StoryEditorOCM
SplitDO PONEDJELJKA

Vozači, oprez! Nastavljaju se radovi na modernizaciji splitskih križanja, vrijedit će i privremena prometna regulacija

Piše Split sD
20. veljače 2024. - 09:15

Iz Grada Splita obavještavaju da se nastavlja modernizacija i prilagodba raskrižja i semaforske signalizacije u sklopu projekta Inteligentni transportni sustavi (ITS).

Radovi se ovaj put izvode na četiri gradska križanja, Ulica Domovinskog rata - Mažuranićevo šetalište, Ulica Zrinsko Frankopanska - Put Supavla, Velebitska ulica - Zagorski put i Ulica Sedam Kaštela- Osmih mediteranskih igara, od sutra, 21.  veljače do ponedjeljka, 26. veljače od 9 sati.

Za vrijeme radova vrijedit će privremena prometna regulacija koja obuhvaća prilagodbu brzine i privremenu obustavu rada semafora na navedenim križanjima te regulaciju prometa prema postojećoj horizontalnoj signalizaciji (prometnim znakovima), a sve s ciljem osiguranja učinkovitijeg i sigurnijeg prometnog sustava te smanjenja prometnih zagušenja.

Podsjetimo, Grad Split za projekt ITS osigurao je bespovratna sredstva Europske unije u visini 10.843.654,85 eura (81.701.517,48 kuna) iz Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", a zahvaljujući visokotehnološkoj regulaciji projekt će ubrzati protočnost prometa u Splitu, smanjiti gužve, povećati sigurnost i omogućiti da se maksimalno iskoriste postojeći prometni kapaciteti.

- Pozivamo sugrađane da prate obavijesti o promjenama, a o svim detaljima pravovremeno ćemo obavještavati - poručili su iz Banovine. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 02:27