StoryEditorOCM
Splitulica u magli

Teški misterij; nitko ne zna tko je danas zaprašivao stabla u Splitu: ‘Dica su taman išla u školu, i njih je malo...‘

Piše T. Ga.
29. siječnja 2024. - 15:32

- U ponedjeljak malo prije 8 sati došlo je neko vozilo i zaprašivalo stabla na Spinutu, na kraju Matoševe ulice, na ulazu u Park šumu Marjan. Dica su taman išla u školu, pa je i njih malo zaprašilo. Nije bilo najave. To se valjda radi po noći, a ne usred bila dana - ogorčeno će jedan Splićanin i nastavlja:

- Radilo se o malom kamionu, poput onog od "Čistoće" koji mete ulicu. Polako je prošao kroz ulicu koja je iza njega ostajala u magli sljedeće 3-4 minute. Kretao se, karikiram, 3 kilometra na sat. Na ulici su bila dica, sportaši, radnici na radovima na obližnjoj školi... Sve nas je zaprašilo.

image
Paun Paunović/Ilustracija/Cropix

Naš sugovornik je, dodaje, zbog toga nazvao 112 gdje su mu, nastavlja, rekli da nazove policiju.

- U policiji su me pitali da zašto njih zovem, da se obranim komunali Grada. Onda sam nazvao "Cian" i oni su rekli da nisu zaprašivali - kaže naš sugovornik.

Nakon razgovora s uzrujanim roditeljom, nazvali smo "Parkove i nasade" da provjerimo da se nije o njima radilo.

- To nije bilo naše vozilo. Kad radimo takve poslove, onda je to noću. Jedino tko osim nas to može raditi je tvrtka "Cian" - kazao nam je Siniša Gašparević, direktor "Parkova i nasada".

Tako smo potom i mi, kao prethodno naš čitatelj, nazvali "Cian", gdje su nam kazali da za zaprašivanje ne odgovara ni godišnje doba ni doba dana.

- Kada to radimo, onda prvo javimo medijima, kako bi javnost bila o tome upoznata - kazali su nam iz tvrtke "Cian".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:29