StoryEditorOCM
Splitsjedi, jedan

Svi se rugaju nepismenoj najavi događanja za ‘Splitski krnjeval‘: ‘Turistička zajednica bi trebala zaposliti lektora‘

Piše Frano Kiso
13. veljače 2024. - 12:29

U Facebook grupi "Split i okolo Splita" osvanula je zanimljiva objava u kojoj se kritizira nepismenost splitske Turističke zajednice i brojne greške u njihovoj najavi programa splitskog karnevala.

- Zapanjujuća je današnja razina nepismenosti. Na službenim stranicama Turističke zajednice Splita još nisu savladali elementarni pravopis, pa su umjesto "dječji", napisali "dječiji", i to dva puta - naglašava autorica objave i kaže da je problem što ovakvi autoriteti utječu na svekoliku populaciju, pa na kraju svi postanu nepismeni. 

- Za "manskebal" ne znam je li tipfeler kod pisanja, inverzija slova, ili nepismenost - čudi se.

Ove nezgodne gramatičke greške komentirao je i Jakov Prkić, bivši predsjednik Gradskog vijeća i sadašnji županijski vijećnik stranke Direkt na svom Facebook profilu.

- Ne samo što je program izvrstan, već je i poznavanje pravopisa iznadprosječno. Bravo! - ruga se Prkić, a komentarima napominju još jednu gramatičku grešku. Stara gradska vijećnica je izgubila jedno slovo, pa je prekrojena u "vjećnicu".

Ne znamo jesu li sve ove greške nastale od brzine tipkanja ili generalne nepismenosti, no Turistička zajednica grada Splita mogla bi otvoriti natječaj za još jedno radno mjesto - lektora hrvatskog jezika.

image
Visit Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:51