StoryEditorOCM
Splitvatreno

Šuta prozvao Grad za zabranu paljenja svijeća za Vukovar, pa se zapalio Ivošević: ‘Bolesne konstrukcije i lešinarenje‘

Piše split sd
17. studenog 2023. - 18:30

Na zahtjev Damira Plavšića, branitelja iz Vukovara i bivšeg zatočenika tri srpska logora, te uz potporu raznih braniteljskih i civilnih udruga, Plamen Vukovarskog svjetla, događaj koji simbolizira širenje svjetlosti iz Vukovara diljem svijeta kako bi se odala počast žrtvama, ove godine će se održati i u Splitu, točnije, u velikoj dvorani Gripe.

Unatoč inicijalnim problemima vezanim uz sigurnost zbog upotrebe vatre u dvorani, Tomislav Šuta, predsjednik splitskog HDZ-a, iznio je svoje stajalište o ovoj situaciji.

"Ništa ne bi bilo sporno da gradska vlast i JUŠO, unatoč prethodnom dogovoru s organizatorima koji su ishodili sve potrebne suglasnosti, samo dva dana prije samog događaja nisu zabranili paljenje svijeća pod izlikom sigurnosnih razloga. Na isti način svijeće su upaljene u brojnim gradovima u Europi i svijetu. Kome smeta vukovarsko svjetlo i koji je razlog zabrane preostaje nam samo pretpostavljati, ali žalosno je da u Splitu niti ono što dira u srca sviju nas ne može proći dostojanstveno pa čak ni uoči ove tužne obljetnice‘" napisao je Šuta.

Nakon toga se oglasio i dogradonačelnik Bojan Ivošević, koji je čak apelirao na ministra Božinovića da reagira na "bolesne konstrukcije gosp. Šute kako MUP-u smeta vukovarsko svjetlo". 

- JUŠO Split radi sukladno zakonima RH kako ju je uputio MUP dopisom u kojem je jasno navedeno: "Navedeni propisi/akti Vas obvezuju da kontinuirano u dvorani provodite predviđene mjere zaštite od požara, te da ih dosljedno provodite prilikom održavanja svih manifestacija". Za one neupućene u dvorani Gripe zabranjeno je paljenje otvorenog plamena. Ovakve bolesne konstrukcije i lešinarenje gosp. Šute na temu Vukovara neviđene su u našem gradu. Iako i kriminalci imaju određeni kodeks ponašanja, očito previše očekujemo od splitskog HDZ-a", poručio je Ivošević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 17:17