StoryEditorOCM
SplitNAKON UTAKMICE

VIDEO Kruži snimka devastiranog busa splitskog Prometa: ‘Šteta je ogromna, ugrožena je bila sigurnost putnika i vozača‘

Piše Božidar Lončar
4. travnja 2024. - 10:27

Sve što se sinoć našlo na putu bijesne navijačke rulje nakon utakmice Hajduka i Dinama bilo je razbijeno, spaljeno ili u potpunosti uništeno. Kontejneri, prometni znakovi, automobili i autobusi. Na društvenim mrežama kruži snimka izrazbijanog autobusa na liniji broj 37 koja je sinoć u 22:05 krenula iz Splita za Trogir. Svjedoci kažu kako je ludilo u autobusu krenulo nakon utakmice i trajalo do Kaštel Sućurca. Ispred autobusa je ostavljena paleta kakve smo jučer mogli vidjeti u sporednim ulicama, prolazima i neosvijetljenim dijelovima koji su vjerojatno "arsenal" koji je ostao nakon nereda i koji je tu stajao ako do novih nereda dođe.

- Autobus je bio meta vandalizma od strane huligana. Potpuno je uništen interijer autobusa, uključujući sjedala, sigurnosne čekiće, zaštitne krovne obloge i druge dijelove, pri čemu je nastala šteta procijenjena na oko 5.500,00€. Ovaj incident nije samo materijalno štetan, već i izaziva zabrinutost zbog sigurnosti naših putnika i vozača. Nemjerljiva je i šteta što u datom trenutku ostali građani budu zakinuti za uslugu prijevoza. 

Apeliramo još jednom i po stoti put pustošiteljima javne imovine, da razmotre posljedice svojih djela. Autobusi su imovina svih građana, pa i onih koji ih uništavaju. Na kraju, svi zajedno plaćamo posljedice ovakvih djela. Evo, ne manje bitno i  važno je naglasiti da se u autobusu često nalaze djeca i stariji ljudi na koje vandalizam izrazito stresno djeluje - kazali su iz splitskog Prometa.

Evo i snimka razbijenog autobusa od sinoć. Nitko nije ozlijeđen, kažu svjedoci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:53