StoryEditorOCM
Splitdolijao policiji

Splitski ‘Pink Panther‘ godinu dana krao po gradu, šteta je skoro 40.000 €! Imao je vrlo specifične mete, pomno je birao

Piše SPLIT SD
6. ožujka 2024. - 12:41

Policijski službenici Druge policijske postaje Split proveli su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je tijekom prošle i ove godine počinio više krađa i provala.

Njegov niz krađa započeo je u ožujku prošle godine kada je u ulici Put Žnjana s gradilišta otuđio vreće s građevinskim materijalom pričinivši materijalnu štetu od gotovo 900 eura.

Malo se primirio do ljeta pa je s jednog gradilišta otuđio pneumatski čekić od 6600 eura, a onda je provalio u skladište i otuđio razni građevinski električni pribor i materijal, čime je počinio štetu od četiri tisuće eura.

U Tučepskoj ulici je provalio u skladište zgrade u izgradnji i opet zgrabio građevinski alat i elektromaterijal od 3500 eura, dok je tri puta veću štetu napravio u Trenkovoj ulici gdje je ukrao materijal u vrijednosti od čak deset tisuća eura!

Split mu je zatim dosadio pa se prebacio u Podstranu gdje je iz nezaključanog objekta u izgradnji opet otuđio građevinski materijal. Njegovi zadnji pohodi su ga odmakli od grubog materijala i svidjela mu se bijela tehnika.

Tako je u Podstrani iz objekta u izgradnji otuđio više komada bijele tehnike u vrijednosti od tisuću eura, a njegova zadnja krađa je ujedno i materijalno najveća. Naime, u ulici Mile Gojsalić ukrao je ukupno 18 komada vanjskih i unutarnjih jedinica klime, zbog čega materijalna šteta iznosi čak 13.400 eura. Kad sve zbrojimo, došli smo do iznosa materijalne štete od gotovo 40 tisuća eura!

Protiv 32-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 21:50