StoryEditorOCM
SplitTZ POZIVA

Smislite nešto originalno što će zabaviti turiste u Splitu i zaradite 7000 eura. No, nekoliko uvjeta morate ispuniti

Piše Petra Klarić
8. siječnja 2024. - 21:09

Turistička zajednica grada Splita objavila je javni poziv za kandidiranje manifestacija za dodjelu potpora iz programa “Potpore za turističke manifestacije” u 2024. godini. Radi se o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava za razne kulturne, zabavne, sportske i eno-gastro manifestacije, uz uvjet da se organiziraju na području grada Splita. 

Cilj Turističke zajednice je na ovaj način potaknuti manifestacije koje promiču i obogaćuju kulturni, zabavni, sportski ili gospodarski interes, a sve kako bi se privukli turisti koji bi Split posjetili baš zbog tih manifestacija. Prilika je to za jačanje turističke ponude, ali i dobar poticaj za razvoj Splita općenito. 

image
Jakov Prkić/Cropix

Kako u vrhuncu sezone Split najčešće vrvi manifestacijama i sadržaja u gradu ne nedostaje, važno je napomenuti da se ovim programom neće financirati manifestacije koje će se održavati od 1. srpnja do 31. kolovoza. Kako bi se nešto događalo i u mjesecima kada grad pod Marjanom malo utihne, prednost kod dodjele potpora dobit će manifestacije koje se održavaju u razdoblju od 1. siječnja do 31. ožujka i 1. listopada do 31. prosinca. 

Turistička zajednica grada Splita je za ovaj program osigurala ukupno 70.000 eura, a po manifestaciji će se moći dobiti maksimalno 7000 eura. Kandidirat će se moći trgovačka društva, obrti, udruge i kulturne i druge javne ustanove.  

Rok podnošenja kandidature je od 9. siječnja do 9. veljače, a prijaviti se možete isključivo putem poveznice, uz popunjeni obrazac i priloženu svu potrebnu dokumentaciju. Svi zainteresirani više informacija mogu pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice grada Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 11:51