StoryEditorOCM
SplitHumanitarni buvljak

Splitski političari ujedinili se u jeku kampanje! Skupljali su novac za poznatu udrugu: ‘Kad su oni u pitanju...‘

Piše SPLIT SD
6. travnja 2024. - 21:15
Humanitarni buvljak na Rivi u organizaciji SDP-a. Cilj akcije bio je prikupiti sredstva za udrugu Srce.  Saša Burić/Cropix

Politika ne mora bit uvijek samo svađa i destrukcija, a dokaz tome je i današnji buvljak humanitarnog karaktera, koji je za udrugu Srce organizirao splitski SDP.

Iako je predizborna kampanja u punom jeku i svi su posvećeni parlamentarnim izborima, splitski politički akteri ipak su se ujedinili i zajedničkim snagama prikupljali novce za rad udruge Srce. Radi se o jednoj od najdugovječnijih splitskih udruga, koja brine za osobe s cerebralnom paralizom.

image
Saša Burić/Cropix

Na splitskoj rivi su cijelo jutro bili štandovi na kojima se moglo kupiti svašta: od igle do lokomotive… Zadovoljstvo organizacijom iskazao je i čelnik splitskog SDP-a Davor Matijević.

- Želim zahvaliti političkim strankama koje su se odazvale akciji: Most, Možemo!, Centar, Direkt i HSU. Postoje razlike u našem djelovanju, ali kad je u pitanju briga za najpotrebitije članove našeg društva, tada svi moramo pokazati jedinstvo i solidarnost.

Veliko hvala udruzi Srce koja već 30 godina djeluje i pomaže osobama s cerebralnom paralizom, ali i djeci i osobama s drukčijim poteškoćama. Iako su jedna od najstarijih udruga na području Splita oni i dan danas rade u neadekvatnim prostorima. Ova pomoć je na simboličnoj razini, njima to znaci, ali zadatak politike je da im osiguramo uvjete za kvalitetan i kontinuirani rad - kazao je Matijević.

image
Saša Burić/Cropix

Dajana Škrobica, predsjednica udruge Srce, zahvalila se svim političkim opcijama koje su se odazvale akciji i pomogle im svojim donacijama. Za glazbu u sklopu buvljaka bili su zaduženi sami članovi udruge, koji su se pobrinuli za glazbeni repertoar i otpjevali pjesme koje često izvode na svojim priredbama. No, nije to bio jedini njihov doprinos, jedan štand bio je rezerviran i za prodaju radova i ukrasa koje su izradili baš oni. 

Ovo je drugi humanitarni buvljak splitskog SDP-a, a prošle godine su prikupljali novac za udrugu Autizam 365 za organizaciju ljetnog kampa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:31