StoryEditorOCM
Splitšarena riva

Vesela povorka dječjih maškara prodefilirala centrom Splita; svatko je mogao biti što želi, pogledajte kako su slatki...

Piše Lucija Vujnović
13. veljače 2024. - 17:21

- Maškare, maškare, ajmo svi u maškare - zaorila se prigodna pjesma Splitskom rivom na Pokladni utorak, vrhuncu Splitskog krnjevala 2024. 

Današnje karnevalsko ludilo započelo je u 15 sati na dnu Marmontove, dječjim krnjevalom i povorkom. Mnoštvo djece, mladih i roditelja današnji dan Rivu su obojali u šarene kostime, a osmijeha i euforije nije nedostajalo.

- Budi sve što hoćeš ti, nemoj ništa brinuti... - zapjevao je Vangel Likuševski, voditelj dječjeg programa, te podsjetio da na današnji dan svatko može biti što poželi - Lolek, Bolek, klaun, pčela, čarobnjak, Snjeguljica, princeza, bubamara...  

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Na pozornicu su stigli i Meštrovica Edita Lučić - Jelić i Meštar Josip Škiljo koji su zabavljali djecu i, među ostalim, podsjetili i na današnji 113. Hajdukov rođendan, no djeca su već bila upoznata s tim.  

Odazivom je zadovoljna i Lorena Šipić, voditeljica manifestacija grada Splita. 

image
Tom Dubravec/Cropix

- Upravo smo započeli s programom, vesela povorka krenula je s dna Marmontove preko RIve dva puta. Jako sam sretna koliko se djece skupilo, koliko je nasmijanih lica ovdje, veselih kostima... Sretna sam vidjeti koliko su se ljudi potrudili da dođu i da se zabavljaju, da se maskiraju i budu nešto što bi oni htjeli biti, želim svima da se zaista provesele danas - komentirala je Šipić. 

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Srećom, i sunce je provirilo i uljepšalo današnji dan. Program je tek započeo stoga je, kaže voditeljica manifestacije, teško procijeniti koliko je ljudi, no jako je veliki odaziv. 

- Zahvalni smo svim vrtićima i školama koji su se potrudili sudjelovati. Imamo bogat program. Plesne skupine su započele svoje nastupe, hvala i njima!

Sudjeluju Glazbena škola Josipa Hatzea, Mažoretkinje grada Splita, Čarobni animatori, DNF i druge plesne skupine te, šećer na kraju, za djecu organiziramo koncert Domenice. Čeka nas već najavljena Indira, ozbiljniji program za starije, ali tek nakon paljenja krnje, šentence i povorke. Početak koncerta je u 20 i 30 sati - najavila je Šipić. 

Sve do kasnih večernjih sati, dakle, splitska Riva neće biti prazna. Velika povorka prošetat će ulicama grada s početkom u 19 sati, a nakon toga uslijedit će čitanje šentence i presuda ovogodišnjem Krnji. Nakon proglašenja triju najboljih velikih maski započinje večernji party. 

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:19