Splitmaškare pred vratima

U subotu počinje fešta, donosimo program: meštri o' krnjevala očistit će Split od problema

Piše Nina Glučina Ramadža
20. veljača 2019. - 17:06

Ovogodišnji Splitski krnjeval koji samo što nije počeo trajat će 10 dana, točnije od 23. veljače do 5. ožujka, a nikad bogatiji program sastavljen je od čak 15-ak događaja.

Otvorenje će službeno biti u subotu, 23. veljače, tradicionalnim podizanjem zastave na Pjaci u 12 sati, a u slučaju lošeg vremena se prebacit će se na nedjelju. Luda zabava počinje Zumba Love Carnivalom u kojem mogu sudjelovati baš svi, a u kojem će zaplesati i instruktori i plesači Centra plesa, kao i drugih udruga i plesnih klubova, te gostujući i domaći zumba fitness instruktori.

Potom će se u 13 sati održati krnjevalsko vjenčanje tajnog ljubavnog para - meštara ovogodišnjeg ljubavnog krnjevala. Nakon Nives Ivanković, Pjerina i Valentine, Ave i Pernara, te Ante Casha i missice Martine Mitar u subotu će se otkriti ovogodišnji par i vjenčat će ih se na Pjaci, a kao svadbeni grad dobit će ključ Grada i zadatak da tijekom sljedećih 10 dana Split očiste od svih problema.

Osim na pokladni utorak i ostali dani će obilovati zanimljvim događanjima, a glavna četiri dana Krnjevala ove godine smjestila su se u Đardinu.

U Etnografskom muzeju sutra će se otvoriti će se izložba "Splitski krnjevali", a 25. veljače Goran Borčić predstavit će istoimenu knjigu i katalog, biti će i dječjih krnjevala, koncerata poput grupa TBF, "Adastra", "Cubismo" i "Leteći odred", krnjevala pasa popularnog i kao Paškare, partyja, modnih revija i mnogih drugih ludih i zabavnih zbivanja.

Proglasit će se i najmaska i nastupati brojne dječje skupine te organizirati plesne radionice za djecu. Potporu je manifestaciji, koja ima i humanitarnu notu i u sklopu koje će se obići nekoliko splitskih ustanova, dala i Turistička zajednica grada. 

#SPLIT#MAšKARE#SPLITSKI KRNJEVAL