stdClass Object ( [id] => 1380540 [title] => Splićani je čekaju 56 godina! Dronom smo snimili toliko sanjanu trasu Vukovarske, i laiku je sve jasno. Pa gdje zapinje? [alias] => splicani-je-cekaju-56-godina-dronom-smo-snimili-toliko-sanjanu-trasu-vukovarske-i-laiku-je-sve-jasno-pa-gdje-zapinje [catid] => 253 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vukovarska, Bračka, Put Mostina, Lovrinačka... Izgradit će se za deset godina. A neke možda ni tada – šokirao je Teo Vojković, pročelnik splitskog urbanizma, vijećnike na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a na tom valu smrznuo je i očekivanja stanovnika istoka Splita.

Žile kucavice grada koje ne vode nikamo, a spasile bi od nevjerojatnih prometnih gužvi, stavljene su izvan ambicija Puljkove gradske vlasti. Prevelika je to zafrkancija. A onda, trebalo bi pregovarati s Vladom, Županijom, Hrvatskim cestama, kako bi se uz mogućnost državnog izvlaštenja proces rapidno ubrzao.

Ali tamo vlada HDZ, pa moramo čekati da Puljak prvo s vlasti obori HDZ, kako bismo i s velikim "možda" jednom završili gradske prometnice. Građani su, uglavnom, taoci. Otud to Vojkovićevo "nikad, a možda ni tada". Ipak, utješno je naveo Vojković, ova vlast je "pokrenula procese".

Vukovarska ulica, nekoć Balkanska, simbol je "pokretanja procesa" koji nekako uvijek uspiju biti nezavršeni. Najstarija gradska avenija začeta je još prije Drugog svjetskog rata, u središtu grada na Manušu, na čijem je izvoru izgrađena Stara općina, a pet i pol kilometara, koliko je danas duga, završava trgovačkim centrom City Center one. Da nije toga hrama trgovine, završavala bi na Kili, kao i dotad. No kad privatnik nešto naumi, "procesi" se zavrte neusporedivo brže nego kad ih valja gradska vlast.

Do završetka Vukovarske, čije je zamišljeno ušće u Stobreču, ostalo je samo kilometar i pol. Trasa ide kroz Mejaše, najvećim dijelom preko Kamena, potom kroz Šine i spojila bi se na Magistralu preko nadvožnjaka Vukovarska do Stobreča.

---

image

Do završetka Vukovarske, čije je zamišljeno ušće u Stobreču, ostalo je samo kilometar i pol

Ante Čizmić/Cropix
---

Snimke dronom sve pokazuju

Naš fotoreporter Ante Čizmić dronom je posnimio cijelu trasu koja nedostaje i laičkom je oku jasno kako završetak Vukovarske već postoji. Na njoj, osim privremenih građevina, nema značajnijih gradnji, kuće nisu na trasi, točno se prati čisti put. Koji čine privatne parcele za otkup ili izvlaštenje i valjalo bi ući u završne pregovore s vlasnicima.

Postoji više rješenja, a najjednostavnije je, smatraju Marina Kovačević, predsjednica GK Šine, i tajnik Mate Buljubašić, da Grad državi prepusti izvlaštenje i gradnju, a potom država Gradu ostavi prometnicu na održavanje. Mogu čak i podijeliti troškove.

– Čitava je razlika u tome da kad gradi država, najprije ide izvlaštenje, sredstva za otkup zemljišta čiju je vrijednost procijenio sudski vještak deponiraju se na računu, cesta se gradi i izgradi, a ako su vlasnici nezadovoljni, mogu tužiti oko visine otkupa, ali ne i oko gradnje. Izgradnja ne čeka okončanje sudskog spora, što se inače čeka po dvadeset godina i više. Kad Grad pokušava to isto napraviti, onda nema instrument takvog izvlaštenja, nego najprije treba rješavati sudske sporove. Što znači nikad, a možda ni tada, što bi rekao pročelnik Vojković – navodi predsjednica Kovačević, te predbacuje gradskim vlastima, prošlima i sadašnjima.

– Mogao je gradonačelnik Krstulović Opara nešto ovako napraviti jer je imao famoznu vertikalu, ali nije. A Puljak neće jer on najprije treba zbaciti HDZ s vlasti, to je njegov prioritet, a tek onda su na redu potrebe građana. Ako ne uspije u bitki protiv HDZ-a, što onda? Nikome ništa – ističe.

---

image

I laičkom je oku jasno kako završetak Vukovarske već postoji

Ante Čizmić/Cropix
---

Čekamo je 56 godina

– Vukovarska, tadašnja Balkanska, u urbanističkim je planovima od 1968. godine, što znači da je čekamo 56 godina, cijeli jedan ljudski vijek. Vukovarska je zamišljena kao gradska prometnica "prolaznica" kojom bi se iz centra dolazilo do periferije i spajalo na Magistralu koja vodi od Trsta do Soluna. A kako nikad nje dovršena, dogodila se obrnuta situacija: građani moraju izlaziti na Magistralu da bi došli do grada. Mislim da gradske vlasti, koliko god ih je bilo, na taj način ponižavaju građane s istoka grada, ne mareći za njihovu kvalitetu života, ali i gole živote. Jer svaki izlazak na Magistralu, kojom se juri stotinu na sat, potencijalna je ugroza.

Spominju se veliki troškovi za gradski proračun, ali ne uvažavaju se konkretni troškovi građana koji svega troše više: i goriva, i vremena, i opasnosti, ali i kompliciranje prilaza interventnim službama poput vatrogasaca, hitne pomoći i policije. Svi idu "okolokole" i tako desetljećima. To se zove indirektna šteta koju snose i plaćaju građani – primjećuje tajnik Mate Buljubašić, a nadovezuje se predsjednica GK Šine, koja također zamjera nesuradnju na različitim razinama vlasti, na izravnu štetu građana.

– Svi vidimo kakva se golema cestogradnja događa u Rijeci, Istri, na Kvarneru, u Novom Vinodolskom, na Krku, koji će dobiti novi most, i to uz obilatu pomoć europskih fondova. Zbog čega je Split izostavljen iz sličnih projekata, a nasušno su mu potrebni? Pa u Splitu je stanje takvo da jedan predsjednik kotara iz Centra ne smije biti viđen sa susjednim predsjednikom kotara koji je iz HDZ-a! Oni ne smiju surađivati na zajedničkim projektima u korist građana. Pa gdje to ima?! – pita.

---

image

Osim privremenih građevina, nema značajnijih gradnji, kuće nisu na trasi, točno se prati čisti put

Ante Čizmić/Cropix
---

Podsjećaju na izgrađeni i zaboravljeni podvožnjak Lovrinac-Duilovo ispod Magistrale kojim se iz ulice Brnik do Puta Duilova može doći na Duilovo za dvije minute. Ali nije spojen na prometnice i put je dulji za gotovo dva kilometra.

– Do kraja mandata dovršit ćemo Vukovarsku – slavodobitno je uskliknuo Ivica Puljak kad je prije tri godine osvojio Banovinu. Ako ne smatra kako će mu mandat trajati deset godina, onda su planovi potonuli.

Tretiraju istok grada kao nebitnu periferiju

Gradski postupak izvlaštenja zemljišta za gradnju važne gradske prometnice počeo je prije 19 godina, povremeno zaustavljan, pa opet započinjan. Samo kod Cityja su preostale dvije neotkupljene čestice za koje bi trebalo, prema procjeni iz 2018. godine, izdvojiti oko 200 tisuća eura, a lokacijska dozvola za nastavak gradnje trebala je biti izdana u travnju ove godine, što je tek početak "pokretanja procesa", dakle, uređenja imovinskih i katastarskih odnosa. A cijela trasa, po pročelniku Vojkoviću, trebala je stati u onih deset godina.

---

image

Vukovarska, tadašnja Balkanska, u urbanističkim je planovima od davne 1968. godine

Ante Čizmić/Cropix
---

– Kad našim ljudima spomeneš Vukovarsku, odmah moraju popiti brufen – komentira predsjednica Šina Marina Kovačević.

– Tretirati istok Splita kao nebitnu periferiju, terru incognitu gdje HDZ poštu nosi, a Domovinski pokret zvoni podne, u 21. stoljeću može samo neodgovorna osoba kojoj ne bismo dopustili da nam vodi psa u šetnju, a kamoli da nam vodi grad. Divlji došljak je pijani turist, a ne zanatlija s istoka Splita.

Dovršetak Vukovarske ulice i njezino spajanje na Magistralu nasušna je potreba i davno, nikad ispunjeno obećanje svih gradskih vlasti posljednjih dvadesetak godina. Bez dovršetka Vukovarske svaka je priča o urbanizaciji samo krpanje jer ona povlači za sobom kompletnu infrastrukturu, a bez infrastrukture nema ni grada.

Kad je Vukovarska trebala stranom kapitalu (trgovački centar), političari su spremno digli ruku. Sad kad treba dovršiti započeto zbog običnih ljudi koji u tom kaosu moraju živjeti sa svojim obiteljima, nema ih nigdje. Mi moramo dovršiti taj projekt jer se gušimo u prometnim gužvama i kolapsima svakoga dana, ne samo u sezoni, nego tijekom cijele godine, kada idemo na posao i u školu i pokušavamo normalno živjeti, a stalno smo negdje zapeli u koloni.

Neka Grad potpiše sporazum s Hrvatskim cestama da HC radi izvlaštenje za Vukovarsku, a može i za onih 10 posto neotkupljenog zemljišta za privođenje svrsi već izgrađenog podvožnjaka Lovrinac-Duilovo. Na taj način će se uz Jadransku magistralu rasteretiti i Poljičku i Domovinskog rata – zaključuje Kovačević.

---

image

Trasa ide kroz Mejaše, najvećim dijelom preko Kamena, potom kroz Šine i spojila bi se na Magistralu preko nadvožnjaka Vukovarska do Stobreča

Ante Čizmić/Cropix
---

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nikad dovršena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => nikad dovršena 2 0 7553 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-11 16:30:22 [created_by] => 3108 [created_by_alias] => Damir Šarac [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-13 17:15:51 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-13 17:15:32 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 253 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--split [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Splita. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, split [secure] => 0 [page_title] => Split [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splićani je čekaju 56 godina! Dronom smo snimili toliko sanjanu trasu Vukovarske, i laiku je sve jasno. Pa gdje zapinje? page_title=Splićani je čekaju 56 godina! Dronom smo snimili toliko sanjanu trasu Vukovarske, i laiku je sve jasno. Pa gdje zapinje? [metakey] => Vukovarska ulica, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26938130.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26856944.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26938132.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26938127.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26938125.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26938111.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/11\/26938105.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Sasa Buric\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ruta nastavka Vukovarske ulice koja bi se trebala spojiti s cestom DC8
\n\u00a0<\/p>","

Marina Kova\u010devi\u0107, predsjednica GK \u0160ine: Kad gradi dr\u017eava, najprije ide izvla\u0161tenje, sredstva za otkup zemlji\u0161ta \u010diju je vrijednost procijenio sudski vje\u0161tak deponiraju se na ra\u010dunu, cesta se gradi i izgradi<\/p>","

Do zavr\u0161etka Vukovarske, \u010dije je zami\u0161ljeno u\u0161\u0107e u Stobre\u010du, ostalo je samo kilometar i pol<\/p>","

I lai\u010dkom je oku jasno kako zavr\u0161etak Vukovarske ve\u0107 postoji<\/p>","

Osim privremenih gra\u0111evina, nema zna\u010dajnijih gradnji, ku\u0107e nisu na trasi, to\u010dno se prati \u010disti put<\/p>","

Vukovarska, tada\u0161nja Balkanska, u urbanisti\u010dkim je planovima od davne 1968. godine<\/p>","

Trasa ide kroz Meja\u0161e, najve\u0107im dijelom preko Kamena, potom kroz \u0160ine i spojila bi se na Magistralu preko nadvo\u017enjaka Vukovarska do Stobre\u010da<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1403","hd_26938130_1920.jpg":"1920x1080","k_26938130_1280.jpg":"1280x1280","k_26938130_1024.jpg":"1024x1024","k_26938130_640.jpg":"640x640","k_26938130_480.jpg":"480x480","k_26938130_340.jpg":"340x340","k_26938130_220.jpg":"220x220","o_26938130_1280.jpg":"1280x935","o_26938130_1024.jpg":"1024x748","o_26938130_640.jpg":"640x467","o_26938130_480.jpg":"480x350","o_26938130_340.jpg":"340x248","o_26938130_220.jpg":"220x160","h_26938130_1280.jpg":"1280x854","h_26938130_1024.jpg":"1024x683","h_26938130_640.jpg":"640x427","h_26938130_480.jpg":"480x320","h_26938130_340.jpg":"340x227","h_26938130_220.jpg":"220x147","pp_26938130_1280.jpg":"1280x1628","pp_26938130_1024.jpg":"1024x1303","pp_26938130_640.jpg":"640x814","pp_26938130_480.jpg":"480x611","pp_26938130_340.jpg":"340x432","pp_26938130_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_26856944_1920.jpg":"1920x1080","k_26856944_1280.jpg":"1280x1280","k_26856944_1024.jpg":"1024x1024","k_26856944_640.jpg":"640x640","k_26856944_480.jpg":"480x480","k_26856944_340.jpg":"340x340","k_26856944_220.jpg":"220x220","o_26856944_1280.jpg":"1280x1920","o_26856944_1024.jpg":"1024x1536","o_26856944_640.jpg":"640x960","o_26856944_480.jpg":"480x720","o_26856944_340.jpg":"340x510","o_26856944_220.jpg":"220x330","h_26856944_1280.jpg":"1280x854","h_26856944_1024.jpg":"1024x683","h_26856944_640.jpg":"640x427","h_26856944_480.jpg":"480x320","h_26856944_340.jpg":"340x227","h_26856944_220.jpg":"220x147","pp_26856944_1280.jpg":"1280x1628","pp_26856944_1024.jpg":"1024x1303","pp_26856944_640.jpg":"640x814","pp_26856944_480.jpg":"480x611","pp_26856944_340.jpg":"340x432","pp_26856944_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1337","hd_26938132_1920.jpg":"1920x1080","k_26938132_1280.jpg":"1280x1280","k_26938132_1024.jpg":"1024x1024","k_26938132_640.jpg":"640x640","k_26938132_480.jpg":"480x480","k_26938132_340.jpg":"340x340","k_26938132_220.jpg":"220x220","o_26938132_1280.jpg":"1280x891","o_26938132_1024.jpg":"1024x713","o_26938132_640.jpg":"640x445","o_26938132_480.jpg":"480x334","o_26938132_340.jpg":"340x236","o_26938132_220.jpg":"220x153","h_26938132_1280.jpg":"1280x854","h_26938132_1024.jpg":"1024x683","h_26938132_640.jpg":"640x427","h_26938132_480.jpg":"480x320","h_26938132_340.jpg":"340x227","h_26938132_220.jpg":"220x147","pp_26938132_1280.jpg":"1280x1628","pp_26938132_1024.jpg":"1024x1303","pp_26938132_640.jpg":"640x814","pp_26938132_480.jpg":"480x611","pp_26938132_340.jpg":"340x432","pp_26938132_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1397","hd_26938127_1920.jpg":"1920x1080","k_26938127_1280.jpg":"1280x1280","k_26938127_1024.jpg":"1024x1024","k_26938127_640.jpg":"640x640","k_26938127_480.jpg":"480x480","k_26938127_340.jpg":"340x340","k_26938127_220.jpg":"220x220","o_26938127_1280.jpg":"1280x931","o_26938127_1024.jpg":"1024x745","o_26938127_640.jpg":"640x465","o_26938127_480.jpg":"480x349","o_26938127_340.jpg":"340x247","o_26938127_220.jpg":"220x160","h_26938127_1280.jpg":"1280x854","h_26938127_1024.jpg":"1024x683","h_26938127_640.jpg":"640x427","h_26938127_480.jpg":"480x320","h_26938127_340.jpg":"340x227","h_26938127_220.jpg":"220x147","pp_26938127_1280.jpg":"1280x1628","pp_26938127_1024.jpg":"1024x1303","pp_26938127_640.jpg":"640x814","pp_26938127_480.jpg":"480x611","pp_26938127_340.jpg":"340x432","pp_26938127_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1439","hd_26938125_1920.jpg":"1920x1080","k_26938125_1280.jpg":"1280x1280","k_26938125_1024.jpg":"1024x1024","k_26938125_640.jpg":"640x640","k_26938125_480.jpg":"480x480","k_26938125_340.jpg":"340x340","k_26938125_220.jpg":"220x220","o_26938125_1280.jpg":"1280x959","o_26938125_1024.jpg":"1024x767","o_26938125_640.jpg":"640x479","o_26938125_480.jpg":"480x359","o_26938125_340.jpg":"340x254","o_26938125_220.jpg":"220x164","h_26938125_1280.jpg":"1280x854","h_26938125_1024.jpg":"1024x683","h_26938125_640.jpg":"640x427","h_26938125_480.jpg":"480x320","h_26938125_340.jpg":"340x227","h_26938125_220.jpg":"220x147","pp_26938125_1280.jpg":"1280x1628","pp_26938125_1024.jpg":"1024x1303","pp_26938125_640.jpg":"640x814","pp_26938125_480.jpg":"480x611","pp_26938125_340.jpg":"340x432","pp_26938125_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1438","hd_26938111_1920.jpg":"1920x1080","k_26938111_1280.jpg":"1280x1280","k_26938111_1024.jpg":"1024x1024","k_26938111_640.jpg":"640x640","k_26938111_480.jpg":"480x480","k_26938111_340.jpg":"340x340","k_26938111_220.jpg":"220x220","o_26938111_1280.jpg":"1280x958","o_26938111_1024.jpg":"1024x766","o_26938111_640.jpg":"640x479","o_26938111_480.jpg":"480x359","o_26938111_340.jpg":"340x254","o_26938111_220.jpg":"220x164","h_26938111_1280.jpg":"1280x854","h_26938111_1024.jpg":"1024x683","h_26938111_640.jpg":"640x427","h_26938111_480.jpg":"480x320","h_26938111_340.jpg":"340x227","h_26938111_220.jpg":"220x147","pp_26938111_1280.jpg":"1280x1628","pp_26938111_1024.jpg":"1024x1303","pp_26938111_640.jpg":"640x814","pp_26938111_480.jpg":"480x611","pp_26938111_340.jpg":"340x432","pp_26938111_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1168","hd_26938105_1920.jpg":"1920x1080","k_26938105_1280.jpg":"1280x1280","k_26938105_1024.jpg":"1024x1024","k_26938105_640.jpg":"640x640","k_26938105_480.jpg":"480x480","k_26938105_340.jpg":"340x340","k_26938105_220.jpg":"220x220","o_26938105_1280.jpg":"1280x778","o_26938105_1024.jpg":"1024x622","o_26938105_640.jpg":"640x389","o_26938105_480.jpg":"480x292","o_26938105_340.jpg":"340x206","o_26938105_220.jpg":"220x133","h_26938105_1280.jpg":"1280x854","h_26938105_1024.jpg":"1024x683","h_26938105_640.jpg":"640x427","h_26938105_480.jpg":"480x320","h_26938105_340.jpg":"340x227","h_26938105_220.jpg":"220x147","pp_26938105_1280.jpg":"1280x1628","pp_26938105_1024.jpg":"1024x1303","pp_26938105_640.jpg":"640x814","pp_26938105_480.jpg":"480x611","pp_26938105_340.jpg":"340x432","pp_26938105_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 14 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4154287 Threads: 2 Questions: 125629333 Slow queries: 54536 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3808955 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /split ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 253 [name] => Split [alias] => split [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /split ) ) [link] => /split/splicani-je-cekaju-56-godina-dronom-smo-snimili-toliko-sanjanu-trasu-vukovarske-i-laiku-je-sve-jasno-pa-gdje-zapinje-1380540 [printLink] => /split/splicani-je-cekaju-56-godina-dronom-smo-snimili-toliko-sanjanu-trasu-vukovarske-i-laiku-je-sve-jasno-pa-gdje-zapinje-1380540?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 375761 [name] => vukovarska ulica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vukovarska-ulica [link] => /tag/vukovarska-ulica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nikad dovršena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splićani je čekaju 56 godina! Dronom smo snimili toliko sanjanu trasu Vukovarske, i laiku je sve jasno. Pa gdje zapinje? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3108 [name] => Damir Šarac [username] => damir-arac [email] => damir-arac@sd.hr [password] => $2y$10$MLK2luxDWc5NQUmWpH19M.UFRDXAOZrwSK.0rp8ZbJS/5E1p8azKW [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/damir-sarac-3108 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1626 [gender] => m [description] => [image] => 1626.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1626.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26938130.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Ruta nastavka Vukovarske ulice koja bi se trebala spojiti s cestom DC8
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26938130.jpg [title] =>

Ruta nastavka Vukovarske ulice koja bi se trebala spojiti s cestom DC8
 

Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26856944.jpg [title] =>

Marina Kovačević, predsjednica GK Šine: Kad gradi država, najprije ide izvlaštenje, sredstva za otkup zemljišta čiju je vrijednost procijenio sudski vještak deponiraju se na računu, cesta se gradi i izgradi

Sasa Buric/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26938132.jpg [title] =>

Do završetka Vukovarske, čije je zamišljeno ušće u Stobreču, ostalo je samo kilometar i pol

Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26938127.jpg [title] =>

I laičkom je oku jasno kako završetak Vukovarske već postoji

Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26938125.jpg [title] =>

Osim privremenih građevina, nema značajnijih gradnji, kuće nisu na trasi, točno se prati čisti put

Ante Čizmić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26938111.jpg [title] =>

Vukovarska, tadašnja Balkanska, u urbanističkim je planovima od davne 1968. godine

Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/11/26938105.jpg [title] =>

Trasa ide kroz Mejaše, najvećim dijelom preko Kamena, potom kroz Šine i spojila bi se na Magistralu preko nadvožnjaka Vukovarska do Stobreča

Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vukovarska, Bračka, Put Mostina, Lovrinačka... Izgradit će se za deset godina. A neke možda ni tada – šokirao je Teo Vojković, pročelnik splitskog urbanizma, vijećnike na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a na tom valu smrznuo je i očekivanja stanovnika istoka Splita.

Žile kucavice grada koje ne vode nikamo, a spasile bi od nevjerojatnih prometnih gužvi, stavljene su izvan ambicija Puljkove gradske vlasti. Prevelika je to zafrkancija. A onda, trebalo bi pregovarati s Vladom, Županijom, Hrvatskim cestama, kako bi se uz mogućnost državnog izvlaštenja proces rapidno ubrzao.

Ali tamo vlada HDZ, pa moramo čekati da Puljak prvo s vlasti obori HDZ, kako bismo i s velikim "možda" jednom završili gradske prometnice. Građani su, uglavnom, taoci. Otud to Vojkovićevo "nikad, a možda ni tada". Ipak, utješno je naveo Vojković, ova vlast je "pokrenula procese".

Vukovarska ulica, nekoć Balkanska, simbol je "pokretanja procesa" koji nekako uvijek uspiju biti nezavršeni. Najstarija gradska avenija začeta je još prije Drugog svjetskog rata, u središtu grada na Manušu, na čijem je izvoru izgrađena Stara općina, a pet i pol kilometara, koliko je danas duga, završava trgovačkim centrom City Center one. Da nije toga hrama trgovine, završavala bi na Kili, kao i dotad. No kad privatnik nešto naumi, "procesi" se zavrte neusporedivo brže nego kad ih valja gradska vlast.

Do završetka Vukovarske, čije je zamišljeno ušće u Stobreču, ostalo je samo kilometar i pol. Trasa ide kroz Mejaše, najvećim dijelom preko Kamena, potom kroz Šine i spojila bi se na Magistralu preko nadvožnjaka Vukovarska do Stobreča.

---

image

Do završetka Vukovarske, čije je zamišljeno ušće u Stobreču, ostalo je samo kilometar i pol

Ante Čizmić/Cropix
---

Snimke dronom sve pokazuju

Naš fotoreporter Ante Čizmić dronom je posnimio cijelu trasu koja nedostaje i laičkom je oku jasno kako završetak Vukovarske već postoji. Na njoj, osim privremenih građevina, nema značajnijih gradnji, kuće nisu na trasi, točno se prati čisti put. Koji čine privatne parcele za otkup ili izvlaštenje i valjalo bi ući u završne pregovore s vlasnicima.

Postoji više rješenja, a najjednostavnije je, smatraju Marina Kovačević, predsjednica GK Šine, i tajnik Mate Buljubašić, da Grad državi prepusti izvlaštenje i gradnju, a potom država Gradu ostavi prometnicu na održavanje. Mogu čak i podijeliti troškove.

– Čitava je razlika u tome da kad gradi država, najprije ide izvlaštenje, sredstva za otkup zemljišta čiju je vrijednost procijenio sudski vještak deponiraju se na računu, cesta se gradi i izgradi, a ako su vlasnici nezadovoljni, mogu tužiti oko visine otkupa, ali ne i oko gradnje. Izgradnja ne čeka okončanje sudskog spora, što se inače čeka po dvadeset godina i više. Kad Grad pokušava to isto napraviti, onda nema instrument takvog izvlaštenja, nego najprije treba rješavati sudske sporove. Što znači nikad, a možda ni tada, što bi rekao pročelnik Vojković – navodi predsjednica Kovačević, te predbacuje gradskim vlastima, prošlima i sadašnjima.

– Mogao je gradonačelnik Krstulović Opara nešto ovako napraviti jer je imao famoznu vertikalu, ali nije. A Puljak neće jer on najprije treba zbaciti HDZ s vlasti, to je njegov prioritet, a tek onda su na redu potrebe građana. Ako ne uspije u bitki protiv HDZ-a, što onda? Nikome ništa – ističe.

---

image

I laičkom je oku jasno kako završetak Vukovarske već postoji

Ante Čizmić/Cropix
---

Čekamo je 56 godina

– Vukovarska, tadašnja Balkanska, u urbanističkim je planovima od 1968. godine, što znači da je čekamo 56 godina, cijeli jedan ljudski vijek. Vukovarska je zamišljena kao gradska prometnica "prolaznica" kojom bi se iz centra dolazilo do periferije i spajalo na Magistralu koja vodi od Trsta do Soluna. A kako nikad nje dovršena, dogodila se obrnuta situacija: građani moraju izlaziti na Magistralu da bi došli do grada. Mislim da gradske vlasti, koliko god ih je bilo, na taj način ponižavaju građane s istoka grada, ne mareći za njihovu kvalitetu života, ali i gole živote. Jer svaki izlazak na Magistralu, kojom se juri stotinu na sat, potencijalna je ugroza.

Spominju se veliki troškovi za gradski proračun, ali ne uvažavaju se konkretni troškovi građana koji svega troše više: i goriva, i vremena, i opasnosti, ali i kompliciranje prilaza interventnim službama poput vatrogasaca, hitne pomoći i policije. Svi idu "okolokole" i tako desetljećima. To se zove indirektna šteta koju snose i plaćaju građani – primjećuje tajnik Mate Buljubašić, a nadovezuje se predsjednica GK Šine, koja također zamjera nesuradnju na različitim razinama vlasti, na izravnu štetu građana.

– Svi vidimo kakva se golema cestogradnja događa u Rijeci, Istri, na Kvarneru, u Novom Vinodolskom, na Krku, koji će dobiti novi most, i to uz obilatu pomoć europskih fondova. Zbog čega je Split izostavljen iz sličnih projekata, a nasušno su mu potrebni? Pa u Splitu je stanje takvo da jedan predsjednik kotara iz Centra ne smije biti viđen sa susjednim predsjednikom kotara koji je iz HDZ-a! Oni ne smiju surađivati na zajedničkim projektima u korist građana. Pa gdje to ima?! – pita.

---

image

Osim privremenih građevina, nema značajnijih gradnji, kuće nisu na trasi, točno se prati čisti put

Ante Čizmić/Cropix
---

Podsjećaju na izgrađeni i zaboravljeni podvožnjak Lovrinac-Duilovo ispod Magistrale kojim se iz ulice Brnik do Puta Duilova može doći na Duilovo za dvije minute. Ali nije spojen na prometnice i put je dulji za gotovo dva kilometra.

– Do kraja mandata dovršit ćemo Vukovarsku – slavodobitno je uskliknuo Ivica Puljak kad je prije tri godine osvojio Banovinu. Ako ne smatra kako će mu mandat trajati deset godina, onda su planovi potonuli.

Tretiraju istok grada kao nebitnu periferiju

Gradski postupak izvlaštenja zemljišta za gradnju važne gradske prometnice počeo je prije 19 godina, povremeno zaustavljan, pa opet započinjan. Samo kod Cityja su preostale dvije neotkupljene čestice za koje bi trebalo, prema procjeni iz 2018. godine, izdvojiti oko 200 tisuća eura, a lokacijska dozvola za nastavak gradnje trebala je biti izdana u travnju ove godine, što je tek početak "pokretanja procesa", dakle, uređenja imovinskih i katastarskih odnosa. A cijela trasa, po pročelniku Vojkoviću, trebala je stati u onih deset godina.

---

image

Vukovarska, tadašnja Balkanska, u urbanističkim je planovima od davne 1968. godine

Ante Čizmić/Cropix
---

– Kad našim ljudima spomeneš Vukovarsku, odmah moraju popiti brufen – komentira predsjednica Šina Marina Kovačević.

– Tretirati istok Splita kao nebitnu periferiju, terru incognitu gdje HDZ poštu nosi, a Domovinski pokret zvoni podne, u 21. stoljeću može samo neodgovorna osoba kojoj ne bismo dopustili da nam vodi psa u šetnju, a kamoli da nam vodi grad. Divlji došljak je pijani turist, a ne zanatlija s istoka Splita.

Dovršetak Vukovarske ulice i njezino spajanje na Magistralu nasušna je potreba i davno, nikad ispunjeno obećanje svih gradskih vlasti posljednjih dvadesetak godina. Bez dovršetka Vukovarske svaka je priča o urbanizaciji samo krpanje jer ona povlači za sobom kompletnu infrastrukturu, a bez infrastrukture nema ni grada.

Kad je Vukovarska trebala stranom kapitalu (trgovački centar), političari su spremno digli ruku. Sad kad treba dovršiti započeto zbog običnih ljudi koji u tom kaosu moraju živjeti sa svojim obiteljima, nema ih nigdje. Mi moramo dovršiti taj projekt jer se gušimo u prometnim gužvama i kolapsima svakoga dana, ne samo u sezoni, nego tijekom cijele godine, kada idemo na posao i u školu i pokušavamo normalno živjeti, a stalno smo negdje zapeli u koloni.

Neka Grad potpiše sporazum s Hrvatskim cestama da HC radi izvlaštenje za Vukovarsku, a može i za onih 10 posto neotkupljenog zemljišta za privođenje svrsi već izgrađenog podvožnjaka Lovrinac-Duilovo. Na taj način će se uz Jadransku magistralu rasteretiti i Poljičku i Domovinskog rata – zaključuje Kovačević.

---

image

Trasa ide kroz Mejaše, najvećim dijelom preko Kamena, potom kroz Šine i spojila bi se na Magistralu preko nadvožnjaka Vukovarska do Stobreča

Ante Čizmić/Cropix
---

---

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Sasa Buric/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Ruta nastavka Vukovarske ulice koja bi se trebala spojiti s cestom DC8
 

Sasa Buric/Cropix

Marina Kovačević, predsjednica GK Šine: Kad gradi država, najprije ide izvlaštenje, sredstva za otkup zemljišta čiju je vrijednost procijenio sudski vještak deponiraju se na računu, cesta se gradi i izgradi

Ante Čizmić/Cropix

Do završetka Vukovarske, čije je zamišljeno ušće u Stobreču, ostalo je samo kilometar i pol

Ante Čizmić/Cropix

I laičkom je oku jasno kako završetak Vukovarske već postoji

Ante Čizmić/Cropix

Osim privremenih građevina, nema značajnijih gradnji, kuće nisu na trasi, točno se prati čisti put

Ante Čizmić/Cropix

Vukovarska, tadašnja Balkanska, u urbanističkim je planovima od davne 1968. godine

Ante Čizmić/Cropix

Trasa ide kroz Mejaše, najvećim dijelom preko Kamena, potom kroz Šine i spojila bi se na Magistralu preko nadvožnjaka Vukovarska do Stobreča

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/split/splicani-je-cekaju-56-godina-dronom-smo-snimili-toliko-sanjanu-trasu-vukovarske-i-laiku-je-sve-jasno-pa-gdje-zapinje-1380540 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=511ed2491e792f6c8f49124cad7ccdb3f1f40ee1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Spli%C4%87ani+je+%C4%8Dekaju+56+godina%21+Dronom+smo+snimili+toliko+sanjanu+trasu+Vukovarske%2C+i+laiku+je+sve+jasno.+Pa+gdje+zapinje%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsplicani-je-cekaju-56-godina-dronom-smo-snimili-toliko-sanjanu-trasu-vukovarske-i-laiku-je-sve-jasno-pa-gdje-zapinje-1380540 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsplit%2Fsplicani-je-cekaju-56-godina-dronom-smo-snimili-toliko-sanjanu-trasu-vukovarske-i-laiku-je-sve-jasno-pa-gdje-zapinje-1380540 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nikad dovršena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Splitnikad dovršena

Splićani je čekaju 56 godina! Dronom smo snimili toliko sanjanu trasu Vukovarske, i laiku je sve jasno. Pa gdje zapinje?

Piše Damir Šarac
13. travnja 2024. - 19:15

Vukovarska, Bračka, Put Mostina, Lovrinačka... Izgradit će se za deset godina. A neke možda ni tada – šokirao je Teo Vojković, pročelnik splitskog urbanizma, vijećnike na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a na tom valu smrznuo je i očekivanja stanovnika istoka Splita.

Žile kucavice grada koje ne vode nikamo, a spasile bi od nevjerojatnih prometnih gužvi, stavljene su izvan ambicija Puljkove gradske vlasti. Prevelika je to zafrkancija. A onda, trebalo bi pregovarati s Vladom, Županijom, Hrvatskim cestama, kako bi se uz mogućnost državnog izvlaštenja proces rapidno ubrzao.

Ali tamo vlada HDZ, pa moramo čekati da Puljak prvo s vlasti obori HDZ, kako bismo i s velikim "možda" jednom završili gradske prometnice. Građani su, uglavnom, taoci. Otud to Vojkovićevo "nikad, a možda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 06:26