StoryEditorOCM
SplitSANACIJA ASFALTA

Splićani, ako možete izbjegavajte Poljičku: zbog radova se stvaraju ogromne gužve, nadamo se da će završiti u roku

Piše M. M., A. P.
23. veljače 2024. - 12:26

Splićani koji su automobilima zapeli u Poljičkoj, prometnoj žili kucavici Splita, ispaljuju na živce. Mic po mic se kreću, a glavni krivac prometnog zastoja su radovi na zamjeni gornjeg sloja asfalta. 

Znate ono, od kočenja i velike mase vozila dolazi do pomicanja materijala pa se na asfaltu stvaraju kolotrage, posebno problematične po kišnim uvjetima, izuzetno opasne za motocikliste... 

image

Gužve u Poljičkoj

Mario Matana/Slobodna Dalmacija

A govorimo o radovima na toj prometnici u smjeru zapada, dakle središta grada, preko puta bolnice na Križinama, odmah pred semaforom i križanjem Poljičke i Brune Bušića. 

Iz Cestara, koji privode kompleksni posao kraju uputili su nas na Hrvatske ceste kao investitora, a od njihove glasnogovornice doznajemo kako su u pitanju ‘radovi redovitog održavanja, sanacije oštećenog asfaltnog kolnika na državnoj cesti DC 410 u Gradu Splitu, radovi koji su započeli u utorak 20. veljače i planirani završetak je u petak 23. veljače 2024. godine, a izvode se u ovom tjednu budući da su u tijeku školski praznici zbog čega je najmanji intenzitet prometa‘.

Ajde dobro, barem su mislili na djecu, i eto valjda će završiti danas, kiši unatoč.

image

Gužve u Poljičkoj

Mario Matana/Slobodna Dalmacija
image

Gužve u Poljičkoj

Mario Matana/Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 12:17