StoryEditorOCM
Splitposljedice incidenta

Splitski hotel koji je evakuiran zbog trovanja klorom još uvijek ne radi. Direktorica prodaje nam otkriva što se događa

Piše Petra Klarić
11. veljače 2024. - 13:28

Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) u subotu i nedjelju obavljao je preventivna mjerenja koncentracije klora u hotelu "Radisson Blu", u kojemu je u petak četvero sugrađana zatražilo liječničku pomoć zbog trovanja klorom.

Iz hotela su nam otkrili da neće raditi do utorka, odnosno dok im nadležne službe za to ne daju zeleno svjetlo.

Nakon što smo od vatrogasaca dobili informaciju da su u prostoru hotela rađena mjerenja razine klora, javili smo im se da nam kažu što su otkrili.

image
Nikola Vilić/Cropix

Kako nam je objasnio Mario Mikas, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Splita, oni nam ne mogu kazati ništa konkretno jer su mjerenja koja oni obavljaju preventivne naravi. Za sve ostalo čeka se izvješće inspekcije.

- Ne mogu vam kazati ništa konkretno jer je ovo što mi radimo samo preventivno kontrolno mjerenje, ostalo će rješavati inspekcije - kazao nam je.

Kontaktirali smo i sami hotel, iz kojeg su nam kazali da u prostorima hotela još uvijek nema gostiju i osoblja.

image
Nikola Vilić/Cropix

- Donijeli smo odluku da ćemo ostati zatvoreni do utorka. Naše osoblje i gosti vratit će se nakon što nam nadležne službe za to daju zeleno svjetlo. Čekamo službene rezultate - rekla nam je Kristina Rogaljska, direktorica prodaje hotela "Radisson Blu".

Podsjećamo, u petak je cijeli hotel evakuiran nakon što je klor greškom uliven u krivi spremnik. Došlo je do kemijske reakcije, a nakon incidenta su se zbog trovanja klorom u KBC Split javile četiri osobe - jedan muškarac u dobi 60 godina koji je radio na zaštiti na radu, djelatnica hotela u dobi u 20 godina i dvije maloljetne osobe u dobi od 16 i 17 godina, koje su u hotelu bile na školskoj praksi. U bolnici je zadržan samo stariji muškarac zbog simptoma otežanog disanja i nadraženog kašlja.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:27