StoryEditorOCM
Splitbit će i penjanja

Ususret slavlju 50. godišnjice od manifestacije ‘100 žena na vrhu Mosora‘, planinarsko društvo organizira izložbu

Piše Split SD
5. ožujka 2024. - 12:37

Hrvatsko planinarsko društvo "Mosor "ovih dana slavi 50. godišnjicu planinarske manifestacije "100 žena na vrhu Mosora". Prvi uspon organiziran je 10. ožujka 1974. godine, a to je bila jedna od najmasovnijih planinarskih manifestacija posvećena ženama u kojoj je sudjelovao cijeli Split.

image

Sto žena na vrh Mosora

 

Privatni album

Može se kazati da se radilo o splitskoj manifestaciji jer ju je organiziralo planinarsko društvo "Mosor", pokrovitelj je bila Slobodna Dalmacija, a većina tadašnjih splitskih firmi pomogla je donacijom hrane, ustupanjem autobusa, novčanom pomoći i ostalim.

image

Sto žena na vrh Mosora

Privatni album

Drašković Tomislav/Privatni Album

Godišnjicu našeg vrijednog jubileja obilježit će otvaranjem foto izložbe arhivskih fotografija i organizacijom uspona "100 žena na vrh Mosora". Svečano otvaranje izložbe fotografija održat će se u Galeriji Foto-kluba Split, u Marmontovoj ulici, u petak, 8. ožujka, u 19 sati.

image

Sto žena na vrh Mosora

 

Privatni album

Uspon "100 žena na vrh Mosora" bit će u nedjelju, 10. ožujka, a očekuje se nekoliko stotina sudionika iz planinarskih društava čitave Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sve informacije o usponu možete pronaći na linku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:01