---

image
Trg Hrvatske bratske zajednice desetljećima čeka uređenje
 
Jakov Prkić/Cropix
---

7. Lovrinačka ulica

I na ovoj prometnici koja bi trebala spajati istočno dio grada s kupalištima na Žnjanu, radi se na "peci bokune". U mandatu ove vlasti, dobila je svoj smisao na Mejašima nadovezujući se na novoizgrađeni Put Vrborana, no umjesto da "prošiša" u pravcu juga pa se spusti na more, ne možemo dalje jer gradski oci (još) nisu postigli dogovor o otkupu privatnih parcela koje se nalaze na trasi do Žnjana, pa se na glavnu gradsku plažu vozilima i dalje prilazi iz samo dva smjera: preko Radoševca i Pazdigrada.

---

image
Križanje Vukovarske i Lovrinačke
Saša Burić/Cropix
---

8. Tehnološki park u Dračevcu

O tome da će nekadašnja vojarna biti pretvorena u neku vrstu gospodarskog inkubatora, slušamo dvadesetak godina. Navodno, radovi samo što nisu počeli, a potrebna sredstva su osigurana. Vjerovati je da taj golemi prostor više neće biti zapušten do te mjere da njime tumaraju (bijesne) lisice.

---

image
Ovako bi trebao izgledati tehnološki park na Dračevcu
Simulacia
---

9. Kopilica

Čemer i jad. Tužno lice Splita. Poslovna zona koja svjedoči o propasti industrije i tranziciji grada koji pokušava živjeti isključivo od turizma i trgovine. Uređenje Kopilice je na čekanju. I tako gotovo pola stoljeća.

---

image
Od sviju napuštena Kopilica
 
Bozidar Vukičević/Cropix
---

10. Autobusni kolodvor

Već je sto puta trebao biti uređen ili premješten u predgrađe, a ništa se od toga nije dogodilo. Često je predmet sprdnje domaćih i turista.

---

image
Splitski autobusni kolodvor nije nam na ponos i diku
 
Vojko Bašić/Cropix
---

11. Istočna obala

Vele, zablistat će, samo što nije. Radi se na njenom proširenju, planira se i rasterećenje prometa ulicom koja bi luku, preko Toča, povezala s Bijankinijevom, no o tim planovima čitam još od vremena kad sam naučio prva slova, a ove mi je godine ravno pedeset. Postoje i ozbiljni planovi uređenja zapuštene zgrade Dalmacijavina, no kad će točno biti realizirani, s obzirom na tolika iznevjerena obećanja, nitko se ne bi usudio reći.

---

image
Radovi na istočnoj obali splitske gradske luke 

 
Nikola Vilić/Cropix
---

12. Karepovac

O.K., odlagalište otpada je utabano, više se ne gušimo u smeću, no ne krenemo li skoro u njegovo konačno zatvaranje, ponovno će nas zapljusnuti smrad. Ima li itko od kandidatkinja i kandidata za gradonačelnika, hrabrosti izgovoriti rečenicu će u njegovom mandatu Karepovac biti stavljen ad acta?

---

image
Karepovac je saniran, ali nije iseljen 
 
Zvonimir Barišin/Cropix
---

13. Monumentalna česma

Vrijeme je da se na vrh Rive vrati nasilno uklonjena "Bajamontuša" ili da se pobornicima povratka spomenika dovođenju vode u Split, otvoreno kaže da od toga neće biti ništa. Dosta je (tragi)komedije.

---

image
Replika Bajamontuše izrađene od srebra
 
Ante Čizmić/Cropix
---

14. Spajanje Zente s Križinama i Trstenikom

Od Zente do Križina, do Krstarice i Fregate, ne može se automobilom jer cesta koja prolazi pored Franjevačkog samostana o. fra Ante Antića, završava u šipražju. Radi se o stotinjak metara ulice koja bi povezala južni i istočni dio Splita, ali posljednjih desetak godina jedva ju se i spominje, iako građani Blatina, Splita 3 i Trstenika, tuda često prolaze da bi skratili put do KBC-a. Sredite već jednom tu Zajčevu, povežite je s ulicom Trstenik. Nije to ne znam kakav teret za gradski proračun. 

---

image
Predio na splitskom Trsteniku, gdje bi se trebale spojiti Zajčeva ulica i ulica Trstenik
 
Joško Ponoš/ Cropix
---

15. Metro

Pokušaj povezivanja Kopilice i gradske luke željeznicom, neslavno je propao. Most koji bi spajao Split i Kaštela i tako prometno rasteretio ulaz u grad - na dugom je štapu. I o jednom, i o drugom, govori se još od završetka Domovinskog rata, no s riječi se nije prešlo na djela.

---

image
Splitski metro više ne vozi
 
Tom Dubravec/Cropix
---

16. Šetnica Duilovo - Stobreč

I o pješačkom spoju Splita i Stobreča govori se, a brat bratu, bar trideset i pet godina. Konačno, gradska tvrtka "Vodovod i kanalizacije" kreće u realizaciju projekta 1700 metara šetnice koja na simulacijama djeluje sjajno! Novac je dijelom osiguran iz europskih fondova, a radovi bi mogli biti gotovi za dvije godine. Držimo im palčeve.  

---

image
Ovuda bi trebala proći šetnica koja bi povezivala Duilovo i Stobreč 
 
Ante Čizmić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Josko Šupić/Cropix Saša Burić/Cropix Paun Paunović/Cropix Zvonimir Barišin/Cropix Bozidar Vukičević/Cropix Grad Split Vladimir Dugandžić/Cropix Simulacia Jakov Prkić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Bozidar Vukičević/Cropix Ante Čizmić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Tom Dubravec/Cropix Ante Čizmić/Cropix Joško Ponoš/ Cropix
Josko Šupić/Cropix
Ruševna zgrada Dalmacijavina u gradskoj luci
 
Saša Burić/Cropix
Križanje Vukovarske i Lovrinačke
Paun Paunović/Cropix
Spaladium Arena
Zvonimir Barišin/Cropix
Karepovac je saniran, ali nije iseljen 
 
Bozidar Vukičević/Cropix
U Vukovarskoj se stalno stvaraju prometni čepovi
 
Grad Split
Žnjan je najveći prostorni gradski resurs
 
Vladimir Dugandžić/Cropix
Dom mladih nikad nije do kraja završen
 
Simulacia
Ovako bi trebao izgledati tehnološki park na Dračevcu
Jakov Prkić/Cropix
Trg Hrvatske bratske zajednice desetljećima čeka uređenje
 
Nikola Vilić/Cropix
Ružno lice Spaladium Arene 


 
Vojko Bašić/Cropix
Splitski autobusni kolodvor nije nam na ponos i diku
 
Nikola Vilić/Cropix
Radovi na istočnoj obali splitske gradske luke 

 
Bozidar Vukičević/Cropix
Od sviju napuštena Kopilica
 
Ante Čizmić/Cropix
Replika Bajamontuše izrađene od srebra
 
Tom Dubravec/Cropix
Splitski metro više ne vozi
 
Tom Dubravec/Cropix
Bračka ulica se uređuje na ”peci bokune”
 
Ante Čizmić/Cropix
Ovuda bi trebala proći šetnica koja bi povezivala Duilovo i Stobreč 
 
Joško Ponoš/ Cropix
Predio na splitskom Trsteniku, gdje bi se trebale spojiti Zajčeva ulica i ulica Trstenik
 
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/zelite-u-banovinu-ne-treba-vam-izmisljati-toplu-vodu-samo-zavrsite-zapocete-projekte-dom-omladine-znjan-arenu-bracku-vukovarsku-i-lovrinacku-ulicu-1094688 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1d8504e08ab3be5c4e47d57c4c18f06a36b736aa [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=%C5%BDelite+u+Banovinu%3F+Ne+treba+vam+izmi%C5%A1ljati+toplu+vodu%2C+samo+zavr%C5%A1ite+zapo%C4%8Dete+projekte%3A+Dom+omladine%2C+%C5%BDnjan%2C+Arenu%2C+Bra%C4%8Dku%2C+Vukovarsku+i+Lovrina%C4%8Dku+ulicu...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fzelite-u-banovinu-ne-treba-vam-izmisljati-toplu-vodu-samo-zavrsite-zapocete-projekte-dom-omladine-znjan-arenu-bracku-vukovarsku-i-lovrinacku-ulicu-1094688 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fzelite-u-banovinu-ne-treba-vam-izmisljati-toplu-vodu-samo-zavrsite-zapocete-projekte-dom-omladine-znjan-arenu-bracku-vukovarsku-i-lovrinacku-ulicu-1094688 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEDOVRŠENI GRAD [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
SplitNEDOVRŠENI GRAD

Želite u Banovinu? Ne treba vam izmišljati toplu vodu, samo završite započete projekte: Dom omladine, Žnjan, Arenu, Bračku, Vukovarsku i Lovrinačku ulicu...

Piše Saša Ljubičić
28. travnja 2021. - 16:05

Povjesničari tvrde da Dioklecijanova palača nikad nije dovršena. A kako se iz nje rodio grad, valjda je to i naš usud. Tri desetljeća živimo u samostalnoj Hrvatskoj, postali smo i dio Europske unije, moćne zajednice bogatih država, a nismo u stanju realizirati najjednostavnije komunalne projekte, od kojih su neki započeti još u pokojnoj Jugoslaviji.

Umjesto da kandidatkinje i kandidati za gradonačelnike mlate praznu slamu, pa otvaraju pitanja koja nemaju veze s nadležnostima lokalne uprave i samouprave, red bio pozabaviti se problemima koji su im ostavljeni u amanet. Tu; pred nosom. Tim ulicama i četvrtima prolaze/zimo svaki dan. 

1. Dom omladine

Kad je osamdesetih stavljen u funkciju, zvali smo ga Dom omladine. U međuvremenu, ime mu je promijenjeno u Dom mladeži, a u na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 17:19