stdClass Object ( [id] => 1268871 [title] => Tko kaže da ga u Banovini ne vole: Komaru ne daju dozvolu za Tower, no papire za hotel na Bačama riješili su za dan [alias] => tko-kaze-da-ga-u-banovini-ne-vole-komaru-ne-daju-dozvolu-za-tower-no-papire-za-hotel-na-bacama-rijesili-su-za-dan [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dok traje sukob između investitora Josipa Komara i gradske vlasti (rekli bismo da je takav nazapamćen kad ne bi bio u pitanju Split, u čijoj prošlosti je bilo svega) oko (ne)izdavanja dozvole za najveći toranj u Hrvatskoj "Dalmatia Tower", dotle je u tišini isti investitor dobio građevinsku dozvolu za jednu drugu atraktivnu lokaciju.

Naime, dana 15. veljače 2023. tvrtki "Onyx" d.o.o., u vlasništvu Josipa Komara, izdana je građevinska dozvola za hotel na Bačvicama. To je još jedan u nizu hotela na zapadnom krilu uvale Bačvice. Pokraj Ville Harmony (24 smještajne jedinice), Tommyjeva hotela koji će zajedno s Villom Rosinom imati 78 smještajnih jedinica, te Hotela Briig (62 jedinice), pojavit će se i hotel Josipa Komara.

---

image

Prilaz Braće Kaliterna.
Parcela koja se nalazi između Vile Rosine i Oštarije Viđakovi, to je parcela budućeg hotela Bačvice koji će graditi Josip Komar.
Na fotografiji: Lijevo je parcela budućeg Tommyjevog hotela, desno u zelenilu je parcela budućeg hotela Bačvice.
 

Vojko Bašić/Cropix
---

O toj poduzetničkoj namjeri pisali smo još u kolovozu 2017. godine, kad je njegova tvrtka "Onyx" podnijela zahtjev za građevinsku dozvolu na Bačvicama, s namjerom da na zemljištu od 763 četvorna metra izgradi hotel sa šest nadzemnih i dvije podzemne etaže. Parcela se nalazi u drugom redu od mora, u Prilazu braće Kaliterna poslije "Oštarije u Viđakovi‘", odnosno iza zemljišta na kojem Tommy želi graditi hotel. Unatoč nevelikoj čestici, Komar nam je tada kazao kako će biti riječ o luksuznom hotelu ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura.

– U Splitu ima oko 2000 hotelskih kreveta, što je smiješno malo. Nedostaje pravih kapaciteta da turistički zamah dobije novu dimenziju. Pravi projekti imaju uvijek dobru prođu na tržištu, mi ćemo ponuditi boutique varijantu. To je za Split nešto novo. Dizajn-hotel koji će poslovati u sklopu međunarodnoga marketinškoga lanca. Tako da idemo na malo luksuzniju varijantu – govorio je prije šest godina investitor, najavljujući da bi hotel za sezonu 2019. bio spreman za rad. No otada je zaborav prekrio ovu temu jer se bageri nisu pojavili na terenu.

---

image

Lokacija budućeg hotela ‘Bačvice‘, investitora Josipa Komara 

Privatni Album
---

Uredan zahtjev

Ono što je sad privuklo našu pažnju jest da se na Geoportalu pojavila vijest da je "Onyx" podnio uredan zahtjev 14. veljače za građevinsku dozvolu, a već idući dan 15. veljače Upravni odjel za urbanizam i izgradnju usvojio je njegov zahtjev i izdao dozvolu.

Dakle, isti Upravni odjel kojem je na čelu Teo Vojković, s kojim je Komar u sukobu preko medija oko dozvole za "Dalmatia Tower", izdao je građevinsku dozvolu za hotel na Bačvicama samo dan nakon što je investitor podnio uredan zahtjev. I ne samo to. Istog dana, 15. veljače, kad je Komar dobio građevinsku dozvolu da na Bačvicama "nakrca" još jedan hotel, Ivica Puljak je na Facebooku objavio svoje odgovore na pitanja novinaru "Večernjeg lista" (prije nego su objavljeni u tim novinama), čime je de facto otvoren veliki rat oko "Dalmatia Towera".

Logično je upitati se – što se zapravo događa?! I nitko o tome ništa ne kaže od aktera. Gradska vlast ne koristi ovaj primjer da dokaže kako ne zakidaju investitore, a investitor se ne hvali da će graditi novi hotel. Dapače, Komar kaže kako neće uložiti novac u bivše "Milsove" nekretnine u susjedstvu "Dalmatia Towera", optužujući ovu vlast da širi antipoduzetničku klimu, iako je dobio dozvolu za hotel na Bačvicama čim je podnio uredan zahtjev, dok drugi čekaju svoj red. Obmanjuju li gradska vlast i investitor javnim svađama javnost, dok u tišini brzinski izdaju dozvole? Jesmo li naivni ili se poštuje procedura...

Poslali smo pitanja dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću, investitoru Josipu Komaru i pročelniku Teu Vojkoviću.

– S obzirom da znam da ste detaljno upoznati s nadležnostima za izdavanje dozvola i da ste svjesni da niti gradonačelnik niti ja osobno ne zaprimamo navedene, niti potpisujemo iste, a kamoli da ih osobno obrađujemo, apsolutno mi je nejasno zašto ste upit o navedenom adresirali na mene osobno kad se takvi procesi odvijaju neovisno o izvršnoj vlasti Grada Splita. Dapače, osim za gradske projekte nemamo nikakva saznanja u kojoj fazi su dozvole privatnih investitora, niti želimo znati, već se sukladno zakonu ne miješamo u navedene procese – odgovorio nam je Bojan Ivošević.

---

image

Ivica Puljak, Bojan Ivošević, Josip Komar

---

– Prosljeđujem vaš upit pročelniku Vojkoviću, a sve ostalo što ste aludirali smatram neprimjerenim s obzirom da znam da znate kako nemamo nikakav utjecaj na te procese, pa ni na sam postupak (ne)izdavanja dozvole za Westgate ili bilo koji drugi projekt. Jedini odgovor koji mogu dati je da je gradonačelnik objavio odgovore na pitanja 15. veljače 2023. jer ih je zaprimio 15. veljače 2023., da ih je zaprimio 10. veljače, isto bi mogli pročitati 10. veljače, da ih je zaprimio 20. veljače, isto bi mogli pročitati 20. veljače – zaključio je zamjenik gradonačelnika.

Hotel s četiri zvjezdice

Pročelnika Tea Vojkovića upitali smo za koliko je smještajnih jedinica i zvjezdica izdana dozvola.

– Na predmetnoj čestici planira se izgradnja gospodarske zgrade ugostiteljsko-turističke namjene – hotela 4* s 24 jedinice na Bačvicama. Hotel je projektiran kao slobodno stojeća građevina nepravilnog peterokutnog tlocrta, smještena u sredini parcele. Građevina se sastoji od dvije podzemne i šest nadzemnih etaža. Hotel se sastoji od 24 smještajne jedinice (22 sobe i 2 apartmana) s pratećim sadržajima u skladu s kategorizacijom hotela za 4*. Na parceli će se ostvariti 15 PGM (u podzemnoj garaži 14 GM, te 1 PM na terenu, u sjeveroistočnom dijelu čestice) – navodi Vojković.

Pitali smo pročelnika radi li se ovdje o novoj građevinskoj dozvoli, izmjeni postojeće ili o produljenju. Također, pitali smo kako to da je predmet "Onyxa" tako brzo riješen, nakon dostave urednog zahtjeva, s obzirom da je Vojković u slučaju "Dalmatia Towera" istaknuo da zahtjeve Komara treba pažljivo rješavati, kao i da djelatnici Upravnog odjela rješavaju predmete po redoslijedu i prema njihovoj važnosti za grad.

– Ne radi se o izmjeni i dopuni, ni produljenju, nego nastavku procesa izdavanja građevinske dozvole koji je započeo 2017. godine, ali je zbog korištenja pravnih lijekova stranaka završen tek danas, prema sljedećem nizu procesa. "Prva" građevinska dozvola izdana je 21. studenoga 2017. godine, te je nakon žalbe susjeda međašnika poništena od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja 23. travnja 2018. godine. U ponovnom postupku (nakon dostave novoga geodetskog projekta, prema uputama Ministarstva) izdana je građevinska dozvola 7. lipnja 2019. godine – objašnjava Vojković.

– Na istu je dostavljena žalba, koja je rješenjem Ministarstva od 2. prosinca 2019. godine odbijena, nakon čega je žalitelj pokrenuo upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu. Nakon presude navedenog suda, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donosi rješenje 13. prosinca 2021. godine, kojim poništava "drugu" građevinsku dozvolu. Presudom su odbačeni kao neosnovani tužbeni prigovori tužitelja, ali je uočena proceduralna neusklađenost (proturječnost) u sadržaju glavnog projekta, te je predmet vraćen na ponovni postupak, koji je proveden u skladu s rješenjem Ministarstva, te je izdana građevinska dozvola od 15. veljače 2023. godine – pojašnjava pročelnik.

– Dakle, kao i u svakom drugom procesu, tako je i ovdje službena osoba koja vodi predmet stručno i pažljivo proučila sve okolnosti i činjenice, pa kako je kroz prethodne procesne radnje sve bilo temeljito sagledano, nakon konačnog utvrđenja urednosti nije bilo nikakvog razloga da se građevinska dozvola ne izda u kratkom roku – zaključuje Vojković i na kraju naglašava kako dozvola još nije pravomoćna.

Investitor Josip Komar ovaj put se nije oglasio na pitanja koja smo mu poslali.

Ukratko, u Banovini tvrde da je sve po proceduri, a ispada da su baš u slučaju Bačvica gradski činovnici bili brzi kao japanski vlakovi. Kako bilo, prihvatimo li da se poštuje slovo zakona kao Sveto pismo, opet nema puno razloga za veselje. Naime, ako se planirani hoteli izgrade, Bačvice će postati prostor prekrcan hotelsko-ugostiteljskom ponudom. Koliko će ostati mjesta za Splićane na plaži kad pokraj postojećih hotela i apartmana Tommy i Komar izgrade svoje hotele?•

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => turistički kvadrati [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => turistički kvadrati 2 0 7956 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-28 16:02:22 [created_by] => 3189 [created_by_alias] => Sandi Vidulić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-03-01 09:57:37 [modified_by] => 3189 [publish_up] => 2023-02-28 19:37:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 4797 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Tko kaže da ga u Banovini ne vole: Komaru ne daju dozvolu za Tower, no papire za hotel na Bačama riješili su za dan [metakey] => Bačvice, Josip Komar [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/28\/24369785.png","\/images\/slike\/2023\/02\/28\/24410872.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/28\/24409629.png"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Privatni Album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ivica Puljak, Bojan Ivo\u0161evi\u0107, Josip Komar<\/p>","

Prilaz Bra\u0107e Kaliterna.
\nParcela koja se nalazi izme\u0111u Vile Rosine i O\u0161tarije Vi\u0111akovi, to je parcela budu\u0107eg hotela Ba\u010dvice koji \u0107e graditi Josip Komar.
\nNa fotografiji: Lijevo je parcela budu\u0107eg Tommyjevog hotela, desno u zelenilu je parcela budu\u0107eg hotela Ba\u010dvice.
\n\u00a0<\/p>","

Lokacija budu\u0107eg hotela \u2018Ba\u010dvice\u2018, investitora Josipa Komara\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1640x924","hd_24369785_1920.png":"1920x1080","k_24369785_1280.png":"1280x1280","k_24369785_1024.png":"1024x1024","k_24369785_640.png":"640x640","k_24369785_480.png":"480x480","k_24369785_340.png":"340x340","k_24369785_220.png":"220x220","o_24369785_1280.png":"1280x721","o_24369785_1024.png":"1024x576","o_24369785_640.png":"640x360","o_24369785_480.png":"480x270","o_24369785_340.png":"340x191","o_24369785_220.png":"220x123","h_24369785_1280.png":"1280x854","h_24369785_1024.png":"1024x683","h_24369785_640.png":"640x427","h_24369785_480.png":"480x320","h_24369785_340.png":"340x227","h_24369785_220.png":"220x147","pp_24369785_1280.png":"1280x1628","pp_24369785_1024.png":"1024x1303","pp_24369785_640.png":"640x814","pp_24369785_480.png":"480x611","pp_24369785_340.png":"340x432","pp_24369785_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24410872_1920.jpg":"1920x1080","k_24410872_1280.jpg":"1280x1280","k_24410872_1024.jpg":"1024x1024","k_24410872_640.jpg":"640x640","k_24410872_480.jpg":"480x480","k_24410872_340.jpg":"340x340","k_24410872_220.jpg":"220x220","o_24410872_1280.jpg":"1280x853","o_24410872_1024.jpg":"1024x682","o_24410872_640.jpg":"640x426","o_24410872_480.jpg":"480x320","o_24410872_340.jpg":"340x226","o_24410872_220.jpg":"220x146","h_24410872_1280.jpg":"1280x854","h_24410872_1024.jpg":"1024x683","h_24410872_640.jpg":"640x427","h_24410872_480.jpg":"480x320","h_24410872_340.jpg":"340x227","h_24410872_220.jpg":"220x147","pp_24410872_1280.jpg":"1280x1628","pp_24410872_1024.jpg":"1024x1303","pp_24410872_640.jpg":"640x814","pp_24410872_480.jpg":"480x611","pp_24410872_340.jpg":"340x432","pp_24410872_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1080","hd_24409629_1920.png":"1920x1080","k_24409629_1280.png":"1280x1280","k_24409629_1024.png":"1024x1024","k_24409629_640.png":"640x640","k_24409629_480.png":"480x480","k_24409629_340.png":"340x340","k_24409629_220.png":"220x220","o_24409629_1280.png":"1280x720","o_24409629_1024.png":"1024x576","o_24409629_640.png":"640x360","o_24409629_480.png":"480x270","o_24409629_340.png":"340x191","o_24409629_220.png":"220x123","h_24409629_1280.png":"1280x854","h_24409629_1024.png":"1024x683","h_24409629_640.png":"640x427","h_24409629_480.png":"480x320","h_24409629_340.png":"340x227","h_24409629_220.png":"220x147","pp_24409629_1280.png":"1280x1628","pp_24409629_1024.png":"1024x1303","pp_24409629_640.png":"640x814","pp_24409629_480.png":"480x611","pp_24409629_340.png":"340x432","pp_24409629_220.png":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7629409 Threads: 6 Questions: 1551785803 Slow queries: 4727955 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111231887 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/tko-kaze-da-ga-u-banovini-ne-vole-komaru-ne-daju-dozvolu-za-tower-no-papire-za-hotel-na-bacama-rijesili-su-za-dan-1268871 [printLink] => /split/tko-kaze-da-ga-u-banovini-ne-vole-komaru-ne-daju-dozvolu-za-tower-no-papire-za-hotel-na-bacama-rijesili-su-za-dan-1268871?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 331143 [name] => bačvice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => bacvice [link] => /tag/bacvice ) [1] => stdClass Object ( [id] => 337718 [name] => Josip Komar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => josip-komar [link] => /tag/josip-komar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => turistički kvadrati [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tko kaže da ga u Banovini ne vole: Komaru ne daju dozvolu za Tower, no papire za hotel na Bačama riješili su za dan [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3189 [name] => Nataša Bakotić [username] => nata-a-bakoti [email] => nata-a-bakoti@sd.hr [password] => $2y$10$oPmYsI7YaFN0U/usX8ays.UVAX2ZC83ttt1Nvwtfa23FXnWCLyl/. [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/natasa-bakotic-3189 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1707 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/09718ecb478abd375d94ec1ddf06b85e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/28/24369785.png [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] =>

Ivica Puljak, Bojan Ivošević, Josip Komar

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/28/24369785.png [title] =>

Ivica Puljak, Bojan Ivošević, Josip Komar

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/28/24410872.jpg [title] =>

Prilaz Braće Kaliterna.
Parcela koja se nalazi između Vile Rosine i Oštarije Viđakovi, to je parcela budućeg hotela Bačvice koji će graditi Josip Komar.
Na fotografiji: Lijevo je parcela budućeg Tommyjevog hotela, desno u zelenilu je parcela budućeg hotela Bačvice.
 

Vojko Bašić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/28/24409629.png [title] =>

Lokacija budućeg hotela ‘Bačvice‘, investitora Josipa Komara 

Privatni Album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Dok traje sukob između investitora Josipa Komara i gradske vlasti (rekli bismo da je takav nazapamćen kad ne bi bio u pitanju Split, u čijoj prošlosti je bilo svega) oko (ne)izdavanja dozvole za najveći toranj u Hrvatskoj "Dalmatia Tower", dotle je u tišini isti investitor dobio građevinsku dozvolu za jednu drugu atraktivnu lokaciju.

Naime, dana 15. veljače 2023. tvrtki "Onyx" d.o.o., u vlasništvu Josipa Komara, izdana je građevinska dozvola za hotel na Bačvicama. To je još jedan u nizu hotela na zapadnom krilu uvale Bačvice. Pokraj Ville Harmony (24 smještajne jedinice), Tommyjeva hotela koji će zajedno s Villom Rosinom imati 78 smještajnih jedinica, te Hotela Briig (62 jedinice), pojavit će se i hotel Josipa Komara.

---

image

Prilaz Braće Kaliterna.
Parcela koja se nalazi između Vile Rosine i Oštarije Viđakovi, to je parcela budućeg hotela Bačvice koji će graditi Josip Komar.
Na fotografiji: Lijevo je parcela budućeg Tommyjevog hotela, desno u zelenilu je parcela budućeg hotela Bačvice.
 

Vojko Bašić/Cropix
---

O toj poduzetničkoj namjeri pisali smo još u kolovozu 2017. godine, kad je njegova tvrtka "Onyx" podnijela zahtjev za građevinsku dozvolu na Bačvicama, s namjerom da na zemljištu od 763 četvorna metra izgradi hotel sa šest nadzemnih i dvije podzemne etaže. Parcela se nalazi u drugom redu od mora, u Prilazu braće Kaliterna poslije "Oštarije u Viđakovi‘", odnosno iza zemljišta na kojem Tommy želi graditi hotel. Unatoč nevelikoj čestici, Komar nam je tada kazao kako će biti riječ o luksuznom hotelu ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura.

– U Splitu ima oko 2000 hotelskih kreveta, što je smiješno malo. Nedostaje pravih kapaciteta da turistički zamah dobije novu dimenziju. Pravi projekti imaju uvijek dobru prođu na tržištu, mi ćemo ponuditi boutique varijantu. To je za Split nešto novo. Dizajn-hotel koji će poslovati u sklopu međunarodnoga marketinškoga lanca. Tako da idemo na malo luksuzniju varijantu – govorio je prije šest godina investitor, najavljujući da bi hotel za sezonu 2019. bio spreman za rad. No otada je zaborav prekrio ovu temu jer se bageri nisu pojavili na terenu.

---

image

Lokacija budućeg hotela ‘Bačvice‘, investitora Josipa Komara 

Privatni Album
---

Uredan zahtjev

Ono što je sad privuklo našu pažnju jest da se na Geoportalu pojavila vijest da je "Onyx" podnio uredan zahtjev 14. veljače za građevinsku dozvolu, a već idući dan 15. veljače Upravni odjel za urbanizam i izgradnju usvojio je njegov zahtjev i izdao dozvolu.

Dakle, isti Upravni odjel kojem je na čelu Teo Vojković, s kojim je Komar u sukobu preko medija oko dozvole za "Dalmatia Tower", izdao je građevinsku dozvolu za hotel na Bačvicama samo dan nakon što je investitor podnio uredan zahtjev. I ne samo to. Istog dana, 15. veljače, kad je Komar dobio građevinsku dozvolu da na Bačvicama "nakrca" još jedan hotel, Ivica Puljak je na Facebooku objavio svoje odgovore na pitanja novinaru "Večernjeg lista" (prije nego su objavljeni u tim novinama), čime je de facto otvoren veliki rat oko "Dalmatia Towera".

Logično je upitati se – što se zapravo događa?! I nitko o tome ništa ne kaže od aktera. Gradska vlast ne koristi ovaj primjer da dokaže kako ne zakidaju investitore, a investitor se ne hvali da će graditi novi hotel. Dapače, Komar kaže kako neće uložiti novac u bivše "Milsove" nekretnine u susjedstvu "Dalmatia Towera", optužujući ovu vlast da širi antipoduzetničku klimu, iako je dobio dozvolu za hotel na Bačvicama čim je podnio uredan zahtjev, dok drugi čekaju svoj red. Obmanjuju li gradska vlast i investitor javnim svađama javnost, dok u tišini brzinski izdaju dozvole? Jesmo li naivni ili se poštuje procedura...

Poslali smo pitanja dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću, investitoru Josipu Komaru i pročelniku Teu Vojkoviću.

– S obzirom da znam da ste detaljno upoznati s nadležnostima za izdavanje dozvola i da ste svjesni da niti gradonačelnik niti ja osobno ne zaprimamo navedene, niti potpisujemo iste, a kamoli da ih osobno obrađujemo, apsolutno mi je nejasno zašto ste upit o navedenom adresirali na mene osobno kad se takvi procesi odvijaju neovisno o izvršnoj vlasti Grada Splita. Dapače, osim za gradske projekte nemamo nikakva saznanja u kojoj fazi su dozvole privatnih investitora, niti želimo znati, već se sukladno zakonu ne miješamo u navedene procese – odgovorio nam je Bojan Ivošević.

---

image

Ivica Puljak, Bojan Ivošević, Josip Komar

---

– Prosljeđujem vaš upit pročelniku Vojkoviću, a sve ostalo što ste aludirali smatram neprimjerenim s obzirom da znam da znate kako nemamo nikakav utjecaj na te procese, pa ni na sam postupak (ne)izdavanja dozvole za Westgate ili bilo koji drugi projekt. Jedini odgovor koji mogu dati je da je gradonačelnik objavio odgovore na pitanja 15. veljače 2023. jer ih je zaprimio 15. veljače 2023., da ih je zaprimio 10. veljače, isto bi mogli pročitati 10. veljače, da ih je zaprimio 20. veljače, isto bi mogli pročitati 20. veljače – zaključio je zamjenik gradonačelnika.

Hotel s četiri zvjezdice

Pročelnika Tea Vojkovića upitali smo za koliko je smještajnih jedinica i zvjezdica izdana dozvola.

– Na predmetnoj čestici planira se izgradnja gospodarske zgrade ugostiteljsko-turističke namjene – hotela 4* s 24 jedinice na Bačvicama. Hotel je projektiran kao slobodno stojeća građevina nepravilnog peterokutnog tlocrta, smještena u sredini parcele. Građevina se sastoji od dvije podzemne i šest nadzemnih etaža. Hotel se sastoji od 24 smještajne jedinice (22 sobe i 2 apartmana) s pratećim sadržajima u skladu s kategorizacijom hotela za 4*. Na parceli će se ostvariti 15 PGM (u podzemnoj garaži 14 GM, te 1 PM na terenu, u sjeveroistočnom dijelu čestice) – navodi Vojković.

Pitali smo pročelnika radi li se ovdje o novoj građevinskoj dozvoli, izmjeni postojeće ili o produljenju. Također, pitali smo kako to da je predmet "Onyxa" tako brzo riješen, nakon dostave urednog zahtjeva, s obzirom da je Vojković u slučaju "Dalmatia Towera" istaknuo da zahtjeve Komara treba pažljivo rješavati, kao i da djelatnici Upravnog odjela rješavaju predmete po redoslijedu i prema njihovoj važnosti za grad.

– Ne radi se o izmjeni i dopuni, ni produljenju, nego nastavku procesa izdavanja građevinske dozvole koji je započeo 2017. godine, ali je zbog korištenja pravnih lijekova stranaka završen tek danas, prema sljedećem nizu procesa. "Prva" građevinska dozvola izdana je 21. studenoga 2017. godine, te je nakon žalbe susjeda međašnika poništena od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja 23. travnja 2018. godine. U ponovnom postupku (nakon dostave novoga geodetskog projekta, prema uputama Ministarstva) izdana je građevinska dozvola 7. lipnja 2019. godine – objašnjava Vojković.

– Na istu je dostavljena žalba, koja je rješenjem Ministarstva od 2. prosinca 2019. godine odbijena, nakon čega je žalitelj pokrenuo upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu. Nakon presude navedenog suda, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine donosi rješenje 13. prosinca 2021. godine, kojim poništava "drugu" građevinsku dozvolu. Presudom su odbačeni kao neosnovani tužbeni prigovori tužitelja, ali je uočena proceduralna neusklađenost (proturječnost) u sadržaju glavnog projekta, te je predmet vraćen na ponovni postupak, koji je proveden u skladu s rješenjem Ministarstva, te je izdana građevinska dozvola od 15. veljače 2023. godine – pojašnjava pročelnik.

– Dakle, kao i u svakom drugom procesu, tako je i ovdje službena osoba koja vodi predmet stručno i pažljivo proučila sve okolnosti i činjenice, pa kako je kroz prethodne procesne radnje sve bilo temeljito sagledano, nakon konačnog utvrđenja urednosti nije bilo nikakvog razloga da se građevinska dozvola ne izda u kratkom roku – zaključuje Vojković i na kraju naglašava kako dozvola još nije pravomoćna.

Investitor Josip Komar ovaj put se nije oglasio na pitanja koja smo mu poslali.

Ukratko, u Banovini tvrde da je sve po proceduri, a ispada da su baš u slučaju Bačvica gradski činovnici bili brzi kao japanski vlakovi. Kako bilo, prihvatimo li da se poštuje slovo zakona kao Sveto pismo, opet nema puno razloga za veselje. Naime, ako se planirani hoteli izgrade, Bačvice će postati prostor prekrcan hotelsko-ugostiteljskom ponudom. Koliko će ostati mjesta za Splićane na plaži kad pokraj postojećih hotela i apartmana Tommy i Komar izgrade svoje hotele?•

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Vojko Bašić/Cropix Privatni Album

Ivica Puljak, Bojan Ivošević, Josip Komar

Vojko Bašić/Cropix

Prilaz Braće Kaliterna.
Parcela koja se nalazi između Vile Rosine i Oštarije Viđakovi, to je parcela budućeg hotela Bačvice koji će graditi Josip Komar.
Na fotografiji: Lijevo je parcela budućeg Tommyjevog hotela, desno u zelenilu je parcela budućeg hotela Bačvice.
 

Privatni Album

Lokacija budućeg hotela ‘Bačvice‘, investitora Josipa Komara 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/tko-kaze-da-ga-u-banovini-ne-vole-komaru-ne-daju-dozvolu-za-tower-no-papire-za-hotel-na-bacama-rijesili-su-za-dan-1268871 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6228addb719e035a564b5eda3d9eb17749a64068 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tko+ka%C5%BEe+da+ga+u+Banovini+ne+vole%3A+Komaru+ne+daju+dozvolu+za+Tower%2C+no+papire+za+hotel+na+Ba%C4%8Dama+rije%C5%A1ili+su+za+dan&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftko-kaze-da-ga-u-banovini-ne-vole-komaru-ne-daju-dozvolu-za-tower-no-papire-za-hotel-na-bacama-rijesili-su-za-dan-1268871 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Ftko-kaze-da-ga-u-banovini-ne-vole-komaru-ne-daju-dozvolu-za-tower-no-papire-za-hotel-na-bacama-rijesili-su-za-dan-1268871 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => turistički kvadrati [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Splitturistički kvadrati

Tko kaže da ga u Banovini ne vole: Komaru ne daju dozvolu za Tower, no papire za hotel na Bačama riješili su za dan

Piše Sandi Vidulić
28. veljače 2023. - 20:37

Dok traje sukob između investitora Josipa Komara i gradske vlasti (rekli bismo da je takav nazapamćen kad ne bi bio u pitanju Split, u čijoj prošlosti je bilo svega) oko (ne)izdavanja dozvole za najveći toranj u Hrvatskoj "Dalmatia Tower", dotle je u tišini isti investitor dobio građevinsku dozvolu za jednu drugu atraktivnu lokaciju.

Naime, dana 15. veljače 2023. tvrtki "Onyx" d.o.o., u vlasništvu Josipa Komara, izdana je građevinska dozvola za hotel na Bačvicama. To je još jedan u nizu hotela na zapadnom krilu uvale Bačvice. Pokraj Ville Harmony (24 smještajne jedinice), Tommyjeva hotela koji će zajedno s Villom Rosinom imati 78 smještajnih jedinica, te Hotela Briig (62 jedinice), pojavit će se i hotel Josipa Komara.

O toj poduzetničkoj namje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 16:32